Problem z uruchomieniem PUSH OVER

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

Problem z uruchomieniem PUSH OVER

Postprzez Fre » 14 lis 2003, o 10:58

Mam problem z uruchomieniem tej właśnie gry. Może ja po prostu jestem taki "zdolny" że nie potrafie jej dobrze uruchomić. Chodzi o to że gdy gra zapyta się o drugą dyskietke, emulator nic nie robi. Kombinowałem z ustawieniami i nic. Po włożeniu drugiej dyskietki wszystko staje w miejscu no może po za musyką. W czym robie błąd?? A może do tej gry jest potrzebna starsza wersja WinUAE?
Respekt to nie dar - trzeba na niego zapracować.
Fre
 
Posty: 227
Dołączył(a): 14 sie 2003, o 12:27
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 14 lis 2003, o 11:09

Jaki kickstart uzywasz?
A co sie dzieje jak wlozysz pierwsza dyskietke do DF0, a druga do DF1?
W archiwum Winuae jest specjalna wersja emulatora emulujaca tylko A500. Sprobuj tej wersji
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Fre » 14 lis 2003, o 11:27

Używam Kickstart 1.3 . To samo, nadal się pyta o drugą dyskietke i jest napisane żeby kliknąć przycisk "Fire". Klikam i nic. Cały czas stoi w miejscu. Jak na razie próbowałem trzy wersje WinUAE i w każdym efekt końcowy był ten sam. Spróbuje na tym emulatorze emulującym tylko Amige 500.

Próbowałem na tym emulatorze co proponowałeś ale nic z tego. Cały czas ten sam problem. To raczej chyba nie jest wina gry ponieważ ściągałem ją z różnych źródeł i problem pojawiał się wszędzie. Uruchomileś może tą gre? Bo coś mi się zdaje że robie jakiś błąd, tylko nie wiem jaki... Z konfiguracjami też kombinowałem i nic.
Respekt to nie dar - trzeba na niego zapracować.
Fre
 
Posty: 227
Dołączył(a): 14 sie 2003, o 12:27
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Fre » 30 lis 2003, o 22:36

Wreszcie się doczekałem te świetniej gierki (PUSH OVER) na tej stronce, myslałem że wreszcie sobie w nią zagram, a tu nadal ten sam błąd...!!! Wiem że ona korzysta tylko z pierwszej stacji dyskietek (DF0) ale to NIC nie daje... Nie wiem w czym błąd (nadal). Skoro jest na tej stronce to chyba działa?? Może mi ktoś wytłumaczy co i jak robił żeby ją uruchomić?? Bardzo prosze...
Respekt to nie dar - trzeba na niego zapracować.
Fre
 
Posty: 227
Dołączył(a): 14 sie 2003, o 12:27
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 30 lis 2003, o 23:29

sprobuj to:
http://www.fastram.de/Amiga/Configs/Pushover.txt
Nie wiem, czy zadziala, bo nie mam gdzie sprawdzic.
Probowales starsze wersje Winuae?
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 1 gru 2003, o 01:20

Poswiecilem sie i odpalilem na Amidze (nie pececie) UAE i oczywiscie gierka nie poszla. Ale...., ale okazalo sie ze wine za to ponosza nazwy plikow. Jesli sie skroci do np: P1.adf i P2.adf to gierka rusza
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Fre » 3 gru 2003, o 23:37

Ale na pececie nadal nic... Nie mam Amigi a szkoda bo z chęcią pograłbym sobie w tą gierke. Jak już pewnie wiesz konfuguracja tamta nic nie pomogła, sprawdzałem na starszych (nie aż tak) wersjach tego emulatora i też nic. Nie sprawdzałem na tych bardziej starszych ponieważ podczas uruchamiania gierki emulator się zawiesza i na tym koniec. Mam windowsa xp, nie moge zainstalować 98, Me i 95 ponieważ mam problemy z kartą graficzną, więc jestem uziemiony...
Respekt to nie dar - trzeba na niego zapracować.
Fre
 
Posty: 227
Dołączył(a): 14 sie 2003, o 12:27
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 4 gru 2003, o 00:31

To czegos nie rozumiem.
Ja to odpalilem na UAE na Amidze.
Wiec nie powienno byc zadnego powodu zeby nie dzialalo na Winuae.Sprawdz czy przypadkiem gierka nie ruszy z drugiej dyskietki.
Zaraz jeszcze raz uruchomie UAE na Amige i sprawdze. Pamietaj o tym ze gierka korzysta tylko z DF0:
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Fre » 4 gru 2003, o 10:36

Uruchomiłem!!! Chodziło o to że nie można dusić "Eject" tylko te trzy kropki obok "...", nie działa jak już się raz użyło eject. Przepraszam norbi, tak jak pisalem wyżej po prostu jestem "zdolny" przez co nie potrzebnie Ci zawracałem głowe.
Respekt to nie dar - trzeba na niego zapracować.
Fre
 
Posty: 227
Dołączył(a): 14 sie 2003, o 12:27
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Problem z uruchomieniem PUSH OVER

Postprzez ancek » 21 lis 2012, o 02:46

podbijam ten temat, bo również mam problem z tą grą. Nie moge przejsc przez moment w ktorym wybiera sie jezyk. Gra nie reaguje wowczas na nic. Własczyla sie dotąd tylko raz, a potem za kazdym razem już się nie udaje.
ancek
 
Posty: 7
Dołączył(a): 8 wrz 2009, o 20:33
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Problem z uruchomieniem PUSH OVER

Postprzez olesio » 21 lis 2012, o 14:07

Granie z adfów to katowanie się. Jeżeli nie ogarniasz podstaw z używaniem emulatora lub masz problem ze znalezieniem działającej wersji to polecał bym oczywiście te dla pakietu WHDLoad. Jeśli i tego temstu nie ogarniasz to polecam nasz gotowy exek do pobrania z: http://thecompany.pl/gra/Push-Over
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Problem z uruchomieniem PUSH OVER

Postprzez ancek » 21 lis 2012, o 20:13

olesio napisał(a):Granie z adfów to katowanie się. Jeżeli nie ogarniasz podstaw z używaniem emulatora lub masz problem ze znalezieniem działającej wersji to polecał bym oczywiście te dla pakietu WHDLoad. Jeśli i tego temstu nie ogarniasz to polecam nasz gotowy exek do pobrania z: http://thecompany.pl/gra/Push-Over



Podstawy ogarniam. Na Winuae grałem juz w pare innych gier, ale po raz pierwszy mam taki problem jak powyżej. Coś trzeba poprzestawiać w konfiguracji?
ancek
 
Posty: 7
Dołączył(a): 8 wrz 2009, o 20:33
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Problem z uruchomieniem PUSH OVER

Postprzez norbi » 21 lis 2012, o 23:12

pushover z emulacja.net dziala poprawnie
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Problem z uruchomieniem PUSH OVER

Postprzez ancek » 22 lis 2012, o 00:15

norbi napisał(a):pushover z emulacja.net dziala poprawnie



Własnie stad mam :) A mimo to nie moge poprawnie uruchomic
ancek
 
Posty: 7
Dołączył(a): 8 wrz 2009, o 20:33
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Problem z uruchomieniem PUSH OVER

Postprzez norbi » 22 lis 2012, o 11:25

podeslij konfig winuae jaki uzywasz
U mnie dziala gra bez problemu.
Czy na pewno poprawnie skonfigurowales obsluge joya pod winuae ?
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Emulacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości