::: Gry wielodyskietkowe :::

Tutaj można umawiać się na sieciowe rozgrywki, turnieje itp.

Moderator: GTW

Re: Skidmarks1

Postprzez phl22 » 27 paź 2005, o 13:07

Robert napisał(a):Jak uruchomic Skidmarks 1 pod winuae killera. Problem jest ze zmianą dyskietek. Mianowicie f12 wywołuje ekran kaillera a tam dyskietek zmienić nie można:-( jak można inaczej rozwiązać ten problem? ustawienie 3 dyskietek nie pomaga bo każda chce się wczytywać z df0: :-(
Robert


Musisz zrobić z adf<>hdf(Hardfile) i bedzie ok.
Avatar użytkownika
phl22
 
Posty: 296
Dołączył(a): 29 sty 2005, o 08:39
Lokalizacja: Newark UK (Zabrze)
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Skidmarks1

Postprzez Gość » 27 paź 2005, o 16:34

phl22 napisał(a):
Robert napisał(a):Jak uruchomic Skidmarks 1 pod winuae killera. Problem jest ze zmianą dyskietek. Mianowicie f12 wywołuje ekran kaillera a tam dyskietek zmienić nie można:-( jak można inaczej rozwiązać ten problem? ustawienie 3 dyskietek nie pomaga bo każda chce się wczytywać z df0: :-(
Robert


Musisz zrobić z adf<>hdf(Hardfile) i bedzie ok.


zatem nie ma możliwości otworzenia ekranu winuae, a tylko winuae killera?
Co do zamiany adf na hardfile średnio to widzę, bo o ile pamiętam że skidmarks2 chodziło z hd to skidmarks1 niestety nie bardzo...Rozumiem że nie ma innego sposobu?
Gość
 

Postprzez BadMojo » 27 paź 2005, o 19:51

Czyżbyś nie zauważył mojego posta ? Wracając do tematu - jeśli gra nie obłuży więcej niż jednej stacji, i nie da się jej zainstalować na hd, pozostaje whdload i zrobienie odpowiednich assignow. Jeśli chcesz zrobię dla Ciebie specjalną wersję mojej składanki ze skidmarksami. Mogę dorzucić jeszcze inne gry. Warunek bezproblemowego działania jest taki - obie strony muszą mieć taką samą wersję składanki.
AXE Capoeira!
Avatar użytkownika
BadMojo
 
Posty: 986
Dołączył(a): 17 lis 2003, o 22:27
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Gość » 28 paź 2005, o 06:55

BadMojo napisał(a):Czyżbyś nie zauważył mojego posta ? Wracając do tematu - jeśli gra nie obłuży więcej niż jednej stacji, i nie da się jej zainstalować na hd, pozostaje whdload i zrobienie odpowiednich assignow. Jeśli chcesz zrobię dla Ciebie specjalną wersję mojej składanki ze skidmarksami. Mogę dorzucić jeszcze inne gry. Warunek bezproblemowego działania jest taki - obie strony muszą mieć taką samą wersję składanki.


Dobrze jeśli możesz zrobić dla mnie, a właściwie dla nas specjalną wersję Twojej składanki ze skidmarksami byłby (bylibyśmy) zobowiązani. To była swego czasu nasza ulubiona gra...mój mail: robwoj44@poczta.onet.pl
Gość
 

Postprzez BadMojo » 28 paź 2005, o 12:40

Jest problem, gdyż wersja whd skidmarksów wymaga whdload w wersji conajmniej 16, z którą moja składanka nie chce współpracować (zupełnie nie wiem czemu). Dam znać jak uda mi się coś wykombinować.
AXE Capoeira!
Avatar użytkownika
BadMojo
 
Posty: 986
Dołączył(a): 17 lis 2003, o 22:27
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Gość » 28 paź 2005, o 15:39

BadMojo napisał(a):Jest problem, gdyż wersja whd skidmarksów wymaga whdload w wersji conajmniej 16, z którą moja składanka nie chce współpracować (zupełnie nie wiem czemu). Dam znać jak uda mi się coś wykombinować.


mowimy o skidmarks 2 czy skidmarks 1? jeśli chodzi o skidmarks 2 to sam sobie powinienem poradzic, jesli chodzi o skidmarks 1 to jak mowilem sam bede mial problem...z tego co pamietam takze na prawdziwej Amidze grałem w skidmarks 1 z dyskietek...stąd było moje pytanie o zmianę dyskietek pod winuaekillera. Może podeślij to co masz w tej chwili, spróbuję sam popatrzeć...bywasz na gg może byśmy tam pociągnęli szybciej ten problem. mój gg to 265349
Gość
 

Postprzez Gość » 28 paź 2005, o 16:20

BadMojo napisał(a):Jest problem, gdyż wersja whd skidmarksów wymaga whdload w wersji conajmniej 16, z którą moja składanka nie chce współpracować (zupełnie nie wiem czemu). Dam znać jak uda mi się coś wykombinować.


mowimy o skidmarks 2 czy skidmarks 1? jeśli chodzi o skidmarks 2 to sam sobie powinienem poradzic, jesli chodzi o skidmarks 1 to jak mowilem sam bede mial problem...z tego co pamietam takze na prawdziwej Amidze grałem w skidmarks 1 z dyskietek...stąd było moje pytanie o zmianę dyskietek pod winuaekillera. Może podeślij to co masz w tej chwili, spróbuję sam popatrzeć...bywasz na gg może byśmy tam pociągnęli szybciej ten problem. mój gg to 265349
Gość
 

Postprzez BadMojo » 28 paź 2005, o 16:39

Mówię o jedynce. Mój gg to: 3995599. Siędzę na niewidocznym.
AXE Capoeira!
Avatar użytkownika
BadMojo
 
Posty: 986
Dołączył(a): 17 lis 2003, o 22:27
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Gość » 2 lis 2005, o 11:34

BadMojo napisał(a):Mówię o jedynce. Mój gg to: 3995599. Siędzę na niewidocznym.

nikt się nie odzywa:-(
Gość
 

Postprzez BadMojo » 2 lis 2005, o 15:48

Ostatnio rzadko siędzę na gg. Napisz jeszcze raz, a gdy będę miał chwilę czasu odezwe się.
AXE Capoeira!
Avatar użytkownika
BadMojo
 
Posty: 986
Dołączył(a): 17 lis 2003, o 22:27
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Gość » 3 lis 2005, o 09:34

BadMojo napisał(a):Ostatnio rzadko siędzę na gg. Napisz jeszcze raz, a gdy będę miał chwilę czasu odezwe się.


i jak z tym skidmarks1? mam też problem mały myślę ze skidmarksem2. jest wb we floppies i hdf jest plikopartycja ze skidmarksem2. generalnie jest ok, ale jak w grze oba samochody są widoczne na tym samym ekranie, jak nie to 2 samochód zawsze się zaczyna kręcić i staje. myśle że trzeba zrobić wspólny wb i dopisać do startup-sequence skidmarks żeby odrazu startowało, a nie wczytywać z wb. mam rację?
Gość
 

Postprzez Slesz » 3 lis 2005, o 11:51

Zgadza sie, z tego co pamiętam wystarczy do s-s dopisać jedną linijkę uruchamiającą plik startowy.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Gość » 7 lis 2005, o 11:51

Slesz napisał(a):Zgadza sie, z tego co pamiętam wystarczy do s-s dopisać jedną linijkę uruchamiającą plik startowy.


zrobiłem tak ale niestety wciąż jest ten sam problem:-( nie widzimy się wzajemnie z kolegą. Nie wiem co jest przyczyną:-( może jakość połączenia dać excellent?
Gość
 

Postprzez Gość » 8 lis 2005, o 11:14

Anonymous napisał(a):
Slesz napisał(a):Zgadza sie, z tego co pamiętam wystarczy do s-s dopisać jedną linijkę uruchamiającą plik startowy.


zrobiłem tak ale niestety wciąż jest ten sam problem:-( nie widzimy się wzajemnie z kolegą. Nie wiem co jest przyczyną:-( może jakość połączenia dać excellent?


zmieniłem serwer, dałem połączenie na excellent i jest ok:-) można jechać:-) mam jeszcze pytanie czy ktoś ma skidmarks1 w hdf gotowe i samostartujące dla Kaillery
Gość
 

Postprzez Gość » 23 lis 2005, o 09:38

zmieniłem serwer, dałem połączenie na excellent i jest ok:-) można jechać:-) mam jeszcze pytanie czy ktoś ma skidmarks1 w hdf gotowe i samostartujące dla Kaillery[/quote]

mam już gotowe skidmarks1 i skidmarks2 i jezdzi sie swietnie przez kaillere:-) poszukuje kogos do wyprobowania skidmarks2 w 3-4 osoby:-)
Gość
 

Poprzednia strona

Powrót do Rozgrywki online

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość