Street Fighter Alpha 3 Champions League

Tutaj można umawiać się na sieciowe rozgrywki, turnieje itp.

Moderator: GTW

Street Fighter Alpha 3 Champions League

Postprzez Hardy » 27 kwi 2007, o 23:05

Otóż wpadłem na pomysł zorganizowania turnieju bądź ligi (zależy od ilośći chętnych) Street Fighter Alpha 3! Kto by sie na to pisał? Oczywiście przez emulator MAME do którego poradnik macie tutaj: http://forum.emulacja.net/viewtopic.php?t=4761

Jeśłi by ten turniej wypalił,można by inne porobić,gier na MAME jest mnóstwo :wink:

rom gry: http://www.romnation.net/srv/roms/24999 ... 80904.html

Terminarz:

Hardy (Z) vs Bebokus (do 0:00 13 Maja)

Bebokus vs Anthrox (do 0:00 20 Maja)

Anthrox vs Hardy (do 0:00 27 Maja)

Bebokus vs Hardy (do 0:00 3 Czerwca)

Anthrox vs Bebokus (do 0:00 10 Czerwca)

Hardy vs Anthrox (do 0:00 17 Czerwca)


Za zwycięstwo 1 pkt. No to do boju! :twisted:

Aktualna Tabela: pkt z p

1.Hardy 1 1 0
2.Bebokus 0 0 1
3.Anthrox
Ostatnio edytowano 12 maja 2007, o 01:41 przez Hardy, łącznie edytowano 9 razy
Avatar użytkownika
Hardy
 
Posty: 86
Dołączył(a): 19 cze 2006, o 22:43
Lokalizacja: Górny Śląsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Bebokus pospolitus » 28 kwi 2007, o 14:45

Ja chętnie pogram.
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Avatar użytkownika
Bebokus pospolitus
 
Posty: 1410
Dołączył(a): 6 sty 2005, o 17:26
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 28 kwi 2007, o 18:30

A mozesz mi krótko opisać jak załadować grę do tego MAME, sciągnąłem emulator i
grę "Street Fighter 3", z linka który podałeś, wrzucam pliki do podkatalogu \ROMS\ i
nic, nie znajduje mi tych plików, a pamiętam ze kiedys grałem w inne gry na MAME,
co robię nie tak, jednak na Amidze łatwiej obsłuzyc emulator niz ten od MAME :)
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Bebokus pospolitus » 28 kwi 2007, o 21:20

Najlepiej jakby Antrox zapodał swoją kaillere jaką używamy hehe,wtedy powinno być wsio ok.
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Avatar użytkownika
Bebokus pospolitus
 
Posty: 1410
Dołączył(a): 6 sty 2005, o 17:26
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Hardy » 30 kwi 2007, o 00:23

olesio napisał(a):A mozesz mi krótko opisać jak załadować grę do tego MAME, sciągnąłem emulator i
grę "Street Fighter 3", z linka który podałeś, wrzucam pliki do podkatalogu \ROMS\ i
nic, nie znajduje mi tych plików, a pamiętam ze kiedys grałem w inne gry na MAME,
co robię nie tak, jednak na Amidze łatwiej obsłuzyc emulator niz ten od MAME :)


Hmmm. a ustawiłeś w "Directories" folder w którym są romy?
Avatar użytkownika
Hardy
 
Posty: 86
Dołączył(a): 19 cze 2006, o 22:43
Lokalizacja: Górny Śląsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez NoOne » 30 kwi 2007, o 11:32

wybierz aviable roms i odśwież wciskajac F5
Odpalajta swe motóry, zakładajta ala skóry
Avatar użytkownika
NoOne
 
Posty: 431
Dołączył(a): 15 cze 2003, o 14:29
Lokalizacja: Częstochowa
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 30 kwi 2007, o 12:17

Hardy napisał(a):Hmmm. a ustawiłeś w "Directories" folder w którym są romy?

Zostawiłem standardowe ustawienie czyli \ROMS\

NoOne napisał(a):wybierz aviable roms i odśwież wciskajac F5

Już działa, nie wiem dlaczego wcześniej nie chciało.

Tylko nie wiem dlaczego niektorych gier na MAME sciągniętych ze strony
www.romnation.net nie da się załadować na przykład "Baseball Stars"?
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Hardy » 30 kwi 2007, o 14:16

olesio napisał(a):Już działa, nie wiem dlaczego wcześniej nie chciało.

Tylko nie wiem dlaczego niektorych gier na MAME sciągniętych ze strony
www.romnation.net nie da się załadować na przykład "Baseball Stars"?


Hmmm. przyznam szczerze że miałem też kilka takich problemów,zapewne brakuje jakiegoś pliku,napisz do Anthroxa on na tym sie najlepiej zna.
Avatar użytkownika
Hardy
 
Posty: 86
Dołączył(a): 19 cze 2006, o 22:43
Lokalizacja: Górny Śląsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Anthrox » 30 kwi 2007, o 16:27

Bo biosów pewnie brakuje - daj remanent na danym secie (grze) i poczytaj co tam pisze.

Dzięki Hardy ze mi zatrabiles ze ktos problem ma
:wink:

A tutaj mamy biosiki:

http://users.acn.gr/lagakis/bk/files.htm
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1247
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 1 maja 2007, o 11:55

Anthrox napisał(a):Bo biosów pewnie brakuje - daj remanent na danym secie (grze) i poczytaj co tam pisze.

Nie widzę takiej opcji. Wrzucilem spakowaną grę "Baseball Stars 2" do folderu \ROMS\
ale nie ma jej w zakładce "Available" po odświeżeniu, a jak uruchamiam z listy to mam:
sfix.sfx NOT FOUND
sp-s2.sp1 NOT FOUND
sm1.sm1 NOT FOUND
000-lo.lo NOT FOUND
Więc tutaj brakuje chyba jakiś plików gry, a nie biosu. Bo jeśli biosu to którego?


Dzięki za link, wszędzie szukałem biosu do NeoGeo i nie mogłem znaleźć.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Anthrox » 2 maja 2007, o 11:10

zdaje sie ze te potrzebne pliczki nagle znajdą sie, jak wrzucisz neogeo.zip do folderu roms :wink:
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1247
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 2 maja 2007, o 12:17

Anthrox napisał(a):zdaje sie ze te potrzebne pliczki nagle znajdą sie, jak wrzucisz neogeo.zip do folderu roms :wink:

Dzięki, pomogło :) Gra "Basebals Stars 2" uruchomiła się, inne mam nadzieje też pójdą.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Anthrox » 2 maja 2007, o 23:30

wrocmy do glownego watku - zapisuje sie. Mam nadzieje ze tym razem ktos mi dokopie, bo podpis sie wydluzy :mrgreen:
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1247
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Bebokus pospolitus » 3 maja 2007, o 16:20

I tak wiadomo że ja wygram muhaha.
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Avatar użytkownika
Bebokus pospolitus
 
Posty: 1410
Dołączył(a): 6 sty 2005, o 17:26
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Hardy » 8 maja 2007, o 12:03

Wygląda na to że zrobimy Alpha 3 League na 3 osoby. :lol: ale ważne że wyłoni sie mistrza alpha 3. :twisted:
Avatar użytkownika
Hardy
 
Posty: 86
Dołączył(a): 19 cze 2006, o 22:43
Lokalizacja: Górny Śląsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Następna strona

Powrót do Rozgrywki online

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość