black crypt

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

Postprzez Anthrox » 8 paź 2005, o 14:09

To jest wersja testowa - nic nie zmieniałem/przepisywałem/ulepszałem jak to bylo w Tyranie ;)

Jak znajdę czas to może lepszy pdf zrobię :)

A na tą chwilę - proszę:

Klik
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Phantom » 6 maja 2007, o 10:14

Sorki za odgrzebywanie tamatu. Ale wszystkie te linki do instrukcji są nieaktualne, więc jakby znalazł się ktos tak dobry i wrzucił tą instrukcję jescze raz :)
Phantom
Avatar użytkownika
Phantom
 
Posty: 13
Dołączył(a): 12 lip 2004, o 20:52
Lokalizacja: Podlasia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez maqmaq » 28 mar 2008, o 19:58

Witam, zdziwiłem się, że ten wątek (którego jestem autorem) jeszcze istnieje ;) Widać, że w przyrodzie nic nie ginie, ale do rzeczy.

Z nadmiaru wolnego czasu ponowiłem zabawę z Black Cryptem. Niestety, w grze nie mogę sterować moją ekipą przy pomocy klawiatury numerycznej (co przy poruszaniu się dosyć mnie irytuje), pamiętam, że kiedyś śmigałem i myszą i klawiaturą naraz. Sprawdziłem wszystkie możliwe configi w host/input - bez skutku. Podejrzewam, że to wina jakieś niezafajkowanej opcji w emulatorze ale nie mogę dojść której. Mam WinUAE 1.4.5, Black Crypta pobrałem od Was, klawiatura na stare poczciwe PS/2.

Jakieś pomysły? Bo gra samą myszą mi się nie uśmiecha. Pozdro dla forumowiczów :)
maqmaq
 
Posty: 44
Dołączył(a): 24 lip 2005, o 11:35
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Shoonay » 28 mar 2008, o 20:02

Standardowo WinUAE przypisuje jostick na numeryczna.
Nie mogę teraz sprawdzić, ale pogrzeb bardziej w konfigach ;)
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: black crypt

Postprzez BlackCrypt » 11 lut 2011, o 17:12

Gra ktoś jeszcze w tą gre ? Ja ostatnio ostro się za nią wziołem, jestem na poziomie 3, kończe walke z niewidzialnymi robaczkami po ukończeniu questów z 4 poziomu. Taka rada jak by ktoś utknoł w tym miejscu to mając korone na głowie (nie pamiętam jak się nazywa) która odkrywa ukrytych widzimy te robaczki ale walka z nimi jest niemal niemożliwa. Na kilkadziesiąt ciosów może jeden będzie trafiony i to przy minimalnych uszkodzeniach wroga (1-5). Dopiero po ukończeniu questów z 4 poziomu, gdy mamy już "Crown of Detection" te stworzy będą widzialne i możliwe do zabicia.
Jak by ktoś potrzebował to na stronie producenta są wszystkie mapy: http://www.ravengames.com/blackcrypt/bl ... t_maps.php
A dla zaczynających przygode z Black Crypt którzy mieli by problem na 1 i 2 levelu polecam filmik na youtube pokazujący jak przejśc początkowe levele http://www.youtube.com/watch?v=m_CktFLwMk0 (i kolejne części chyba do 4).

ps.
To praktycznie jedyny polski wątek o Black Crypt :)
Avatar użytkownika
BlackCrypt
 
Posty: 1
Dołączył(a): 11 lut 2011, o 17:01
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Poprzednia strona

Powrót do Gry

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości