7 dni i 7 nocy hdf

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

7 dni i 7 nocy hdf

Postprzez Bwele » 23 lis 2012, o 10:34

Witam. Ściągnąłem sobie z eab ftp amigowe 7 dni i 7 nocy. Czy ktoś mógłby mi jak krowie na rowie wytłumaczyć, co zrobić, żeby się odpaliło? Zaznaczam, że nie wiem, co to są assigny i inne takie. W każdym razie wrzucam plik hdf do emulatora, do stacji wkładam obraz z workbenchem, ale kiedy klikam potem w ikonkę gry, program prosi o włożenie dysku, ewentualnie jojczy, że brakuje fonta. Nie ukrywam, że chętnie bym zobaczył, jak ta gra wygląda, bo już po screenach widzę, że od pecetowej wersji różni się dość znacznie. Pozdrowienia.
Bwele
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 14:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: 7 dni i 7 nocy hdf

Postprzez Shoonay » 23 lis 2012, o 10:54

Ten HDF to wszystkomający gotowy do pracy obraz dysku twardego, wiem bo sam go przygotowywałem. ;)
Nie trzeba go bootować z dyskietki, tylko wkładasz i odpalasz na konfigu A1200.
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: 7 dni i 7 nocy hdf

Postprzez Bwele » 23 lis 2012, o 12:08

Hmm, teraz intro działa (muzyczka jak z Sąsiadów, miodzio) ale potem pojawia się komunikat:
Program failed (error #80000003)
Wait for disk activity to finish.

O co chodzi?
Bwele
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 14:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: 7 dni i 7 nocy hdf

Postprzez olesio » 24 lis 2012, o 15:41

@Bwele: coś nie tak musisz robić. Hdf jaki wrzucałem na EAB na pewno działa. Teraz go poprawiłem i ponownie przetestowałem. Na pewno działa. Dołaczyłem z gotowym configiem i obrazem kickstartu 3.1 oraz oczywiście hdfem. Tylko nie wrzucaj go na EAB i się nie chwal tym linkiem, bo jak zobaczą logo TheCompany i obraz kickstartu to normalnie syndromu benka d. mogą dostać tam ;P Link: http://olesio.eu/siedem_dni_siedem_nocy_hd.rar - miłego grania. A i teraz zastosowałem mój requester do pytania o intro, którego nie da się zamknąc, a dodatkowo użyć można klawiszy funkcyjnych zamiast klikać. I jest jeszcze NoBorder. A i fajnie jak by ktoś z ekipy WHDLoad pomógł rozkodować pliki językowe, a ktoś biegły w czeskim zrobić na angielski i najlepiej też na polski tłumaczenie. Później by się je znowu zakodowało. Może Shoonay znajdzie czas, bo z Kajko i Kokosz dali radę, ale polski wielu z nas zna i przetłumaczy na angielski, a z czeskim to już nieco trudniej. To może namówisz jakichś Czechów na forum EAB do tego :)
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: 7 dni i 7 nocy hdf

Postprzez Bwele » 25 lis 2012, o 09:49

Tym razem kończy się na komunikacie, że wybrana konfiguracja nie może być uruchomiona w oknie, ponieważ pulpit jest zbyt mały i WinUAE przełącza się na tryb pełnoekranowy. Wszystko fajnie, tyle że po kliknięciu OK komunikat pojawia się znowu, aż do zamknięcia programu metodą crtl+alt+del. I znów nie wiem, o co biega, ponieważ w opcjach tej konfiguracji nie ma przecież uruchamiana w oknie. Zmiana rozdzielczości pulpitu nic nie daje, zaś uruchomienie nowego hdf-a przy mojej starej konfiguracji (przy której wszystko inne działa) kończy się tym samym błędem, o którym pisałem powyżej. Używam WinUAE 14.2.a
Bwele
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 14:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: 7 dni i 7 nocy hdf

Postprzez olesio » 26 lis 2012, o 14:20

Również nie wiem jak Tobie pomóc. Na pewno mój hdf i config działają na wersji 2.4.0, a Ty chyba zrobiłeś literówkę i zabrakło kropki w podanej przez Ciebie wersji. Ale nawet pod 1.4.2, jeśli takiej musisz użyć ze względu na słaby komputer, to pod nią również powinno się to uruchomić. Nic więcej konkretnego nie wymyślę. Pozostaje Tobie skontaktować się w języku angielskim z autorem WinUAE, na przykład przez prywatną wiadomość na forum English Amiga Board. Za pewne On Tobie może coś więcej doradzić, o ile będzie chciało mu się analizować co może być nie tak w tej bardzo starej wersji emulatora. Chociaż ja bym stawiał na to, że coś nie tak z Twoim systemem lub sterownikami.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: 7 dni i 7 nocy hdf

Postprzez Bwele » 26 lis 2012, o 15:40

Ta stara wersja to nie z powodu słabego kompa, a mojego niezwykłego lenistwa. Zainstalowałem bieżącą - gra działa! Dzięki wielkie za pomoc! :D
Bwele
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 14:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: 7 dni i 7 nocy hdf

Postprzez Shoonay » 26 lis 2012, o 15:49

olesio napisał(a):Może Shoonay znajdzie czas
Może by i znalazł, tylko nie wiem czy bym się odważył tłumaczyć z języka który nie znam zbyt dobrze.
Kiedyś się oglądało dobranocki, odwiedzało wujka zaraz tutaj kawałek za granicą, ale teraz już ani nie oglądam czeskich bajek ani odwiedzam wujka bo ten nie żyje.
To co pamiętam to kilka dowciapnych przykładów językowych i bardzo ogólnikowe zrozumienie to co się do mnie po czesku mówi.
Chociaż znam kilku czechów z którymi się nie jeden bajzel na forum robiło więc może by się dali namówić.
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Emulacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość