Traps & Treasure

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

Traps & Treasure

Postprzez mieciu7 » 5 lip 2006, o 12:56

Ja mam glupi problem. Chodzi o zmiane przedmiotow. Okno "Tools". W jaki sposob moge wybierac przedmioty. Z gory mowie, ze nie gram na amidze, ale na emulatorze winuae - jezeli to ma jakies znaczenie
mieciu7
 
Posty: 3
Dołączył(a): 5 lip 2006, o 12:56
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Szoszo » 5 lip 2006, o 13:17

zeby zmieniac przedmioty podczas gry wcisnij F12 wejc w zakladke Game & I/O Ports i zmien typ sterowania na Amiga Mouse Port 0 "C" a Amiga Mouse Port 1 "A".Dzieki temu mozesz zmieniac przedmioty strzalkami. :wink:
Rebeliant Nowej Ery - C.O.C - Owned For Life
Avatar użytkownika
Szoszo
 
Posty: 386
Dołączył(a): 26 cze 2005, o 11:00
Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Nosferatu » 6 lip 2006, o 11:20

To ciągłe zmienianie Game & I/O Ports w celu użycia jakiegoś przedmiotu to chyba największy mankament gry w "Traps 'n' Treasures" na emulatorze. :roll: Ale dałem radę, a gierka jest wyśmienita! :wink:
THE BEST IS YET TO COME
Avatar użytkownika
Nosferatu
 
Posty: 189
Dołączył(a): 30 wrz 2005, o 14:25
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Jedi » 6 lip 2006, o 12:29

Wydaje mi się, że na normalnym układzie klawiatury (obłożenie klawiatury B) też powinno działać. Może spróbuj strzałkami, albo ponaciskaj różne klawisze, może trafisz ;) .
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Avatar użytkownika
Jedi
 
Posty: 1572
Dołączył(a): 9 lip 2004, o 17:47
Lokalizacja: Wałbrzych
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Szoszo » 6 lip 2006, o 15:42

pamietam tez ze kiedys ustawilem tak ze zmienialem klawiszami "," i "." ale niestety nie pamietam configa :P
Rebeliant Nowej Ery - C.O.C - Owned For Life
Avatar użytkownika
Szoszo
 
Posty: 386
Dołączył(a): 26 cze 2005, o 11:00
Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez BadMojo » 7 lip 2006, o 00:34

Każdy klawisz klawiatury emulowanej można podpisać pod dowolny klawisz klawiatury pctowej (zakładka input). Także można sobie ustawić dowolne klawisze do zmiany przedmiotów w t&t, byleby odpowiadały <- i -> na amigowej klawiaturze.
AXE Capoeira!
Avatar użytkownika
BadMojo
 
Posty: 986
Dołączył(a): 17 lis 2003, o 22:27
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Traps & Treasure

Postprzez Anthrox » 19 wrz 2013, o 23:55

W exeku również był identyczny problem z przełączaniem przedmiotów.
Jednak przemyślałem sprawę i ostatecznie, aby użytkownik nie musiał wybierać innej mapy klawiatury, to zmianę przedmiotów ma przytrzymując shift i normalnie pukając na strzałki.
Zachęcam do pobrania exeka i obejrzenia jak to wygląda oraz przetestowania trainer'a od nas.
Jestem z niego dumny, ponieważ wyciągnąłem esencję ze starych trainerów dyskietkowych - oczywiście nie obyło się bez rad użytkowników jak zrobić trainer tak, aby nie był zbyt nachalny, ale udostępniał szereg bajerów.
Dzięki temu trainer może służyć zarówno do bez-nerwowego przejścia gry, jak i uprzyjemnienia rozgrywki "wyjadaczom" - np. wybierając ulubioną broń już na starcie :)
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Gry

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość