SKARBNIK

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

SKARBNIK

Postprzez lolek » 4 lis 2007, o 19:05

Mam pewien problem w grze skarbnik, w której jest się uwięzionym w kopalni. Dochodzę do pewnego momentu gdzie włącza się komputer i trzeba podać hasło. przy każdym złym podaniu hasła ubywa życia, jak już sie prawie zdycha to pojawia sie napis że hasło jest w instrukcji.
Czy ktoś zna to hasło albo wie jak ominąć ten moment ?
lolek
 
Posty: 1
Dołączył(a): 4 lis 2007, o 18:55
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez MacGregor » 5 lis 2007, o 20:05

To jaki kod należy wpisać zależy od tego, jakiego bohatera wybrałeś na początku gry.
"Zmiany są nieodzowne"

Amiga 600 | ROM 37.350 | 2 MB RAM | HD CompactFlash 128 MB
WinUAE 0.8.27 PL
Avatar użytkownika
MacGregor
 
Posty: 40
Dołączył(a): 30 kwi 2005, o 10:37
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez aMifan_t13 » 21 lis 2007, o 20:16

Gierka była bardzo klimatyczna. I ten napis zamiast game over "Koniec przygody". Muzyka też była niezła. Ma ktoś może tego modulaska?
"Ci, którzy się boją, umierają codziennie. Ci, którzy się nie boją, umierają tylko raz."

Giovanni Falcone, włoski sędzia śledczy, poległy w walce z mafią.
Avatar użytkownika
aMifan_t13
 
Posty: 116
Dołączył(a): 3 sty 2006, o 19:55
Lokalizacja: z kątowni
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 22 lis 2007, o 03:13

Chwila sprawdzenia ExoticRipperem i później NoiseConverter dzięki któremu wszystkie
utwory muzyczne z gry są na: http://pac.pl/~oles/skarbnik_music.rar - Kombinowałem
też aby gra się szybciej ładowała i stworzyłem do tego celu plikopartycje hdf z grą,
którą w wersji dyskietkowej pobrałem z planetemu. Niestety zarówno przy grze z
dyskietek, jak i plikopartycji, nie można zasave'ować stanu gry. W wersji dyskietkowej
"wkładam" czystą dyskietke do DF0:, gra niby coś czyta z DF0: po czym wywala error
o braku możliwości zapisu do DF0: i pokazuje ekran Workbencha, natomiast przy
próbie zapisu gry w wersji z twardego dysku, którą stworzyłem gra się kompletnie
zawiesza :( I stąd moje pytanie czy dyskietka na zapis gry ma mieć jakąś szczególną
nazwę lub zawartość? Dodam, że porobiłem odpowiednie assigny dzięki czemu można
w ogóle grać z hd, ale jedyne czego się nie da robić to zapisywać, a grając z twardego
dysku odpada opcja Save State i Load State. Może ktoś wie jak poprawnie zapisać?
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez aMifan_t13 » 24 lis 2007, o 14:34

koniec gry.mod to jest to :) Koniec przygody :cry:
"Ci, którzy się boją, umierają codziennie. Ci, którzy się nie boją, umierają tylko raz."

Giovanni Falcone, włoski sędzia śledczy, poległy w walce z mafią.
Avatar użytkownika
aMifan_t13
 
Posty: 116
Dołączył(a): 3 sty 2006, o 19:55
Lokalizacja: z kątowni
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez MacGregor » 27 lis 2007, o 19:32

Sprawdziłem na oryginalej kopii i bez problemu można zapisać stan gry. Zapisywałem na pustej dyskietce, formatowanej pod Workbenchem. Widocznie z tą wersją z planetemu jest coś nie tak.
"Zmiany są nieodzowne"

Amiga 600 | ROM 37.350 | 2 MB RAM | HD CompactFlash 128 MB
WinUAE 0.8.27 PL
Avatar użytkownika
MacGregor
 
Posty: 40
Dołączył(a): 30 kwi 2005, o 10:37
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: SKARBNIK

Postprzez Pootas » 21 paź 2011, o 00:51

Temat jest stary,ale jak ktoś będzie szukał solucji to mu się może przydać.Pełna solucja jest w:
TOP SECRET NUMER 7 Z ROKU 1994
A do pobrania jest on tutaj:
http://retroreaders.makii.pl/dload.php? ... gory&id=96
Może się przydać:)
Pootas
 
Posty: 22
Dołączył(a): 29 mar 2006, o 17:32
Lokalizacja: Piastów
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: SKARBNIK

Postprzez Pootas » 29 paź 2011, o 11:46

No i przelazłem prawie całą,niestety na końcu jest zabezpieczenie.Trzeba zadzwonić dzwonkiem alarmowym w specjalny sposób,który jest podany w instrukcji.Ktoś ją może posiada?
Pootas
 
Posty: 22
Dołączył(a): 29 mar 2006, o 17:32
Lokalizacja: Piastów
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Gry

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość