Jak wyłączyć Winuae?

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

Jak wyłączyć Winuae?

Postprzez koper » 30 lip 2012, o 10:03

Jak wyłączyć Winuae?

Jaką kombinacją klawiszy?
koper
 
Posty: 19
Dołączył(a): 30 lip 2012, o 09:26
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyłączyć Winuae?

Postprzez zeku » 30 lip 2012, o 19:16

przytrzymaj przycisk POWER przez 6s..
A500 1.3/2.05, 1.8MB SLOW, 5,25 Drive, FG24,
A500+ 2.04, AmigaOS 2.1/1.3, GVP HD8+ Series II 153MB, 1GB, CDRW, 1.5MB CHIP, 8MB FAST,
A600 1.3/2.05/3.1/3.5, ClassicWB68K, 2MB CHIP, 4MB FAST, 1,5MB SLOW, CF 4GB,
CDTV 2MB FAST,
CD32 + EUREKA COMMUNICATOR,
Avatar użytkownika
zeku
 
Posty: 290
Dołączył(a): 16 sty 2006, o 10:53
Lokalizacja: Siedlce
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyłączyć Winuae?

Postprzez koper » 30 lip 2012, o 19:42

Chyba żartujesz?
koper
 
Posty: 19
Dołączył(a): 30 lip 2012, o 09:26
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyłączyć Winuae?

Postprzez olesio » 31 lip 2012, o 18:21

No a jak ma nie żartowac, jak ktoś pyta o takie banały zamiast zajrzeć do dokumentacji ;/ Ale ok. Wiadomo, że klawisz F12 przywołuje menu, a jeżeli nie wyłaczyłeś tego w opcjach to naciśnięcie Ctrl+F11 od razu zamyka okno WinUAE. Można je też poprzez kombinację Ctrl+F12 włączyć w tryb okienka i zamknąć jak okienkową aplikację klikając na "X".
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyłączyć Winuae?

Postprzez koper » 1 sie 2012, o 06:50

Nie działają te przyciski!

Jak do cholery wyłączyć emulator?
koper
 
Posty: 19
Dołączył(a): 30 lip 2012, o 09:26
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyłączyć Winuae?

Postprzez olesio » 1 sie 2012, o 14:18

Tak jak opisałem. Nie spotkałem się jeszcze z tym żeby F12 komuś nie działało. Być może emulator się Tobie z jakiegoś powodu zawiesza. Ale nic więcej nie wywróże. Należało by zainstalować nowszy DirectX albo go przeinstalować, a do tego upewnić się czy używasz najnowszej wersji WinUAE. Oczywiście jeżeli masz komputer kilku letni to przy graniu w najnowszą wersję najprawdopodobniej będzie Ci zwalniać animacja i "ciąć się" dźwięk.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyłączyć Winuae?

Postprzez Shoonay » 1 sie 2012, o 15:31

@koper: podanie minimum więcej informacji też by nie zaszkodziło, na ten przykład - którą dokładnie wersję WinUAE używasz, jaką masz konfigurację pieca i OS?
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyłączyć Winuae?

Postprzez wojteks_86 » 27 sie 2012, o 11:07

daj Alt+F4 i juz :D
Avatar użytkownika
wojteks_86
 
Posty: 52
Dołączył(a): 2 lut 2005, o 12:11
Lokalizacja: Ruda Śląska
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Emulacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości