Problem z ustawieniem ekranu OS 3.9

Dyskusje i pytania na temat oprogramowania amigowego.

Moderator: GTW

Problem z ustawieniem ekranu OS 3.9

Postprzez Pyzio » 26 lis 2008, o 20:04

Mam kilka problemów w OS 3.9 i ustawieniami obrazu,usatwiam różne rozdzielczości i obraz jest ucinany lub na dole ekranu pojawia sie pasek którego nie mogę usunąć oczywiście poza oknem Workbencha,może być to problem z monitorem jak wybieram dopasowanie ekranu nic to nie daje.Możecie mi napisać do czego jest program ImageFX4 wydaje mi sie że ma to związek z textem?Czasem system pyta o bibliotekę chunkyppc v3.1 ostatnio przy instakacji dema FreeSpace z Aminetu ,troszke zbaczam z tematu ale nie chce zakąłdać nowego tematu

Ucięty
Obrazek


Pasek
Obrazek

Morph OS jescze bez Warp 3D bo nie wiem jak sie zabrać za instalację i ustawienia
Obrazek
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 26 lis 2008, o 23:02

ImageFX to program graficzny.
Chunkyppc.library znajdziesz na Aminecie.

Jaka jest rozdzielczosc tego TV/LCD?
Widze ze pod Morphosem wszystko jest w porzadku.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 27 lis 2008, o 05:20

Maxymalna rozdzielczość: 1680x1050 nic wiecej nie mogę sie doczytać to jest monitor nie tv/lcd ale z tunerem T220HD,kupiłem go z myślą że będzie fajniej a okazało sie że niestety jest problem tylko nie wiem czy z monitorem czy ustawieniami
Na ekraniu uciętym jest ustawiona rozdzielczość 1120X832 z paskiem 1024x768
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 28 lis 2008, o 23:24

Ustaw rozdzielczosc maksymalna.
wtedy nie bedzie skalowania ekranu.

A na morphos jaka masz ustawiona rozdzialke? Bo widze ze jest Ok.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 7 gru 2008, o 02:00

Problem ten jest tylko na tym monitorze,po podłaczeniu innego było już wszystko ok.
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 7 gru 2008, o 20:00

A jak sie wyglada obraz na tym monitorze jesli podlaczyc pc?

A pod morphosem wszystko bylo poprawnie?
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 7 gru 2008, o 20:36

Tak pod Morphos-em było wszystko dobrze i jest ustawiona dokłądnie taka sama rozdzielczość 1024x768 jak pod OS 3.9 przy tej rozdzielczości mam pasek na dole ekranu
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość