Polskie Locale do EaglePlayera 2.03

Dyskusje i pytania na temat oprogramowania amigowego.

Moderator: GTW

Polskie Locale do EaglePlayera 2.03

Postprzez olesio » 1 mar 2009, o 18:18

Witam. Nie wiem jak sprawić aby EaglePlayer 2.03 uruchomił się z polskim interfacem.
Na EAB poradzili mi, że wystarczy mieć pliki lokalizacyjne w podkatalogu Catalogs/Polski
w katalogu z EaglePlayerem i jeżeli dobrze zrozumiałem następnie ustawić w okienku WB
information tooltype Locale="Polski". Tak zrobiłem, ale nadal uruchamia się po angielsku.
W jaki sposób instaluje sie locale do programów aby poprawnie działały? Dodam, że także
próbowałem uruchomić po polsku EaglePLayera pod partycją WB autorstwa DeathMieszka,
jednak nadal EaglePlayer uruchamia się po angielsku. Co robię nie tak? Prośżę o pomoc :).
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Polskie Locale do EaglePlayera 2.03

Postprzez norbi » 1 mar 2009, o 19:09

Na Aminecie masz pelna wersje Eagleplayera i polskie lokale do niego
http://aminet.net/package/mus/play/Eagleplayer_2.03

W katalogu prefs wybierz LOCALE i ustaw "preferowany jezyk" na POLSKI

Od teraz kazdy program ktory obsluguje locale bedzie szukal plikow w
Locale/Catalogs/polski


To musi dzialac
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Polskie Locale do EaglePlayera 2.03

Postprzez olesio » 1 mar 2009, o 21:01

norbi napisał(a):Na Aminecie masz pelna wersje Eagleplayera i polskie lokale do niego
http://aminet.net/package/mus/play/Eagleplayer_2.03

Dokłądnie taką wersję pobrałem z aminetu właśnie.
W katalogu prefs wybierz LOCALE i ustaw "preferowany jezyk" na POLSKI

Od teraz kazdy program ktory obsluguje locale bedzie szukal plikow w
Locale/Catalogs/polski

W "gołym" Workbenchu nie mogłem ustawić języka na polski, bo w ogóle takiego nie było.
Przekopiowałem dwa pliki z partycji DeathMieszka i można wybrać preferowany język jako
Polski, ale mimo wrzucenia plików EP_*.catalog do \Locale\catalogs\polski program zarówno
pod "gołym" Workbenchem jak i pod partycją DeathMieszka nadal jest po angielsku. Może ja
robie coś nie tak jak należy, ale kombinowałem z tym już kilka razy, może Norbi jak możesz
to sprawdź pod WinUAE na partycji DeathMieszka czy jak wgracz EP_*.catalog do systemu w
\Locale\catalogs\polski - to czy się Tobie pojawi polska wersja. Bo u mnie nadal nie chce ;(

EDIT: przekopiowałem pliki lokalizacyjne z partycji DeathMieszka i mój "goły" Workbench jest
po polsku, ale nadal uparcie EaglePlayer nie chce być po polsku mimo umieszczenia plików - o
nazwach EP_*.catalog w \Locale\Catalogs\polski\ - ja EaglePlayera zwyczanie rozpakowałem i
tak używałem - trzeba go jakoś specialnie instalować? Jakiś assign dodać w startup-sequence?
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Polskie Locale do EaglePlayera 2.03

Postprzez norbi » 1 mar 2009, o 22:00

Uruchomilem emulator z partycji DeathMieszka.
Dogralem jeszcze klucz do Eagleplayera (z aminetu).
Program ladnie pokazal sie w polskiej lokalizacji
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Polskie Locale do EaglePlayera 2.03

Postprzez olesio » 1 mar 2009, o 22:06

To dlaczego u mnie nadal jest po angielsku. Zobacz screen na: http://i42.tinypic.com/apk6qd.jpg
wkeiłem to też na EAB, tam twierdzą że wgrywając pliki catalog do LOCALE:Catalogs/polski Eagle
Player powinien się ukazać po Polsku, ale tak nie jest. EaglePlayera oraz klucz do niego - jak już
wspominałem - też mam z Aminetu. A EaglePlayera jakoś instalowałeś czy tylko skopiowałeś go
do katalogu, w którym jest partycja WB DeathMieszka i wszystkie pliki - na dysk Systemowy?
A i dodam, że zasłonięte przez menu pole "Preferowany język" zawiera oczywiście "polski".
Ostatnio edytowano 1 mar 2009, o 22:10 przez olesio, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Polskie Locale do EaglePlayera 2.03

Postprzez norbi » 1 mar 2009, o 22:07

Rozpakowalem tylko archiwum, dogralem key i uruchomilem playera z ikony.
Nie instalowalem.
A workbencha masz po polsku?
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Polskie Locale do EaglePlayera 2.03

Postprzez olesio » 1 mar 2009, o 22:34

EDIT: wkurzyłem się i ściągnąłęm jeszcze raz całość i działą poprawnie pod WB "czystym" jak i pod
WB by DeathMieszko (nawet nie wiedziałem, że jest nowa tapeta na Pulpicie :)]. Sam nie wiem co,
w poprzedniej wersji nie grało. Może plik .EPDir był wymagany albo coś się skopało w konfiguracji,
ale skopiowałem z dodanymi playerami konfiguracje oraz wywalałęm .EPDir, więc nie wiem dlaczego
wcześniej nie chciało załąpać po Polsku. Dzięki Norbi za cierpliwość. Temat uważam za zamknięty :)
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość