::: WinUAE-Kaillera --> To działa! :D :::

Tutaj można umawiać się na sieciowe rozgrywki, turnieje itp.

Moderator: GTW

Postprzez NoOne » 27 kwi 2005, o 18:40

No dobra, dziękuje ślicznie. Tylko że jeszcze by mi sie przydała druga osoba do gry, bo tak samemu to troche trudno bedzie pograc przez kaillera. Dlatego napisalem ze jak ktos ma ochote akurat w te 3 gry pograc, to jestem chętny.
Avatar użytkownika
NoOne
 
Posty: 431
Dołączył(a): 15 cze 2003, o 14:29
Lokalizacja: Częstochowa
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Aliens » 27 kwi 2005, o 18:46

No dobra mam już tego Killera, teraz muszę pokombinować by zagrać :wink: Eh..
Avatar użytkownika
Aliens
 
Posty: 1331
Dołączył(a): 9 lut 2005, o 21:34
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Ackman » 27 kwi 2005, o 19:49

Generalnie nie mam czasu na grę tak do 20 (no chyba, że w sobotę albo niedzielę) ale po tej godzinie mógłbym z kimś - ciekawe czy skoro na lanie jest na swosie desynchronizacja to jak byłoby po sieci no i przy okazji mógłbym sprawdzic czy moje łacze poazwla na grę (mam radiówkę).

Gdy ktoś był chętny to:
tutaj

Tu jest całkowicie gotowa do odplenia wersja (nawet ma zablokowany config przed edycją). Tylko nie bac się niemieckiego na początku - pózniej już jest po angielsku :)

Gdy komuś się chciało ściągnąc to moze do mnie zagadac - czekam codziennie po 20.
Człowiek, dopiero gdy gra
jest w pełni człowiekiem.
Fryderyk Schiller
Avatar użytkownika
Ackman
 
Posty: 15
Dołączył(a): 16 kwi 2005, o 15:58
Lokalizacja: Jaskrów k/Częstochowy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 27 kwi 2005, o 20:15

Proponuję urządzić pierwszy turniejos w kultową multiplayerowa grę - DYNA BLASTER. Niech się zorientuję w temacie głębiej, to pomyślimy co dalej. To jest słuszna koncepcja !
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Atalante » 27 kwi 2005, o 20:30

Na turniej to chyba master blaster bylby lepsiejszy.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Avatar użytkownika
Atalante
 
Posty: 1582
Dołączył(a): 17 sie 2004, o 21:55
Lokalizacja: Czaplinek
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 27 kwi 2005, o 20:52

Liczy się kult i element sentymentu :P
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Grzesiek » 27 kwi 2005, o 22:18

Pomysł jest super :D , tylko ja mam mały plastikowy problem, popularnie nazywany neostradą 128 :) - kiedy uruchamiam winuae, winampa, jakąś inną aplikację to modem gaśnie i się wyłącza. Co do moich ulubionych gier multiplayer to:
Chaos Engine
Alien Breed Tower Asault
Mortal Kombat 2
Elf Mania
Fight'n'Spirit
i kilka innych
man and the beast go to the east
Avatar użytkownika
Grzesiek
 
Posty: 229
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 11:47
Lokalizacja: Warszawa
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Świerk » 27 kwi 2005, o 23:49

po pierwsze jesli ktos uwaza ze wogole Kaillera jest do d*** to niech sprawdzi tu:

http://forum.emulacja.net/viewtopic.php?t=2781

NoOne napisał(a):ja niechce w rodlanda tylko w Domana lub mortal kombat lub lotus 2

da sie we wszystko!:D
... tylko ze zeby zagrac w gry parodyskietkowe nalezy miec zainstalowana wersje gry na HD ktora sie sama uruchamia po starcie i wyslac ja znajomemu z ktorym sie chce grac! oprocz tego trzeba miec plik konfiguracyjny Kaillera ktory zbootuje sie z HD.
jak nie umiecie tego zrobic to sa gotowe obrazy dyskow .hdf z zainstalowanymi grami na necie.

apropo to tez mam straszna chec na Domana :!: :mrgreen:
moze niedlugo zrobie plik obrazu... :D
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD :!: :::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...
Avatar użytkownika
Świerk
 
Posty: 177
Dołączył(a): 31 mar 2005, o 11:12
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 27 kwi 2005, o 23:58

Mógłbys po krótce wyjaśnić jak się odbywa połączenie ? W jaki sposób ?
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Świerk » 28 kwi 2005, o 00:51

Slesz napisał(a):Mógłbys po krótce wyjaśnić jak się odbywa połączenie ? W jaki sposób ?

::: Zobacz zanim zadasz pytanie :::

http://forum.emulacja.net/viewtopic.php?t=2783
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD :!: :::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...
Avatar użytkownika
Świerk
 
Posty: 177
Dołączył(a): 31 mar 2005, o 11:12
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Shoonay » 28 kwi 2005, o 09:51

Grzesiek napisał(a):kiedy uruchamiam winuae, winampa, jakąś inną aplikację to modem gaśnie i się wyłącza.


O ile masz modem USB (a są inne?), to wydaje mi się że, to typowy problem dla tego łącza... proceso-żerność...
Niedawno kupiłem sobie myszkę optyczną na USB i po podłączeniu działała normalnie. Wystarczyło jednak włączyć WinAMP'a, kilka Word'ów/Exel'ów, jakieś emu Amy/NES'a/SNES'a/GBA/N64, antywirus/firewall/anti-ad-aware/trojan remover... bla bla bla... innymi słowy porządnie przeciążyć system (a na PC o to wcale nie trudno ;)) i myszka skakała aż miło :lol:
...ale fuks że dostałem też przejściówkę na PS2 w zestawie ;) po przełączeniu oczywiście problem zniknął.
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Grzesiek » 28 kwi 2005, o 10:54

A czy jest jakiś inny sposób żeby to małe ustrojstwo nie gasło podczas pracy? Jakiś program który je lepiej kontroluje od dslmona? Może wystarczy coś wyłączyć w autostarcie i zasobniku systemowym? Jeśli nie to szkoda, widzę że raczej nie uda mi się skożystać z tego typu rozrywki :cry:
man and the beast go to the east
Avatar użytkownika
Grzesiek
 
Posty: 229
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 11:47
Lokalizacja: Warszawa
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez NoOne » 28 kwi 2005, o 14:49

Świerk napisał(a):apropo to tez mam straszna chec na Domana :!: :mrgreen:
moze niedlugo zrobie plik obrazu... :D


ja mam zainstalowanego domana na HD w plikopartycji hdf . tylko że niejest to tak ustawione żeby sie zaraz przy starcie gra uruchamiała.
Czekam wiec z niecierpliwością az zrobisz pliczek.
Avatar użytkownika
NoOne
 
Posty: 431
Dołączył(a): 15 cze 2003, o 14:29
Lokalizacja: Częstochowa
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Shoonay » 28 kwi 2005, o 18:38

Grzesiek napisał(a):A czy jest jakiś inny sposób żeby to małe ustrojstwo nie gasło podczas pracy? Jakiś program który je lepiej kontroluje od dslmona?


Tylko że dslmon nic ni kontroluje, od tego są sterowniki, jedynie pokazuje ogólny stan pracy modemu.

W sumie to nie napisałeś dokładnie co oznacza to owe "gaśnięcie" modemu, ale według mnie mogą to być 2 przypadki:

1. Modem dogorywuje... umiera... zdycha... sam tak miałem parę miechów temu nagle zaczęły się dziać dziwne rzeczy aż w końcu modem padł...
Szybki telefon do naszej ukochanej TePSy, sprawdzenie łącza w centrali i bezpłatna wymiana na miejscu jeszcze tego dnie - to się nazywa profesjonalna obsługa ;)

2. Modem się rozłącza...
Jeśli nie korzystasz z żadnych programów "automatycznie łączacych z netem" a nadal ze standardowego windzianego syfu to... natychmiast przestań!!!
...i ściągnij to: http://shider.net/AutoConnect/
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Świerk » 29 kwi 2005, o 00:45

NoOne napisał(a):
Świerk napisał(a):apropo to tez mam straszna chec na Domana :!: :mrgreen:
moze niedlugo zrobie plik obrazu... :D


ja mam zainstalowanego domana na HD w plikopartycji hdf . tylko że niejest to tak ustawione żeby sie zaraz przy starcie gra uruchamiała.
Czekam wiec z niecierpliwością az zrobisz pliczek.

jak tylko zrobie bedzie link na forum :)
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD :!: :::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...
Avatar użytkownika
Świerk
 
Posty: 177
Dołączył(a): 31 mar 2005, o 11:12
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozgrywki online

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość