Voodoo i WHDLoad

Dyskusje i pytania na temat oprogramowania amigowego.

Moderator: GTW

Postprzez norbi » 23 lis 2000, o 08:45

Kupic tunerTV na PCI

ps
cos sie czas przestawil. Odpowiedz wczesniej niz pytanie :D
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Voodoo i WHDLoad

Postprzez Pyzio » 25 lut 2008, o 21:10

Mam Amgę 1200 OS 3,9 PPC Mediator i Voodoo,nie mogę uruchomić gier whdload na monitorku PC,czy jest to możliwe jeśli tak to jak mam to zrobić?
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 2 mar 2008, o 08:08

Piszą że nie są jasnowidzami a tu Norbi wiedział o co zapytam.Mam juz karte"PV-BT878P+w/FM" jak to podłączyć?
Troszke inne pytanie ale nie chciałem zakłądć nowego tematu
WHDLOAD
Can't allocated ExpMem.
Przy odpalaniu na Amidze gier WHDLoad bez dopałki mam taki komunikat tu jest problem z pamięcią prawda?
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 2 mar 2008, o 11:16

Karta wkladasz do portow PCI.
Wgrywasz sterowniki Elboxu z plytki MMCD.
Uruchamiasz program TVR. Znajdziesz na ppa.pl
Podlaczasz cinch z Amigi to wejscia w tunerze TV, a w programie TVR ustawiasz odpowiednie zrodlo do wyswietlania.

Instalki WHDLOAD wymagania najczesciej wiecej niz 2MB pamieci
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 2 mar 2008, o 12:00

Więcej niż 2 MB pamięci?Jakiej pamięci CHIP?
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez amigafan » 2 mar 2008, o 12:57

ExpMem czyli pamięci z rozszerzenia/karty turbo (Fast)
Robię za darmowy amigowy help-line. Mam nadzieję, że zostanę doceniony. ;)
Avatar użytkownika
amigafan
 
Posty: 694
Dołączył(a): 1 cze 2004, o 15:07
Lokalizacja: Warszawa
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 21 maja 2008, o 20:36

Sciągnołem program TVR z ppa.pl,uruchomiłem program i na początku pokazuje mi że nie może otworzyć biblioteki tv.library 4+
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 16 lip 2008, o 22:46

a masz ta bilioteke ?
co pokazuje jeszcze snoopdos?
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Voodoo i WHDLoad

Postprzez Pyzio » 13 lut 2009, o 23:23

Bibliotekę TV mam z najnowszego MM_CD_UP1.31,karta TV na chipsecie bt878
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Voodoo i WHDLoad

Postprzez norbi » 14 lut 2009, o 00:04

Co pokazuje SnoopDos jak odpalasz TVR?
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Voodoo i WHDLoad

Postprzez Pyzio » 20 mar 2009, o 21:17

Zainstalowałem kartę tv odpalam program TVR 30 i mam coś takiego:
Obrazek
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Voodoo i WHDLoad

Postprzez norbi » 20 mar 2009, o 22:02

Przegraj czcionki z katalogu FONTS.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Voodoo i WHDLoad

Postprzez Pyzio » 21 mar 2009, o 17:39

Miałem problemy z ustawieniem karty myślałem że karta nie będzie pracować z Amigą,tak właściwie nie wiem dokładnei jaki to jest model.
Karta działa to już wiem ale nie mogę zmusić systemu do wyświetlenia obrazu z WHDLoad w oknie programu TVR,wszystko działa dobrze po podłączeniu chinch z Amigi do tunera obraz w oknie z niebieskiego zmienia się na szary jednak jak uruchomię WHDLoad to obraz przełącza się na wyjście AV
Obrazek
Obrazek
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Voodoo i WHDLoad

Postprzez Pyzio » 25 mar 2009, o 17:09

Zrobiłęm problem był w Tooltypach Voodoo wystarczyło zmianić ostatnią linijkę:
DISPLAYCHAIN=No
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość