Death Mieszko i Prawdziwa AMIGA

Dyskusje i pytania na temat oprogramowania amigowego.

Moderator: GTW

Death Mieszko i Prawdziwa AMIGA

Postprzez Hsuius » 8 sie 2008, o 21:13

Witam

Dostałem w spadku Amigę 1200 trochę rozbudowaną: A1200 1d4, Kick 3,1, Apollo 1240 33mhz, FastATA, nagrywarka DVD, hdd i inne pierdoły.

Jako, że ostatni raz miałem Amigę 10 lat temu, trochę mi wywiało przez ten okres.

Chcialem zainstalować system Deatch Mieszko. Z emergency discu wystartowałem Amigę. Cały system zgrałem na DH0. Robię restart i system nie startuje (aczkolwiek czasem się uruchomi i grafika jest nieciekawa i w dodatku czarno-biała). Jako grafikę używam kości AGA . Monitor który mam jest multisynchroniczny, działają tryby 15Khz oraz 31Khz.

Pomoże ktoś jak odpalić ten system ?

Podczas uruchamiania odpala się Shell i pisze: DEVS:Monitorss/UAEGFX: Unkown Command.

I Jeszcze jakiś inny error. Co proponujecie zrobic aby odpalić ten system ? Jak mówię Amigę miałem dawno dawno, a teraz nie jestem sam w stanie zrobić sobie pięknego systemu.

pzdr
Hsuius
 
Posty: 3
Dołączył(a): 8 sie 2008, o 21:04
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 8 sie 2008, o 21:51

Ten system jest przystosowany do WinUAE (np. jest używana pecetowa karta graficzna). Myślę, że się nie da.
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Hsuius » 9 sie 2008, o 09:22

No, ale np. chyba można wywlić to UaeGfx i zrobić tak aby system działał w multiscanie ?

Liczę na Waszą pomoc.
Hsuius
 
Posty: 3
Dołączył(a): 8 sie 2008, o 21:04
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez BadMojo » 9 sie 2008, o 10:14

Jest conajmniej kilka predefiniowanych systemów w sieci. Dla prawdziwej amigi najlepszy będzie AmigaSYS.
AXE Capoeira!
Avatar użytkownika
BadMojo
 
Posty: 986
Dołączył(a): 17 lis 2003, o 22:27
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Hsuius » 9 sie 2008, o 11:36

Ok, próbuje z tym AmiSys.

Dzieki i pozdro
Hsuius
 
Posty: 3
Dołączył(a): 8 sie 2008, o 21:04
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez amigafan » 9 sie 2008, o 13:03

Z devs:monitor wywal ikonę uaegfx.
Po odpaleniu systemu w Prefs/screenmode trzeba wybrać sobie rozdzielczość i liczbę kolorów.
To tak na początek bo problemów pewnie będzie o wiele więcej: trzeba by prześledzić startup-sequence i powywalać wszystkie odwołania do "uae`owych" programików/preferencji.
Np. na pewno będzie problem z dźwiękiem AHI - trzeba będzie dograć i zmienić na Paule.
Robię za darmowy amigowy help-line. Mam nadzieję, że zostanę doceniony. ;)
Avatar użytkownika
amigafan
 
Posty: 694
Dołączył(a): 1 cze 2004, o 15:07
Lokalizacja: Warszawa
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość