Problem z winvice

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Commodore.

Moderator: GTW

Problem z winvice

Postprzez piotrek133 » 9 lut 2008, o 07:28

Witam uzywam tego wlasnie emulatora i mam problem z kolejnymi czesciami giany sisters otoz nie laduja mi sie wysjoczy mi tylo ready i lipa co robic w czym tkwi problem?
piotrek133
 
Posty: 28
Dołączył(a): 4 lut 2008, o 11:16
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 9 lut 2008, o 17:13

Ja zrezygnowałem z używania WinVice, bo miałem z nim tylko róźne problemy.
Raczej polecam Tobie emulator CCS64, który można ściągnąć chociażby stąd:
http://www.computerbrains.com/ccs64/CCS ... nstall.zip i potem
po rozpakowaniu uruchamiasz i w menu "Options" | "Input" ustawiasz klawisze
i ewentualnie joystick. Ja polecam grać na "Key-Set 3", w który sterujesz przy
użyciu kursorów, a Fire to prawy CTRL. Te domyślne klawisze można zmienić.
Grę ładujesz wybierajć z menu "FIle" | "Load and run" i wskazując na plik typu
*.t64 albo *.d64. Dyskietkę zmieniasz wybierając z menu "File" opcję "Load C64
Files" -> "Disk Drive", a później zmieniasz wciskając Alt+F5 (następny dysk) lub
Alt+F6 (poprzedni dysk). Więcej znajdziesz w dokumentacji do tego emulatora.
Sprawdź jak działa z "GIana Sisters", bo ja nie miałem okazji pograć, a zaraz po
uruchomieniu gra nie pytała o dyskietkę, bo jedynka i dwójka są chyba na jednej.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Emulacja C64

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości