Frodo symbian

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Commodore.

Moderator: GTW

Frodo symbian

Postprzez phl22 » 8 maja 2010, o 10:59

Witam
używał ktoś frodo na symbiana s60v2?
w żaden sposób nie mogę zmusić żeby widział pliki .d64 jak to ma być folder z grami? jaka nazwa? bo już nie mam sił :lol:
różne nazwy dawałem na c: i :e robiłem różne foldery i zonk :x
Avatar użytkownika
phl22
 
Posty: 296
Dołączył(a): 29 sty 2005, o 08:39
Lokalizacja: Newark UK (Zabrze)
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez norbi » 9 maja 2010, o 12:46

wlasnie dla sprawdzenia zainstalowalem Frodo na n3650.
pliki d64 przenioslem przez BT a w emulatorze wystarczylo wcisnac "LAUNCH GAME" zeby byly widoczne

Jesli chodzi ci o wybor plikow z .d64 to nalezy z menu DISK COMMAND wybrac SELECT DISK potem plik .d64
Nastepnie LIST DIRECTORY, potem LOAD and RUN i wpisac nazwe pliku
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez phl22 » 9 maja 2010, o 15:52

Wiem norbert ale o to chodzi ze nie widzi mi plikow z obrazami dyskow
Avatar użytkownika
phl22
 
Posty: 296
Dołączył(a): 29 sty 2005, o 08:39
Lokalizacja: Newark UK (Zabrze)
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez norbi » 9 maja 2010, o 18:21

jakiej wielkosci masz obrazy dyskietek?

Ja sprawdzalem na wersji 0.53 beta z tej strony
http://koti.mbnet.fi/~haviital/index.sh ... ects_frodo

emulator szuka plikow na E: w katalogu documents/e32frodo/
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez phl22 » 9 maja 2010, o 19:44

mam ostatnią wersję na mój symbian 0.51
ten folder też tworzyłem i nic.
a obrazy standardowe 171kb(174 848 bajtów)
Avatar użytkownika
phl22
 
Posty: 296
Dołączył(a): 29 sty 2005, o 08:39
Lokalizacja: Newark UK (Zabrze)
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez norbi » 10 maja 2010, o 18:39

uzyj wersji 0.53.
Ja jej uzywam mimo ze mam starsza wersje symbiana (n3650 ma s60v1)

mozesz podeslac te obrazy? sprawdze na swoim telefonie.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez phl22 » 11 maja 2010, o 10:12

Dzieki ta wersja 0.53 dziala ok
Avatar użytkownika
phl22
 
Posty: 296
Dołączył(a): 29 sty 2005, o 08:39
Lokalizacja: Newark UK (Zabrze)
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez phl22 » 11 maja 2010, o 18:19

ale mało ustawień klawiatury jest ;) trzeba telefon zmienić ;D
Avatar użytkownika
phl22
 
Posty: 296
Dołączył(a): 29 sty 2005, o 08:39
Lokalizacja: Newark UK (Zabrze)
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez phl22 » 11 maja 2010, o 20:16

phl22 napisał(a):ale mało ustawień klawiatury jest ;) trzeba telefon zmienić ;D

Norbi a jak u ciebie ze sterowaniem ?
chyba trzeba będzie jakoś układ klawiatury samemu ustawić
Avatar użytkownika
phl22
 
Posty: 296
Dołączył(a): 29 sty 2005, o 08:39
Lokalizacja: Newark UK (Zabrze)
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez norbi » 11 maja 2010, o 21:45

w menu w helpie masz opis klawiszy do sterowania

pod klawiszami funkcyjnymi masz RUN LIST itd
po wlaczeniu emulacji 1540 dodane sa nowe opcje w menu
po wylaczeniu w emulatorze joystickow mozna sterowac kursorem przez joya w telefonie
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez phl22 » 11 maja 2010, o 22:09

kombinowałem spacje mam sterowanie padem i fire a jak trzeba reszte to niema heh ale coś działa przynajmniej
Avatar użytkownika
phl22
 
Posty: 296
Dołączył(a): 29 sty 2005, o 08:39
Lokalizacja: Newark UK (Zabrze)
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez norbi » 11 maja 2010, o 22:29

o jaka reszte ci chodzi ?
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez phl22 » 13 maja 2010, o 16:43

Run/stop
F5+fire
enter
nie mogę się tego doszukać :lol:
ale w parę gier pograłem :wink:

a i skoku pod ukos nie idzie np. w hans klosie :?
Avatar użytkownika
phl22
 
Posty: 296
Dołączył(a): 29 sty 2005, o 08:39
Lokalizacja: Newark UK (Zabrze)
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez norbi » 15 maja 2010, o 21:46

z HELP

run/stop : * with edit key
RETURN : answer button
F5 : 5 with edit key
fire: *
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Frodo symbian

Postprzez phl22 » 15 maja 2010, o 22:23

masz inny fon ;)
ale i tak coś mi działa txh
Avatar użytkownika
phl22
 
Posty: 296
Dołączył(a): 29 sty 2005, o 08:39
Lokalizacja: Newark UK (Zabrze)
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Następna strona

Powrót do Emulacja C64

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość