Tnące się gry

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Commodore.

Moderator: GTW

Tnące się gry

Postprzez gladiator133 » 20 cze 2010, o 18:06

Witam
Mam problem otóż używam emulatora ccs64 i mam problem gdyż tną mi się gry. W szczególności Wszystkie części Giany Sister. Tnie się muzyka jak i również animacje tła i postaci.
Proszę o rade jak zrobić aby to się nie cięło.

Z góry dzięki. :)
Pozdrawiam

:!:

Problem rozwiązany ściągłem najnowszą wersje tego emulatora ale tu jest kolejny kłopot gdyż nie działa joystick :? Nie wiem już co mam robić.....
gladiator133
 
Posty: 46
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 09:06
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Tnące się gry

Postprzez olesio » 20 cze 2010, o 23:15

Ja używam rzadko, bo rzadko CCS w wersji 3.5, ale czasami w coś zagram i raczej nie ma problemow
z joystickiem, wszystko można ustawić wybierając z menu "Options" polecenie "Input". Zdarza się, że
jakaś gra ma przed sobą cracktro, ktore trzeba pominąc wciskając na ogół klawisz Escape lub Spację.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Tnące się gry

Postprzez Shoonay » 21 cze 2010, o 00:36

Sprawdzałeś WinVice? Zdecydowanie prostszy w obsłudze emulator, nie jestem miłośnikiem C64 ale z kilkunastu gierek które sprawdzałem każda chodzi normalnie.
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Tnące się gry

Postprzez gladiator133 » 21 cze 2010, o 14:09

Witam
Posiadam wersje 3,5 w której działa joystick ale gry się ścinają. W wersji 3,8 gry się nie ścinają ale nie chodzi joystick.
Co do Winvice dobry emulek tylko troche wolno się gry włączają.
gladiator133
 
Posty: 46
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 09:06
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Tnące się gry

Postprzez Shoonay » 21 cze 2010, o 15:19

gladiator133 napisał(a):Co do Winvice dobry emulek tylko troche wolno się gry włączają.
Znaczy się "normalnie" jak na Komodzie? Trudno, coś za coś, albo przycinające się gry albo normalna emulacja. ;)
PS: Naciśnij Alt + W
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Emulacja C64

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość