Formatowanie i instalacja systemu pod WinUAE

Dyskusje i pytania na temat oprogramowania amigowego.

Moderator: GTW

Formatowanie i instalacja systemu pod WinUAE

Postprzez Arekis » 1 sie 2008, o 18:47

Czy istnieje jakiś sposób, by sformatować i zainstalować AmigaOS pod WinUAE, by widziała go potem Amiga? Bo albo dysku nie widać, albo wyskakuje bluescreen (nie wiem czego dotyczy, ale jest zazwyczaj jak wcześniej sformatowałem do FFS na Amidze), albo nie widzi go potem Amiga. Zależy mi na tym, bo to ułatwi wymianę plików między PC i Amigą, nie mam 3.1 na dyskietkach, a do 3.0 nie mam fontów. Trochę przesrane.
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 1 sie 2008, o 23:31

O jakich fontach wspominasz?
Roznica miedzy 3.0 a 3.1 jest tak niewielka ze od strony uzytkownika nawet niezauwazalna :)

Zobacz to:
http://valwit.net/uaehd.html
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 2 sie 2008, o 08:34

Wole pełną instalację 3.1 przez WinUAE niż niepełną 3.0 przez dyskietki. A jak już instaluje system to co będe starszą wersję instalował :)

O dyskietce Fonts od AmigaOS 3.0. Po prostu jej nie ma.

A Amiga dalej sprawdza ten dysk, jakbym nie wpisywał tej komendy.
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 2 sie 2008, o 10:14

Bez dyskietki FONTS tez mozna zainstalowac Workbencha i bedzie on dzialal poprawnie. Dodatkowe fonty mozna dograc pozniej.

O jakiej komendzie piszesz?
Dysk FONTS zawsze byc dostepny z Workbenchem.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 2 sie 2008, o 11:52

A jak pominąć instalację Fontów? Nie mam tej dyskietki, bo nie dostałem razem z Amigą. A mówię o komendzie -disableharddrivesafetycheck. Wykrywa mi dysk, ale nie można nic z nim zrobić.

EDIT
Udało się, działa na Amidze. Na PC działało, odłączyłem, sprawdziłem na Amidze, podłączyłem do PC i wyskakuje bluescreen, błąd 0x0000009C.
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość