Spróbujmy na chama settlersów

Tutaj można umawiać się na sieciowe rozgrywki, turnieje itp.

Moderator: GTW

Spróbujmy na chama settlersów

Postprzez Slesz » 20 maja 2005, o 03:39

Skonstrułowałem hdf'a z settlersami, bootuje sie bez WB ale przy kicku minimum 2.0
Kaillera nie widzi hdf'u - prosi o włożenie dyskietki :| - to primo
Duo - bedzie problem z dwoma mychami - może jednak da się np podpiąc pod keyboard layer jakiś albo joystick - jak w amidze się podpinało pod port joya. Albo oszukać Windows XP i zainstalować drugą myszkę tak żeby XP widział ją jako joystick i wrzucić odpowiedni config w kaillerze

Gra jest warta świeczki.

Ad: aby skonstułować odpowiedni hdf należy: zainstalować grę (ja korzystałem z wersji PL) z pliku instalacyjnego na pierwszej dyskietce, wywalić wszystkie pliki, żeby były "luzem" , a nie w jakimś katalogu, dorzucić z trzeciej dyskietki katalog s i skasować w startup-sequence pierwszą linijkę oraz wszelkie oznaczenia , żeby zostało samo
run TheSettlers
endcli
nie jestem w tym dobry, ale metodą prób i błędów udało mi się do czegoś takiego dojść. Taka plikopartycja powinna się sama bootować przy kicku 2.0 lub wyższym.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Spróbujmy na chama settlersów

Postprzez Świerk » 21 maja 2005, o 00:31

Slesz napisał(a):Skonstrułowałem hdf'a z settlersami

brawo Slesz! :)

Slesz napisał(a):bootuje sie bez WB ale przy kicku minimum 2.0

to normalne,bo dopiero kick 2.0+ ma obsluge hd - uzywaj do grania ŚwierkPackHD bedzie ok

Slesz napisał(a):bedzie problem z dwoma mychami

dlaczego?
ty:
port0: mysz port1:disconnected
twoj kolega:
port1: mysz port0:disconnected

i problem rozwiazany :D

Slesz napisał(a):aby skonstułować odpowiedni hdf należy: ...


a nie lepiej ja gdzies uploadowac,skoro juz ja zrobiles? jak nie wiesz gdzie to mi wyslij mailem a ja ja gdzies wrzuce...
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD :!: :::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...
Avatar użytkownika
Świerk
 
Posty: 177
Dołączył(a): 31 mar 2005, o 11:12
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 21 maja 2005, o 01:27

http://sleszozwierz.w.interia.pl/pliki/settlers.rar
To naprawde nie było takie trudne, a skoro mi się udało, to i wam dwa razy powinno ;)
Problem mam banalny - jak tworzyć configi i jak ustawić emulator, żeby wykrywał hdf. Świerku, twój winuae kaillera zakłada podmiankę dyskietki w folderze disks i zmiane jej nazwy na disk.adf . Z hdf'em to nie przejdzie, sprawdzałem, ale można to jakoś skonfigurować. Spróbuję pod zwykłym WinUAE 0.9.92 zapisać config po pokazaniu mu kicka 2.0 i hdf'a. Zobaczymy.
[Edit: nie przeszło :P ]
Powyższy plik zawiera wiele niepotrzebnych informacji jak np. intro itd., nie uruchamiają się one oczywiście, bootuje się od razu gra, owo intro można obejrzeć odpalając to to tylko pod wb, więc można jeszcze troszkie miejsca zaoszczędzić i skonstrułować mniejszą i mobilniejszą plikopartycję.
Jak znajdzie się ktoś chętny do gry, niech da znać, jeśli będę miał czas to spróbuję chętnie.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Świerk » 21 maja 2005, o 01:53

Slesz napisał(a):Świerku, twój winuae kaillera zakłada podmiankę dyskietki w folderze disks i zmiane jej nazwy na disk.adf . Z hdf'em to nie przejdzie

oczywiscie ze nie :) po to jest "ŚwierkPackHD - for playing HD games" jak mowi tytul topicu :!:
a konfiguracje dobrze ze nie kazdy umie zmienic :mrgreen: dzieki temu wszyscy macie te same ustawienia co jest podstawa do gry przez neta.
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD :!: :::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...
Avatar użytkownika
Świerk
 
Posty: 177
Dołączył(a): 31 mar 2005, o 11:12
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Rozgrywki online

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości