::: Gry wielodyskietkowe :::

Tutaj można umawiać się na sieciowe rozgrywki, turnieje itp.

Moderator: GTW

::: Gry wielodyskietkowe :::

Postprzez Świerk » 29 kwi 2005, o 12:52

juz niedlugo tutorial... :D

<<< tu jest dodana czesc posta >>>

ok. b. szybki tutorial (jak na razie) :D

bootujacy sie HDF to taki ktory ma startup-sequence uruchamiajacy gre.
instalujemy gre wielodyskietkowa na czystym hdf:
1.opcja create w WinUAE
2.formatujemy hdfa pod AmigaOS
3.instal. gre

robimy na hdf'ie katalog "s" w glownym katalogu
robimy w nim plik tekstowy startup-sequence w ktorym jest sciezka dostepu do pliku uruchomieniowego gry

najlepiej sami sie nauczycie przegladajac startup-sequence'y z waszych dyskietek pod AmigaOS

powodzenia :D

w sumie kto moze to dokladnie opisac... troche nie mam czasu...
Ostatnio edytowano 1 maja 2005, o 18:40 przez Świerk, łącznie edytowano 2 razy
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD :!: :::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...
Avatar użytkownika
Świerk
 
Posty: 177
Dołączył(a): 31 mar 2005, o 11:12
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez phl22 » 29 kwi 2005, o 13:04

super :D
Avatar użytkownika
phl22
 
Posty: 296
Dołączył(a): 29 sty 2005, o 08:39
Lokalizacja: Newark UK (Zabrze)
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Jedi » 30 kwi 2005, o 09:28

I co z tym tutorialem? Kiedy będzie?

P.S.
Nie mogę się doczekać ja będę grał w Jaguara przez neta :D .
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Avatar użytkownika
Jedi
 
Posty: 1572
Dołączył(a): 9 lip 2004, o 17:47
Lokalizacja: Wałbrzych
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Świerk » 30 kwi 2005, o 11:58

Jedi napisał(a):I co z tym tutorialem? Kiedy będzie?

P.S.
Nie mogę się doczekać ja będę grał w Jaguara przez neta :D .

patrze...patrze... i widze tylko 2 rece u mnie :mrgreen:
... ktore i tak juz sa zapracowane :D

zamiast nudzic :) poszukajcie sobie zainstalowanych gier (obrazów dysków z nimi - .HDF) bo beda do tego potrzebne...
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD :!: :::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...
Avatar użytkownika
Świerk
 
Posty: 177
Dołączył(a): 31 mar 2005, o 11:12
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Świerk » 1 maja 2005, o 18:41

zmienilem pierwszego posta
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD :!: :::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...
Avatar użytkownika
Świerk
 
Posty: 177
Dołączył(a): 31 mar 2005, o 11:12
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Amos » 1 maja 2005, o 18:43

Suuper :mrgreen:
Amos
 
Posty: 1071
Dołączył(a): 22 lip 2004, o 19:01
Lokalizacja: Bytom
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez BadMojo » 9 cze 2005, o 20:28

Ostatnio zacząłem bawić się kaillerą, no i mam prob. Co z grami które nie posiadają installera? Mam sporo gier zainstalowanych przez whdload, lecz nawet gdy stworzę startup-sequence, gra albo nie bootuje się (mimo że ss robię raczej dobrze - czesto kopiuje z dyskietki), albo bootuje się, ale po pierwszym logo (np. fairlight) staje...co robię źle?
AXE Capoeira!
Avatar użytkownika
BadMojo
 
Posty: 986
Dołączył(a): 17 lis 2003, o 22:27
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez BadMojo » 10 cze 2005, o 07:59

No cóż po całonocnym kombinowaniu, znalazłem sposób na zagranie w (prawie) każdą grę...bez robienia hdf'ów. 2 warunki - gra maks 4dyskietkowa, obługująca tyle stacji ile ma dyskietek. W sumie filozofia żadna, ale najważniejsze że działa - sprawdzone :D. Chcecie szczegółów - napiszcie.
AXE Capoeira!
Avatar użytkownika
BadMojo
 
Posty: 986
Dołączył(a): 17 lis 2003, o 22:27
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Świerk » 10 cze 2005, o 19:08

po prostu edytujesz konfiga do kazdej gry... w sumie tak tez mozna... :)
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD :!: :::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...
Avatar użytkownika
Świerk
 
Posty: 177
Dołączył(a): 31 mar 2005, o 11:12
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez BadMojo » 11 cze 2005, o 04:12

Można można ;) a wydaje mi się że wręcz, że jest to rozwiązanie dużo wygodniejsze - mogę wszystkie gry z oryginalnymi nazwami trzymać w jednym folderze, a rozpakowuje tylko odpowiedni konfig :) - rozwiązanie o tyle lepsze, że do różnych gier wypada czasem zmienić ustawienia - w takiego domana bardzo dobrze się gra z odświeżaniem co trzecią klatkę (ukończyliśmy już z kumplem około 80 % gry, jeszcze trochę i skończymy ;) ), ale jużdla takiego np. swosa to refresh musi być pełny. Toteż teraz biorę tylko "wypakuj tutaj" ;) i już mam gotowe ustawienia. Najlepsze jest to że gra nie gubi w ogóle synchronizacji, nawet jak grmy np. z 4 adf'ów, a stacja ustawiona jest na 800. Zauważyłem że odkąd pogrzebałem trochę w konfigach, gra zamiast tracić sync, poprostu potrafi zatrzymać się czasem (bardzo rzadko ;) ) na sekundę bądź dwie by dopasować emulatory :). A...i jeszcze jedno....

KAILLERA RULEZZZ :D:D:D
AXE Capoeira!
Avatar użytkownika
BadMojo
 
Posty: 986
Dołączył(a): 17 lis 2003, o 22:27
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Świerk » 11 lip 2005, o 18:18

BadMojo napisał(a):KAILLERA RULEZZZ :D:D:D

potwierdzam :D
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD :!: :::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...
Avatar użytkownika
Świerk
 
Posty: 177
Dołączył(a): 31 mar 2005, o 11:12
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Szoszo » 11 lip 2005, o 18:36

Świerk napisał(a):
BadMojo napisał(a):KAILLERA RULEZZZ :D:D:D

potwierdzam :D


dolaczam sie (do pozdrowien :?: :roll: ) :mrgreen:
Rebeliant Nowej Ery - C.O.C - Owned For Life
Avatar użytkownika
Szoszo
 
Posty: 386
Dołączył(a): 26 cze 2005, o 11:00
Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Skidmarks1

Postprzez Robert » 27 paź 2005, o 09:38

Jak uruchomic Skidmarks 1 pod winuae killera. Problem jest ze zmianą dyskietek. Mianowicie f12 wywołuje ekran kaillera a tam dyskietek zmienić nie można:-( jak można inaczej rozwiązać ten problem? ustawienie 3 dyskietek nie pomaga bo każda chce się wczytywać z df0: :-(
Robert
Robert
 

Postprzez BadMojo » 27 paź 2005, o 10:03

Trza sobie zrobić bootwoalnego hdfa. Swego czasu zrobiłem składankę (która można rozwijać), obsługującą gry pod whdload. Nie wiem czy da się Skidmarksy zainstalować na twardym, jeśli nie to jedynym wyjściem było by dorzucenie jej do składanki.
AXE Capoeira!
Avatar użytkownika
BadMojo
 
Posty: 986
Dołączył(a): 17 lis 2003, o 22:27
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Skidmarks1

Postprzez Robert » 27 paź 2005, o 10:51

Jak uruchomic Skidmarks 1 pod winuae killera. Problem jest ze zmianą dyskietek. Mianowicie f12 wywołuje ekran kaillera a tam dyskietek zmienić nie można:-( jak można inaczej rozwiązać ten problem? ustawienie 3 dyskietek nie pomaga bo każda chce się wczytywać z df0: :-(
Robert
Robert
 

Następna strona

Powrót do Rozgrywki online

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości