Zenek Saper - zabezpieczenia

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

Zenek Saper - zabezpieczenia

Postprzez Bwele » 12 lut 2009, o 11:04

Czy komuś ostała się może tabela kodowa umożliwiająca uruchomienie tej gry?
Bwele
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 14:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Zenek Saper - zabezpieczenia

Postprzez Fraktalny » 12 lut 2009, o 11:07

Ja mam tylko pierwsze trzy kody, może Ci się chociaż tyle przyda:
1. 2415823
2. 136548
3. 0284552
Fraktalny
 

Re: Zenek Saper - zabezpieczenia

Postprzez olesio » 12 lut 2009, o 12:56

Wrzuciłem spakowany zipem dms do "Strefy Zrzutu". Zawiera on plik KodyDoGry z tym czego poszukujesz.
Jeżeli będziesz chciał grac pod WinUAE to ten obraz dysku podejrzysz pod Workbenchem albo przy użyciu
programu AdfView lub jeśli korzystasz z Total Commandera (polecam) to użyj wtyczki do niego AmigaDX.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Zenek Saper - zabezpieczenia

Postprzez Bwele » 13 lut 2009, o 13:00

Bardzo dziękuję
Bwele
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 14:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Zenek Saper - zabezpieczenia

Postprzez Bwele » 16 mar 2014, o 22:50

Podbijam wątek po latach - czy dałoby się te kody jakoś stamtąd wyciągnąć dla potomności? Pozdrawiam.
Bwele
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 14:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Zenek Saper - zabezpieczenia

Postprzez olesio » 17 mar 2014, o 15:45

Poniżej klejam to, co mam u siebie na dysku, wraz z adfem z grą, w pliku Zenek Saper.txt.
Kod: Zaznacz cały
                               KODY DO GRY:
 1.2415823   
 2.1365478     
 3.0284552                   
 4.7951082   
 5.2506387     
 6.0225563                   
 7.2461791   
 8.3137475     
 9.6367713                 
10.4553115 
11.1391652   
12.0001111                 
13.0233535   
14.0338267   
15.1512186                 
16.0233010   
17.4218521   
18.1234567                 
19.1631911   
20.1481112   
21.7727931                   
22.4681012   
23.8793825   
24.7125345                               
25.7277279
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Zenek Saper - zabezpieczenia

Postprzez Anthrox » 17 mar 2014, o 17:18

a ADF skąd?
Myślę, że jest szansa na podłamanie giery.
Skoro masz planszę kodową, to ja chętnie z ciekawości spróbuję wyłączyć zabezpieczenie dla legalnych użytkowników :)
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Zenek Saper - zabezpieczenia

Postprzez Bwele » 17 mar 2014, o 21:57

Dzięki! I trzymam kciuki za złamaną wersję :)
Bwele
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 14:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Zenek Saper - zabezpieczenia

Postprzez olesio » 18 mar 2014, o 03:21

@Anthrox: adf chyba kiedyś musiał wrzucić @AdamZeku. Ale pewności nie mam. Zresztą już o tym rozmawialiśmy na Jabberze. @Bwele: podejrzewam, że @Anthrox ogarnie temat i złamie tę grę :)
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Zenek Saper - zabezpieczenia

Postprzez Anthrox » 6 kwi 2014, o 19:13

Bardzo dziękuję za dostarczenie mi gry, którą mogłem połamać.
Zabezpieczenie zostało usunięte WSTĘPNIE*. Tj. wystarczy wcisnąć tylko OK, aby gra przeszła dalej.
Trzeba będzie oczywiście sprawdzić, czy w kodzie nie ma "pułapki" na niecnego łamacza Anthroxa, ale skoro apka pisana w AMOS'ie to nie spodziewam się szału ze strony autora.
Myślę, że jak Blod będzie zainteresowany opublikowaniem ADF, to mogę dokończyć łamanie - tj. zrobić automatyczne wciskanie OK przydałoby się też przygotować EXE'ka :)

*pozostało tylko dorobić "automatyczne" wciskanie tego przycisku

[EDIT]
Czy w grze jest dostępny tylko lewy przycisk myszki?
Inaczej: czy można tak jak na Windowsowym Saperze oznaczyć potencjalnie zaminowane pola?

[EDIT2]
Widzę, że ta gra to niestety tylko malutka ciekawostka. Nawet najlepszy czas nie jest zapisywany na dyskietce - mimo wszystko miło mi było usunąć zabezpieczenie :wink:

[EDIT3]
Całkowicie pomijam pokazanie planszy z prośbą o kod.

[EDIT4]
http://wt.exotica.org.uk/files/others/WT-ZENEK.DMS
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Zenek Saper - zabezpieczenia

Postprzez Bwele » 16 kwi 2014, o 07:39

Super! Dzięki, świetna robota! Sama gra, delikatnie mówiąc, mistrzostwem świata nie jest, ale dzięki tytułowi zapisała się w historii. Sam pamiętam, jak recenzenci rozmaitych pism o grach często do niego wracali. Fajny był też ten Zenek z okładki gry, żałuję, że sobie jej nie zapisałem, kiedy zdjęcie pojawiło się na Allegro.
Bwele
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 14:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Zenek Saper - zabezpieczenia

Postprzez Anthrox » 22 kwi 2014, o 14:22

http://thecompany.pl/gra/Zenek+Saper (plansza z kodem jest calkowicie pomijana, jak ktoś chce ADF z taką wersją - to od olesia, bo trzyma kopię)

Szkoda - poprosiłbym Cię o okładkę, bo nasz icon maker by zrobił wtedy idealnie pasującą do gry...

Jedyny, malutki obrazek Zenka Sapera jaki posiadam:
Obrazek
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Gry

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości