Bijemy rekordy - Superfrog

Tutaj możecie się pochwalić swoimi rekordami osiągniętymi w różnych grach.

Moderator: GTW

Postprzez ZB » 27 maja 2007, o 23:02

Szoszo napisał(a):ok ludzie jest moj 1 oficjalny, taki nijaki rekord :wink:

oto screen
Klik



ktory w dodatku mozna latwo przerobic zaminiejac cyferki, cala zabaw mija sie z celem bo niewierze ze kazdy jest swiety ;] Gdyby byl tak jak w mame nagrywany input bylo by pieknie i mozna bylo by sie wtedy chwalic, normlanie pewnisci nigdy nima a szkoda bo zawsze pozostana domysly.
http://img530.imageshack.us/img530/6795 ... jl6ul6.jpg
"IT doesn´t born yet, because when IT born, it will be end of all what we know. IT is God, IT is Devil, IT is Unborn. It isn´t here yet, but seas become dry, newborns dying and land is controled by wave of hysteria and madness."
Avatar użytkownika
ZB
 
Posty: 481
Dołączył(a): 11 maja 2005, o 02:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Szoszo » 28 maja 2007, o 07:00

ZB napisał(a):
ktory w dodatku mozna latwo przerobic zaminiejac cyferki, cala zabaw mija sie z celem bo niewierze ze kazdy jest swiety ;] Gdyby byl tak jak w mame nagrywany input bylo by pieknie i mozna bylo by sie wtedy chwalic, normlanie pewnisci nigdy nima a szkoda bo zawsze pozostana domysly.
http://url530.imageshack.us/url530/6795 ... jl6ul6.jpg



No tak tylko że tego screena nie przerabialem :wink: Skoro zaistniala taka sytuacja, a wiadomo ze napewno zdazy sie takich wiecej to dajcie jakis pomysl ktory by pomogl wyszukiwac oszustwa i prawdy w wynikach. Ja moge nawet przysiadz ze ten screen jest prawdziwy :roll: POZDRO 8)
Rebeliant Nowej Ery - C.O.C - Owned For Life
Avatar użytkownika
Szoszo
 
Posty: 386
Dołączył(a): 26 cze 2005, o 11:00
Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 28 maja 2007, o 14:35

1,22 za zamieszczenie wyniku :)
Problem jest taki, że potem nikt nie będzie zamieszczał.
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Jedi » 8 cze 2007, o 10:43

W tej sprawie trzeba liczyć na uczciwość. Nie gramy o złote kalesony, gramy dla przyjemności i satysfakcji uzyskania danego wyniku. Jakbyście się czuli gdybyście podrobili screen, na którym wynik byłby tak dobry, że okazałby się zwycięski? Nie było by Wam wstyd, że wygraliście nieuczciwie i że były osoby, którym zwycięstwo bardziej się należało?
Poza tym gramy głównie dla zabawy, dla zabicia czasu, jeśli komuś tak bardzo zależy na zwycięstwie, że zdolny jest nawet podrobić zrzut ekranu to lepiej niech się nie zabiera do tego. Między innymi dlatego pomyślałem o orzeczeniu, jeśli okaże się, że wynik, który gracz uzyskał jest niemożliwy do osiągnięcia to gracz ten złamał orzeczenie i tym samym jego wynik zostaje usunięty z tabeli, a on sam nie ma już prawa bić rekordów (przynajmniej jeśli chodzi o daną grę). Lecz w takim wypadku trzeba być w stu procentach pewnym, gdyż niesprawiedliwe było by usuwanie wyniku gracza, który po prostu się przyłożył.

A tak już zupełnie odbiegając od tematu oszustw, chciałbym poinformować, że zabieram się do "rozkładania tabeli na czynniki pierwsze" (jak już mówiłem, po to aby łatwiej było ją edytować i aby szybciej się wczytytwała) po czym umieszczę w niej rekord Szoszo, który póki co jest najlepszy, bo jedyny :P .

Acha i jeszcze jedna rzecz - Szoszo, nie ma w grze poziomu Medium, jest tylko Easy i Normal (lecz ponieważ jest to polskie forum należy publikować Łatwy i Normalny). Z tego co zauważyłem ukończyłeś grę na poziomie normalnym, więc proszę Cię, zmień jeszcze raz swojego posta, żeby nie wprowadzać nie potrzebnych wątpliwości ;) .

Aktualizacja:
Tabela gotowa i zaktualizowana - http://www.neus.yoyo.pl/rekordy.html
Dodałem link do tabeli w pierwszym poście.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Avatar użytkownika
Jedi
 
Posty: 1572
Dołączył(a): 9 lip 2004, o 17:47
Lokalizacja: Wałbrzych
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arachnid » 9 cze 2007, o 19:05

A w czym problem oprocz wyniku w postaci screenshota dac jeszcze save state wlasnie po danym swiecie ? Save state juz nie tak latwo oszukac.
Arachnid
 
Posty: 151
Dołączył(a): 18 wrz 2004, o 16:28
Lokalizacja: Mars
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 9 cze 2007, o 21:37

Jedi, dwa pytania.

1. W jakim programie to robisz?

2. Czemu na tym tabelę rekordów stworzył Neus widać białe krawędzie?


Jak chcesz to edytuje, tylko musiało by być w warstwach i na gimpa
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Jedi » 10 cze 2007, o 12:26

1) Photoshop CS2
2) Chodzi Ci o figurki Superfroga? To efekt zamierzony i nie ma co edytować ;) . Specjalnie dałem białe obramowanie, żeby lepiej się prezentowało na jasnozielonym tle.

A propos Gimpa, tak sobie myślę, że jeśli Gimp posiada takie same możliwości jak Photoshop to mógłbym coraz poważniej myśleć o codziennej pracy na moim Ubuntu. Co prawdę będzie się przestawić na nowy program, ale słyszałem kiedyś coś o nakładce GimpShop, która bardziej upodabnia wolny program do "zniewolonego". A gdyby udało mi się jeszcze uruchomić w Wine Age of Empires 2 wraz z dodatkiem Conquerors Expansion (w końcu nie bez przyczyny wydałem te 50 złotych :P) to już na zawsze porzuciłbym to "dzieło szatana" :P .

@Arachnid - to nie jest zły pomysł. Tyle, że save musiałby być zrobiony w chwili (albo chwilę przed) pokazania wyniku, bo save pokazujący przejście do kolejnego świata nie daje dowodu na pobity wynik.

Tym samym wszystkie kolejne rekordy muszą być poparte zapisem stanu gry ukazującego pobity wynik. Najlepiej jakby nazwą takiego pliku był wynik i autor rekordu, dla lepszej późniejszej identyfikacji. Jeśli Szoszo takowy zapis posiada to proszę o jego opublikowanie (chociaż jeśli nie masz to już nic nie da się zrobić, bo prawo nie działa wstecz). Myślę, że nienajgorszym pomysłem było by umieszczanie zapisów w Strefie Zrzutu, bo z tego co wiem to przez ImageSchack nie da się wysłać plików innych niż graficzne. Co prawda plik ten został by po pewnym czasie usunięty, ale zawsze w razie czego można go jeszcze raz udostępnić w razie wątpliwości (mógłbym takie pliki kopiować na swój dysk, a później ewentualnie publikować na swoim serwerze).
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Avatar użytkownika
Jedi
 
Posty: 1572
Dołączył(a): 9 lip 2004, o 17:47
Lokalizacja: Wałbrzych
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 10 cze 2007, o 14:43

SaveState można wrzucać na servery typu www.senspace.com albo
www.uploaded.to lub www.speedyshare.com ale jest jeden problem, o
ile się nie myle aby poźniej sprawdzić dany savestate trzeba posiadac u
siebie na dysku identyczne obrazy dyskietek, na których był osiągnięty
dany wynik i to w tych samych katalogach i o tych samych nazwach co
u osoby, która wysłała savestate. A to niestety nie dopuszcza do udziału
osoby, które wolą grac pod WorkBenchem, bo z twardego dysku gra po
prostu chodzi szybciej. A jak wiadomo savestate nie obsługuje hard disku.
Chyba, że ustalimy wersję gry na której mozna grać na przykład z tej strony.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 10 cze 2007, o 16:27

Wersja MUSI być z tej strony. Inne to mogą być trainery i inne badziewia.

Jak będe miał dostęp do drugiego komputera to udostępnie mój :)


A i Jedi. Gimp ma naprawdę olbrzymie możliwości, tylko trzeba się przyzwyczaić :)
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Szoszo » 10 cze 2007, o 18:01

Jedi napisał(a):Acha i jeszcze jedna rzecz - Szoszo, nie ma w grze poziomu Medium, jest tylko Easy i Normal (lecz ponieważ jest to polskie forum należy publikować Łatwy i Normalny). Z tego co zauważyłem ukończyłeś grę na poziomie normalnym, więc proszę Cię, zmień jeszcze raz swojego posta, żeby nie wprowadzać nie potrzebnych wątpliwości ;) .


Ok zmienilem. Jak narazie moj rekord niech bedzie taka "poprzeczka" ktora mam nadzieje lada dzien ktos "przeskoczy" 8)

P.S - aktualne bicie rekordow odbywa sie na:

Poziom trudnosci - Normalny
Ilosc zyc na poczatku gry - 5

mam nadzieje ze to jest jeszcze aktualne :roll:

P.S 2- zabieram sie do bicia rekordu calej gry (poprzedni rekord tyczyl sie wyniku z 1 swiata), tak wiec napewno wynik w tabeli zwidnieje na nizszych tabelkach :roll:

POZDRO :wink:
Rebeliant Nowej Ery - C.O.C - Owned For Life
Avatar użytkownika
Szoszo
 
Posty: 386
Dołączył(a): 26 cze 2005, o 11:00
Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 11 cze 2007, o 00:47

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 13 cze 2007, o 13:27

Oj, Amigafan mnie zjedzie.

Możesz próbować też na Cededze ( Cedega )
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Jedi » 13 cze 2007, o 14:29

@Slesz - skoro tak, to chyba pokombinuję jeszcze trochę przy tym Wine i chyba wygląda na to, że będę musiał zainstalować tą grę przez Wine na Linuxie (może dlatego nie chciało mi się uruchomić).

@Arekis - no mógłbym, ale z tego co wiem to Cedega to komercyjny program, a nie po to przechodzę na Linuxa, żeby od nowa piracić - jak już mam używać porgramów to na warunkach licencji na jakiej została ona wydana. I chyba jednak będę powoli się przyzwyczajał do Gimpa, dalej będę używał Photoshopa, ale jeśi nie uda się go wyemulować (to co Ty Slesz pokazałeś to była wersja 7.0, a ja posiadam CS 2, czyli 9.0) to będę chyba zmuszony do korzystania z Gimpa.

A co z rekordami ;) ? Tylko jedyny Szoszo się zaangażował? Wirus, Arekis :P ! Do roboty :P ! Wirusa mogę zrozumieć, bo jest poza krajem i niedługo wraca, ale Ty Arekis? Wydawało się, że z Ciebie taki maniak jest :P . Niedługo sam spróbuję jakiś rekordzić ustanowić, ale sam z Szoszo rywalizować nie będę ;) .
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Avatar użytkownika
Jedi
 
Posty: 1572
Dołączył(a): 9 lip 2004, o 17:47
Lokalizacja: Wałbrzych
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Szoszo » 13 cze 2007, o 16:40

Jedi napisał(a): Niedługo sam spróbuję jakiś rekordzić ustanowić, ale sam z Szoszo rywalizować nie będę ;) .


wlasnie wlasnie, dobrze mowisz Jedi. nie poto sie nameczyles przy tabeli zeby teraz na marne to poszlo :) . Ludzie lapac sie za superfroga i "wyciskac" z niego ile sie da :lol:
ja aktualnie jestem w trakcie ustanawiania rekordu calosciowego tj. z calej rozgrywki wliczajac wszystkie swiaty :wink:

@Jedi ciekawe czy pobijesz moj wynik po 1 swiecie :roll:
Rebeliant Nowej Ery - C.O.C - Owned For Life
Avatar użytkownika
Szoszo
 
Posty: 386
Dołączył(a): 26 cze 2005, o 11:00
Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez biegu » 14 cze 2007, o 10:47

mi to sie wydaje troche bezsensu dzielenie tego na światy. Czemu nie zrobic rekordu całej gry z wynikiem i z dopisem w tabeli w jakim świecie miał GAME OVER? Po co to rozdzielać, skoro i tak żeby pobić rekord np w cyrku to trzeba do niego dojść z odpowiednim wynikiem z poprzednich światów, no chyba że wpiszemy kod który dzięki któremu zaczniemy z cyrku z zerowymi punktami. No i wtedy osoby które zaczynają od początku będą miały więcej pkt od tych co wpisały kod. Nie lepiej zrobić normalną tabele bez podziału na światy? dojde powiedzmy do lodowca, zgine wpisze ile miałem pkt , dopisze w jakim swiecie i w jakim poziomie skonczylem gre ,zrobie save state print screena i tyle, a na tabeli wyników jako ostatnia rubryka by sie pojawiła informacja do w jakim świecie skończyłem gre. Wtedy moim zdaniem było by wszystko mniej skomplikowane. Źle myśle?

edit

coś mi jeszcze na myśl przyszło. Skoro ważny jest wynik przejścia etapu a nie zakończenia gry przez śmierć to co za różnica czy ktoś używa trainera czy nie? Skoro nie liczy się kiedy zginął ale z jaką ilością pkt przeszedl dany świat, trainer tu chyba wtedy nic nie zmienia. Wg mnie lepiej jak będzie jedna tabela z całej gry, i będzie z góry wiadomo kto jest najlepszy, a tak mamy z dziesięc 1 miejsc. Napiszcie co o tym myślicie.
Avatar użytkownika
biegu
 
Posty: 367
Dołączył(a): 16 lut 2004, o 15:14
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rekordy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość