Emulacja C64

Dyskusje i pytania na temat oprogramowania amigowego.

Moderator: GTW

Emulacja C64

Postprzez Pyzio » 5 sie 2008, o 13:23

Emulował ktoś C64 na Amidze?
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Atalante » 5 sie 2008, o 14:22

Ja emulowalem. Polecam Magic64, chodzilo to skocznie u mnie zarowno na 040 jak i 060. Podobno chodzi dobrze juz na 030. Szybki i wygodny w uzyciu. Jest jeszcze Frodo, ale razcej dla PPC, bo predkosc emulacji na 68k nie powala.

Niestety Magic64 wymaga rejestracji, ktora w tej chwili moze byc juz problematyczna.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Avatar użytkownika
Atalante
 
Posty: 1582
Dołączył(a): 17 sie 2004, o 21:55
Lokalizacja: Czaplinek
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 6 sie 2008, o 11:40

Frodo znalazłem na OS 4 Depot,jest ten emulator na OS 3.x
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Emulacja C64

Postprzez Pyzio » 2 lut 2009, o 09:54

Mam program Magic C64 jest juz pare gierek gotowych do odpalenia w emulatorze,sciagnełem Flimbo's Quest i niestety nie wiem jak uruchomić
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Emulacja C64

Postprzez norbi » 2 lut 2009, o 22:43

rozpakuj archiwum, bedziesz mial obraz dyskietki .d64
w D64-Disks wybierz Load D64 (poszukaj pliku na dysku) potem wybierz
pierwszy plik z nazwa gry i LOAD+RUN
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość