problem z Amiga Explorer na A500

Dyskusje i pytania na temat oprogramowania amigowego.

Moderator: GTW

problem z Amiga Explorer na A500

Postprzez VeloN » 5 paź 2008, o 11:59

1. mam problem ze zgraniem pliku adf w mojej A500 przez Amige Explorer
2. mój PC widzi amige ale nic nie moge przeslac do stacji dyskietek zadnego adfa
3. gdy rozpoczyna sie kopiowanie jest 1 kwadrat po chwili mi wyskakuje na PC blad Unkown command a na amidze Disk is unavinable
4. probowalem nadpisac dyskietke ktora jest czytana na amidze ale na pc jest to samo a w amidze nie wyskakuje komunikat
5. moj kabel do zgrywania plikow adf nie ma koncowek przed wtyczkami czyli jest to kabel bez obudowy i sa male kolorowe kabelki
6. dzisiaj ten kabel zostal zlutowany i niestety jest to samo
7. wszystkie wczesniej zgrywane przezemnie pliki ADF nagrywaly sie i wszystko szlo normalnie i amiga czyta wszystkie gry bez problemu niestety nie moge zadnego adfa skopiowac do stacji amigi


Czyli mowiac krotko czyta mozna grac ale nie moge sobie skopiowac nowych gier plikow adf do stacji amigi bo mi wyskakuje na PC komunikat Unkown Command

jescze raz przeinstaluje Amige Explorer na PC oraz przeczyszczę stację dyskietką czyszczącą :) bo naprawde juz niewiem co robic :( pomozcie
A500 Kick13 1MB Ram :)
Avatar użytkownika
VeloN
 
Posty: 206
Dołączył(a): 26 mar 2005, o 17:42
Lokalizacja: Sosnowiec
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez VeloN » 6 paź 2008, o 11:37

Dyskietka czyszcząca ani reinstalacja Amigi Explorer na PC nie pomogła chyba mam coś z stacją nie tak:/ z Amigi na pc mi plik ADF kopiuje bez problemu i do RAM DISK też kopiuje adfa z PC bez problemu potem go oczywiście usunołem wczoraj mi przestała czytać COOL SPOT :( niestety ale będę chyba zmuszony zaopatrzyć się w 1200 z HD
A500 Kick13 1MB Ram :)
Avatar użytkownika
VeloN
 
Posty: 206
Dołączył(a): 26 mar 2005, o 17:42
Lokalizacja: Sosnowiec
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 6 paź 2008, o 17:05

A czy pod Amigą i XCopy mozesz kopiowac dyskietki?
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez VeloN » 7 paź 2008, o 09:56

Tak kopiuję mi bez najmniejszych problemów może ma ktoś jakąś inną wersję Amigi Explorer na PC?
A500 Kick13 1MB Ram :)
Avatar użytkownika
VeloN
 
Posty: 206
Dołączył(a): 26 mar 2005, o 17:42
Lokalizacja: Sosnowiec
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 7 paź 2008, o 20:14

Czyli stacja dyskow w Amidze jest sprawna.
A czy kabel nullmodem jest poprawny.
Mozesz napisac jak podlaczyles?
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: problem z Amiga Explorer na A500

Postprzez VeloN » 22 mar 2009, o 18:54

kabel był nie sprawny wysłałem go do znajomego on sie tym zajął i kabel powinien mi dzuałać teraz
A500 Kick13 1MB Ram :)
Avatar użytkownika
VeloN
 
Posty: 206
Dołączył(a): 26 mar 2005, o 17:42
Lokalizacja: Sosnowiec
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: problem z Amiga Explorer na A500

Postprzez VeloN » 3 maja 2009, o 11:37

problem rozwiązany w temacie:
viewtopic.php?f=14&t=7389
A500 Kick13 1MB Ram :)
Avatar użytkownika
VeloN
 
Posty: 206
Dołączył(a): 26 mar 2005, o 17:42
Lokalizacja: Sosnowiec
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości