Jim power druga dyskietka

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

Jim power druga dyskietka

Postprzez ultraphaze » 13 lut 2010, o 20:34

Druga dyskietka gry Jim power mutant planet mi nie dziala mam dwa emulatory WinUAE 1.5.3 i
1.1.1.0 i w obu emulatorach w polowie gry pisze ' insert disk 2' wrzucam dwojke i emulator dalej pisze ;'insert disk 2' probowalem wrzucac do innej stacji df1 , bez skutku .. chcialem zaznaczyc ze wczesniej dzialalo bez problemu i nagle przestalo dzialać :/pomocy
ultraphaze
 
Posty: 3
Dołączył(a): 13 lut 2010, o 20:28
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jim power druga dyskietka

Postprzez haynor » 15 cze 2010, o 14:24

W nowszym próbowałeś? Zakładam że w samej grze robisz wszystko poprawnie.
Avatar użytkownika
haynor
 
Posty: 25
Dołączył(a): 21 maja 2003, o 16:43
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jim power druga dyskietka

Postprzez olesio » 15 cze 2010, o 17:11

ultraphaze: ja Ciebie w ogóle podziwiam, że uruchomiłeś tę grę w wersji dyskietkowej. U mnie na wielu
kombinowanych konfiguracjach i adfach z emulacja.net po kliknięciu na lewy przycisk myszki na ekranie
wyboru czy grać czy uruchomić trainer, ładowanie dochodzi do 17 ściezki pierwszej dyskietki i tyle - nic
się dalej nie dzieje mimo czekania. Ale jeżeli mogę Tobie coś zasugerować to olej wersje dyskietkowe,
wiele popularnych zagranicznych gier można uruchomić bez problemów dzięki pakietowi WHDLoad. Aby
grać z wardego dysku potrzebujesz. Po pierwsze, Total Commandera lub WinRara do rozpakowywania.
Po drugie z http://classicwb.abime.net/classicweb/download.htm pobierasz system, zaś adfy z WB w
wersji 3.1 ze strony http://ulisses32.sitesled.com/amiga/download.htm#13 - instaluejsz system, no i
w menu Hard Drives dodajesz jako DH1 jakiś katalog gdzie sobie wrzucasz gierki lub inne pliki. A pod
DH0 będziesz miał zamotowaną plikopartycje (hardfile) z zainstalowanym systemem ClassicWB, Tobie
na początek polecam instalować wersję Lite. Ma ona już zainstalowany pakiet WHDLoad oraz czasem
przez niektóre gry wymagane kickstarty w podkatalogu DEVS:kicstarts. Jeżeli chodzi o gry to je sobie
pobierzesz ze strony: http://www.whdownload.com - w wyszukiwarce znajdziesz i grę "Jim Power".
Po prostu wypakowujesz zipa do katalogu ktory emuluje Twój twardy dysk, uruchamiasz WinUAE, tak
aby uruchomił się ClassicWB. Przechodzisz na partycję DH1 i wchodzisz do katalogu z grą, gdzie tylko
wystarczy kliknąć na ikonkę i już można się cieszyć grą. Akurat "Jim Power" zawiera też wbudowany
trainer. A gry z twardego dysku ładują się znacznie szybciej. Więcej informacji o pakiecie WHDLoad,
znajdziesz na oficialnej stronie projektu czyli http://whdload.de - na prawdę polecam granie z hdd.
Ja kombinowałem z WinUAE 1.1, bo mam słaby komp, jak i 1.6.1 i adfy nie działały, natomiast gra
w wersji zainstalowanej pod WHDLoad uruchomiła się bez problemów. Jeżeli chodzi o konfigurację
dla ClassicWB to wystarczy taka jak dla Amigi 1200, ewentualnie procesor 60040 oraz najlepiej dać
jak najwięcej pamięci fast czyli 8 MB, bo gry pod WHDLoad - mogą się wtedy w całości załadować
do pamięci. W razie jakiś pytan pisz na forum, ale myślę że pokrótce wszystko wyjaśniłem. Jednak
jeżeli nie chce się Tobie bawić w emulowanie gier z twardego dysku i konfigurowanie to zajrzyj do
tematu pod adresem viewtopic.php?f=2&t=7486&p=45530 jest tam link do strony, a także i do forum
TheCompany, grupy do któej należe i wkrótce wydamy sporą ilość gier w exe, ktore po tym jak je
uruchomisz od razu pozwalają na wygodne granie. Wkrotce wydamy także i exe do "Jim Powera".
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jim power druga dyskietka

Postprzez ultraphaze » 8 sie 2010, o 05:35

chetnie spróbuje tej metody , tylko nie wiem jak zainstalować ten system ...
ultraphaze
 
Posty: 3
Dołączył(a): 13 lut 2010, o 20:28
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jim power druga dyskietka

Postprzez olesio » 8 sie 2010, o 20:37

Ściągasz Classic WB - najlepiej wersję LITE, wypakowujesz, uruchamiasz WinUAE, konfigurujesz go jak dla Amigi 1200,
podmontowujesz plik system.hdf w zakładce "Hard Drives" (Add hardfile), zapisujesz konfigurację, startujesz emulator
aby zacząć instalcję, "wkładasz" po kolei żądane adfy z systemem WB przez instalator. Po skończonej instalacji masz
w pełni gotowy system. Później podmontowujesz sobie w zakładce "Hard Drives" jakiś katalog jako dysk DH1 z nazwą
Volume Label na przykład "Gierki". Tam wrzucasz pobrane i wypakowane gry z http://www.whdownload.com. Tutorial
na http://www.youtube.com/watch?v=usOBxCWwxmU - pokazuje jak dodać gry do menu uruchomienia w Classic WB.
Jak widać banał, sam pokombinuj jeszcze z ustawieniami, bo gry WHDLoad wymagają raczej rozszerzonej Amigi 1200.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jim power druga dyskietka

Postprzez ultraphaze » 10 sie 2010, o 15:19

dzieki za poradnik - wszysko dziala, juz śmigam Jim Powera z twardego dysku:);
a teraz z innej beczki, zarejestrowalem sie na waszym forum TheCompany kilka dni temu i do dzis nie dostalem odpowiedzi;p kiedy moge liczyc na email zwrotny ?
ultraphaze
 
Posty: 3
Dołączył(a): 13 lut 2010, o 20:28
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jim power druga dyskietka

Postprzez olesio » 10 sie 2010, o 18:57

Aktywacją kont zajmuje się Anthrox, dam mu znać żeby się z Tobą skontaktował.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Emulacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości