The Settlers - błąd podczas gry

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

The Settlers - błąd podczas gry

Postprzez Gromashek » 1 wrz 2013, o 11:57

Witam !
Mam pytanie czy można jakoś zaradzić wyskakiwaniu tego błędu w grze The Settlers ?
Error: 8000 0002 Task: 100021B4

Występuje on przy dłuższej rozgrywce, wyskakuje w momencie, gdy gra chce załadować grafikę, żołnierza stojącego na wieży w tle zachodzącego słońca i gdy ma się pojawić informacja, że wrogowie się poddają. Przy krótkiej rozgrywce, wszystko jest ok, ale przy takiej, która trwa kilkanaście godzin już niestety nie ... Można jakoś temu zaradzić ?

Pozdrawiam
Gromashek
Gromashek
 
Posty: 8
Dołączył(a): 10 kwi 2009, o 11:30
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: The Settlers - błąd podczas gry

Postprzez Anthrox » 19 wrz 2013, o 23:56

Jakich dyskietek użyłeś - z emulacji?
Podaj więcej szczegółów!
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: The Settlers - błąd podczas gry

Postprzez Gromashek » 20 wrz 2013, o 07:08

Witam !

Jest jakaś reakcja. :) Tak, użyłem dyskietek z emulacja.net. Myślałem, że korzystając z exeka The Company, coś się zmieni, ale tam też wyskakuje ten błąd.
Gromashek
 
Posty: 8
Dołączył(a): 10 kwi 2009, o 11:30
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: The Settlers - błąd podczas gry

Postprzez Mierzwus » 24 lis 2013, o 12:18

Miewałem podobne problem/y nawet na prawdziwej amidze. Sam jak to stwierdziłeś, że po dłuższej rozrywce czyli napęd jest nieużywany. Robiąc save state to nawet po odczytaniu on to i tak rozumie, że stacja jest w stanie bezczynnosci. Rozwiązanie moje to od czasu do czasu zrobić normalny zapis na innej dyskietce ADF tak co by czasem ten wirtualny laserek sobie pochodził
Mierzwus
 
Posty: 133
Dołączył(a): 7 sie 2004, o 10:03
Lokalizacja: Bytom
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: The Settlers - błąd podczas gry

Postprzez Anthrox » 13 gru 2013, o 22:52

Gromashek napisał(a):Witam !

Jest jakaś reakcja. :) Tak, użyłem dyskietek z emulacja.net. Myślałem, że korzystając z exeka The Company, coś się zmieni, ale tam też wyskakuje ten błąd.

To mnie kolega zaskoczył - nikt na TC nie zgłaszał takiego błędu. Mam nadzieję, że nie odpisałem zbyt późno - na emulacji nie włączyłem powiadomienia o odpowiedzi, stąd taki poślizg w odpowiedzi, bo nie zaglądam tutaj codziennie :wink:
Rozumiem, że na exeku masz problem z wersją polską - wersja angielska działa bez zarzutu?

Sprawdziłem exeka i po Twojej sugestii polska wersja Settlers w exeku zostanie poprawiona.

Gromashek napisał(a):Myślałem, że korzystając z exeka The Company, coś się zmieni, ale tam też wyskakuje ten błąd.

Przede wszystkim problem należy zgłosić, bo ja np. nie jestem w stanie każdą pozycję ograć i ją rozgryźć na wszystkie sposoby.
Nie zawsze mogę coś na to zaradzić, ale w Tym przypadku to tylko kwestia poprawienia polskiej wersji - jednak nawet po poprawce należałoby sprawdzić, czy coś się w tym kierunku zmieniło.
Dlatego napisz przynajmniej, czy na wersji angielskiej exeka się zawiesza lub czy grałeś tylko w polską lokalizację.
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Gry

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości