Jak ustawić WinUAE - Przeczytaj zanim napiszesz

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

Jak ustawić WinUAE - Przeczytaj zanim napiszesz

Postprzez novo » 31 sie 2004, o 20:17

pomozcie! prosze opiszcie mi ja ustawic ten emulator! jak zmienic gierke w czasie grania, ustawienia dzwieku, obrazu, wyjscie z tego programu... pomozcie!!
novo
 
Posty: 3
Dołączył(a): 30 sie 2004, o 21:52
Lokalizacja: dąbrowa górnicza
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Blod » 31 sie 2004, o 20:45

Hmm. jeśli dopiero zaczynasz:
http://emulacja.net/jak-uruchomic-gre.html

a jeśli już masz podstawy:
http://emulacja.net/pliki/pobierz/28.html

W razie problemów przeszukaj forum, a jak nie znajdziesz odpowiedzi to pisz śmiało. No i witamy na forum :)
Ostatnio edytowano 21 gru 2005, o 16:14 przez Blod, łącznie edytowano 1 raz
|||||||||||||||||>--- [90%]
Avatar użytkownika
Blod
Administrator
 
Posty: 1075
Dołączył(a): 24 kwi 2003, o 13:49
Lokalizacja: Stolica
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Drakkar » 1 wrz 2004, o 17:24

A jak już wszystko przeczytasz i nadal będziesz miał problemy to użyj takiej konfiguracji:
Drakkar napisał(a):W zakladce RAM ustaw Chip na 1 MB, reszta wylaczona.
Uzyj KickROM'u w wersji 1.3
W zakladce CPU - CPU Type: 68000 + ptaszek przy "More Compatible"
CPU Speed: Match A500 Speed, reszta wylaczona
W zakladce Display - jesli gra gra bedzie zarywala to przesun suwak
Refresh w prawo
Nie wlaczaj OpenGL!!!
W zakladce Misc - zaznaczone mozesz miec tylko Show GUI on start up,
nie wlaczaj Show LED's bo bedzie zwalniac
W zakladce Chipset - Full ECS + ptaszek przy "Fast Copper" i "Sprites and
Sprites vs Playfield"
W zakladce Sound - Sound Emulation: "Enabled" (Enabled, 100% accurate
żre dodatkowa pamiec, a i tak nie ma duzej roznicy)
ptaszki przy "Use primary DirectSound Buffer,
Interpolation: "Disabled"

PS. Konfiguracje ta opieram na WinUAE w wersji 0.8.22 r4.
Heavy Metal Is The Law
Avatar użytkownika
Drakkar
 
Posty: 36
Dołączył(a): 23 lip 2004, o 00:19
Lokalizacja: Wejherowo
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Gość » 23 wrz 2004, o 17:51

jak mam uruchomić grę superfrog jóż ją ściągłem i mam kłopoty poradzcie proszę111
Gość
 

Postprzez Wirus » 23 wrz 2004, o 19:25

Anonymous napisał(a):jak mam uruchomić grę superfrog jóż ją ściągłem i mam kłopoty poradzcie proszę111


Obrazek
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Workbench 3.1 PL HD Partition by DeathMieszko RC20
Avatar użytkownika
Wirus
Moderator
 
Posty: 1770
Dołączył(a): 24 gru 2003, o 14:23
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Emulacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość