WinVice i pełny ekran

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Commodore.

Moderator: GTW

WinVice i pełny ekran

Postprzez Bwele » 19 paź 2011, o 20:35

Hej, przeszukałem anglojęzyczne fora, ale podane tam rozwiązania mi nie pomogły.
Jak usunąć czarne krawędzie w trybie fullscreen, żeby obraz był dopasowany do krawędzi ekranu?
Używam WinVice 2.2, zaznaczyłem Double size, w VIC-II settings w zakładce Borders zaznaczyłem Full, najniższa rozdzielczość, jaką mogę wybrać w menu Video to 640x480, taką wybrałem, ale to nic nie zmienia, obraz nadal ma czarne krawędzie.
W wersji 1.9 obraz jest tak dopasowany od razy, ale tam nie ma opcji Scale2x, więc wolałbym wygrać walkę z wersją 2.2
Bwele
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 14:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez olafmi » 22 paź 2011, o 14:02

Dziwne ja man wersje WinVice 1.5 i w opcjach mam Scale 2x
olafmi
 
Posty: 34
Dołączył(a): 1 wrz 2011, o 16:50
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez Bwele » 24 paź 2011, o 14:42

Sprawdziłem wersję 1.5 i tam to w ogóle ekranik mam mikroskopijny i nie wiem, jak to zmienić.
Bwele
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 14:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez olafmi » 27 paź 2011, o 19:40

Settings - Video Settings

Bitdepth: zmien na 32

Resolution: 400x300 lub 320 x 240 co raz mniejsza rozdielczosc oznacza wiekszy obraz w full Sreen!

Z kopiuj folder „DRIVES“ z najnowszego WinVice do WinVice 1.5 zeby ci wszystkie gry chodzily.
olafmi
 
Posty: 34
Dołączył(a): 1 wrz 2011, o 16:50
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez Bwele » 29 paź 2011, o 21:31

W wersji 1.5 nie mam w ogóle Video Settings. W zakładce Settings są kolejno: Device, Drive, Datasette, VIC II, Joystick i Sound.
Bwele
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 14:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez olafmi » 30 paź 2011, o 14:12

To nie jest ta wersja o kturej muwie. tu masz wersje 1.15
http://oerg866.randomsonicnet.org/WinVICE-1.15.zip
Z kopiuj folder „DRIVES“ z najnowszego WinVice do WinVice 1.15 zeby ci wszystkie gry chodzily.

PS: tu masz linki do gier C64:

http://www.c64games.de/

http://www.gamebase64.com/search.php?h=0

Tylko Polskie gry: np. Pirates!

http://www.gamebase64.com/search.php?a= ... 3&d=18&h=0
olafmi
 
Posty: 34
Dołączył(a): 1 wrz 2011, o 16:50
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez olesio » 31 paź 2011, o 14:25

olafmi napisał(a):To nie jest ta wersja o kturej muwie.

Aaaargh, moje oczy! Koniecznie używaj słowników online albo sprawdzania pisowni w edytorze tesktu zanim cokolwiek gdziekolwiek napiszesz!!!
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez olafmi » 31 paź 2011, o 16:54

Do Olesio: Nie mieszkam juz w polsce od 25 lat. Wyjechalem z Polski jak mialem 10 lat. Staram sie jak moge zeby tu pisac po Polsku. Jak chcesz mozemy przejsc na inny jezyk olesio np. Niemecki! Pozdrawiam

PS: POLONISTA SIE ZNALAZL :-)
olafmi
 
Posty: 34
Dołączył(a): 1 wrz 2011, o 16:50
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez olesio » 1 lis 2011, o 13:09

olafmi napisał(a):Do Olesio: Nie mieszkam juz w polsce od 25 lat. Wyjechalem z Polski jak mialem 10 lat. Staram sie jak moge zeby tu pisac po Polsku. Jak chcesz mozemy przejsc na inny jezyk olesio np. Niemecki! Pozdrawiam

PS: POLONISTA SIE ZNALAZL :-)

Wszystko rozumiem. Jednak musisz się starać bardziej. I jak ktoś zwraca uwagę na ortografię to się nie oburzaj, że niby polonista Ci to pisze, bo nim nie jestem - tylko się zastosuj. Słowa "który" oraz "mówię" są podstawą polskiego języka i nawet ktoś kto rzadko się posługuje polskim językiem, ale jest Polakiem i chce pisać po Polsku powinien je umieć napisać. Jak nie masz polskich znaków diakrytycznych w swoim systemie i nie umiesz ich zainstalować to chociaż pisz na przykład "ktory", czy "mowie", ale na Boga nie przez "u", bo się kompromitujesz. Lenistwa nic nie usprawiedliwia. Mogłeś napisać odpowiedź po angielsku zaznaczając że słabo znasz Polski i nie było by problemów. Podstawy angielskiego chcący posługiwać się starymi grami ludzie powinni raczej znać. Zajrzyj też na: http://bykom-stop.avx.pl to zrozumiesz o co chodzi. Tyle ode mnie.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez Bwele » 8 lis 2011, o 22:29

Dzięki olafmi! Twoje porady pomogły! Jupii! :D
Bwele
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 14:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez olafmi » 9 lis 2011, o 20:50

Ciesze sie ze moglem ci pomuc. Jak bys mial jakies pytania dotyczace WinVice (C64) lub WinUAE (Amiga) to pisz.
Pozdrawiam
olafmi
 
Posty: 34
Dołączył(a): 1 wrz 2011, o 16:50
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez olesio » 10 lis 2011, o 15:14

Co to jest "pomuc"? :P Można komuś co najwyżej pom>>>Ó<<<c. Ech, normalnie analfabetyzm. Prosiłem - używaj słownika bo się kompromitujesz jeszcze bardziej. Powiem Ci wierszyk: nie umiesz pisać, o Boże / pisz w Google Translatorze :P
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez olafmi » 10 lis 2011, o 15:46

Olesio: odczep sie. bede sobie pisal po polsku ja umniem. Jak masz jakis problem to idz wykop jakies dolki w piaskownicy. Na tym FORUM chodzi o rozwiazanie problemuw a nie o polska pisownie!

POZDRAWIAM
olafmi
 
Posty: 34
Dołączył(a): 1 wrz 2011, o 16:50
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez Anthrox » 10 lis 2011, o 17:33

olafmi napisał(a):Olesio: odczep sie. bede sobie pisal po polsku ja umniem. Jak masz jakis problem to idz wykop jakies dolki w piaskownicy. Na tym FORUM chodzi o rozwiazanie problemuw a nie o polska pisownie!

POZDRAWIAM

Nasze oczy po prostu kale* Twój dziewiczy brak znajomości ortografii.

*błąd celowy
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: WinVice i pełny ekran

Postprzez olafmi » 10 lis 2011, o 17:50

Ja po prostu staram sie jak moge pisac po polsku na forach i jeszcze mi nikt nie wypominal bledy moje tylko zawsze dziekowal za pomoc. Ja juz pisalem: Nie mieszkam juz w polsce od ponad 25 lat. Wyjechalem z Polski jak mialem 10 lat. Staram sie jak moge zeby tu pisac po Polsku i tyle. Polska pisownie zapominam bo w niemczech nie pisze po polsku tylko po niemecku. A ten olesio mnie tylko zdenerwowal bo na forach liczy sie jak rozwiazac problem a nie pisownia. Nastepnym razem bende odpowiadal po niemiecku bo widzie ze niestety komus tu muj polski jezyk przeszkadza.

Pozdrawiam
olafmi
 
Posty: 34
Dołączył(a): 1 wrz 2011, o 16:50
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Następna strona

Powrót do Emulacja C64

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość