Bijemy rekordy - Superfrog

Tutaj możecie się pochwalić swoimi rekordami osiągniętymi w różnych grach.

Moderator: GTW

Postprzez Szoszo » 18 cze 2007, o 07:49

jest jeszcze jedno rozwiazanie, mozna uzyc programu Fraps. sam go uzywam przy GTA San Andreas i nie nazekam, on tez nagrywa w avi z tym ze te pliki potem duzo zajmuja (ale to jest kwestia jakosci nagrania bodajrze) :wink:
Rebeliant Nowej Ery - C.O.C - Owned For Life
Avatar użytkownika
Szoszo
 
Posty: 386
Dołączył(a): 26 cze 2005, o 11:00
Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 18 cze 2007, o 20:44

W GTA grasz? Nie mów jeszcze, że bez multi.
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Szoszo » 19 cze 2007, o 07:34

gram w 1,2,3,Vc,San Andreas aktualnie multi tez mam ale nie gram, ale to nie temat na ten dział :D
Rebeliant Nowej Ery - C.O.C - Owned For Life
Avatar użytkownika
Szoszo
 
Posty: 386
Dołączył(a): 26 cze 2005, o 11:00
Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Jedi » 19 cze 2007, o 11:32

@Arekis - proszę nie spamować w moim temacie :P .
@KwiateK - wybacz mi, że nie opublikowałem Twojego rekordu, ale wczoraj wogóle się do kompa dokopać nie mogłem, bo płyta z windą jest uszkodzona i instalacja zawsze się zacinała (mówiłem, żeby nie kupywali windy, że Linux lepszy, ale mnie nie słuchają :P ). Proponowałem, żeby zainstalować Ubuntu, bo on napewno by się zainstalował, ale mama twierdzi, że potrzebuje mieć system od razu, a na windzie ma jakieś programy (zresztą robione na zamówienie) potrzebne do pracy.
No ale wracając do tematu to wynik Twój opublikuję raczej dzisiaj, postanowiłem jednak pociąć tabelę i wyniki wpisywać bezpośrednio do tabeli w HTMLu, tak będzie jednak łatwiej i szybciej, bo każdorazowe wchodzenie do Photoshopa i zmienianie wszystkich rekordów trwa strasznie długo, a tak to otwieram sobie Pajączka (który ładuje się zresztą znacznie szybciej niż Photoshop) i szybciutko zmieniam, później FileZilla i na serwer. Że kurczę wcześniej o tym nie pomyślałem. Muszę zacząć myśleć bardziej przyszłościowo.
Tak więc jeszcze raz sorry, jak skończę "reformę tabelową" to od razu umieszczę Twój rekord.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Avatar użytkownika
Jedi
 
Posty: 1572
Dołączył(a): 9 lip 2004, o 17:47
Lokalizacja: Wałbrzych
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez KwiateK » 19 cze 2007, o 16:05

Spoko, mnie się nie śpieszy. :)
Tak przy okazji, jak ja robię jakąś stronę czy program, to staram się tworzyć to tak, aby można było potem w łatwy sposób coś zmienić lub dodać. Jestem początkującym "programistą", a takie zaplanowane działanie wiele ułatwia w przyszłości.
A rekord spróbuję jeszcze podbić, tak więc będziesz jeszcze miał okazję do aktualizacji strony. :)
AmigA 4ever
KwiateK
 
Posty: 78
Dołączył(a): 20 sty 2005, o 13:24
Lokalizacja: Zagóry
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 19 cze 2007, o 20:41

http://www.youtube.com/watch?v=JvzLkyDfquU
Testowy filmik. Dla zmniejszenia wielkości pliku i przyspieszenia całości wziąłem sound: disabled.
Ustawienia są w opisie filmiku na youtube.
Jak widać CPU skakał od 100 do 150-170 nawet, sama gra troszkę zwalniała. Wystarczy jednak zapewne zmniejszyć jakość wyłapywanego obrazu w codecu (zwiększyć wartość quantizer), a powinno być ok. W końcu zależy nam przede wszystkim na zarejestrowaniu wszystkiego, a nie na super-jakości.
Grałem jak widać troche na odwal, czyli ani na czas ani na punkty ;)
Myślę, że możemy bez problemu korzystać z funkcji output, tymbardziej że przy długości 2:45 (prawie 3 minuty) pliczek avi zajmował 6,65 mb, czyli bardzo niewiele.

EDIT:
kontrolnie pierwszy level z czasem około 0:47 (choć filmik jakieś 2 sekundy dłuższy)
http://www.youtube.com/watch?v=F7A69cxM9Pg
a da sie na pewno szybciej

EDIT 2:
Do precyzyjnego obliczania czasu na podstawie outputa przydaje się VirtualDub. Powyższe przejście wykazało czas 0:46.680
(od momentu wykonanego pierwszego poruszenia postacią do momentu rozpoczęcia ściemniania się obrazu)

EDIT 3:
http://www.youtube.com/watch?v=tNqv-E_3LVo
0:36.400
Choć wygląda filmik przyszybkawo, nie mam pewności czy liczenie poprzez VirtualDuba to w pełni sprawna metoda.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 19 cze 2007, o 23:46

Jakoś w końcu udało mi się ustawić emulator, że z dźwiekiem (którego w trakcie
nagrywania avi nie słychać) gra się nie cieła, wystarczy ustawić low res w zakładce
display i rozdzielczośc 320x240. Tylko teraz mam pytanie, bo w całym wątku już się
trochę pogubiłem, a chyba przystąpie do rywalizacji, chociaż dawno nie grałem w
Super Frog'a, więc pewnie mój wynik nie bedzie oszołamiający. Mianowicie gramy na
normal i 3 życia i przechodzimy cały świat pierwszy na przykład czy jak mi wygodnie?
Bo jak cały świat to trzeba by robic 3 osobne filmiki i wrzucać na youtube albo inny
serwis na przyklad wrzuta.pl, potem przy pomocy www.filmozrzut.pl i Gom Player'a
można odtworzyć ściągnięty plik flv, tylko właśnie jak najlepiej grać cały świat czy etap?
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 19 cze 2007, o 23:55

W ostateczności do większych plików można skorzystać z megaupload (do 500mb), ale tam ograniczenia powodują że czasami trzeba skorzystać z jakiegoś amerykańskiego proxy .
Do 100mb ma yousendit.
Jeżeli wyłączysz nagrywanie dźwięku to pliczki będą zajmowały mniej.
A co do ściągania - przydaje się także plugin do liska LINK
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez KwiateK » 19 cze 2007, o 23:57

Ja chyba nie będę na razie bił rekordu szybkości. Mój Duron 1200 i GF 2 MX 64 MB nie pozwala na płynną grę podczas nagrywania filmu.
AmigA 4ever
KwiateK
 
Posty: 78
Dołączył(a): 20 sty 2005, o 13:24
Lokalizacja: Zagóry
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 20 cze 2007, o 00:25

@Kwiatek: a może spróbuj bez dźwięku i z mniejsza kompresją.
Anyway, ja sie wkurzylem bo nagrałem ładnie 4 filmik (osobno dla każdego levelu z
pierwszego świata, ale przez pomyłke mi się ostatni skasował (nie odznaczyłem po
skonczeniu etapu "avi outpur enabled") więc nie widać mojego wyniku, dlatego
zagrałem jeszcze raz i poniżej macie dane mojego wyniku, nie jest imponujacy, ale
zawsze coś :) Jak ktoś będzie chciał zweryfikować mój wynik szybciej to niech
ściagnie sobie filmy tylko 1 i 4 adresu. Dodam, że grałem na wersji HD bez cheatów.

Etap: Magiczne Lasy
Data: 20.06.2007
Wynik: 274100
Poziom trudności: Normalny
Autor: olesio

Oto dowód (pliki należy ściągnąć), sorry ale wygodniej było mi to dać na sendspace:
http://www.sendspace.com/file/7b7lyt - etap 1
http://www.sendspace.com/file/8ljams - etap 2
http://www.sendspace.com/file/0h6zd4 - etap 3
http://www.sendspace.com/file/3ev20k - etap 4
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 20 cze 2007, o 11:44

Z sendspace leci jak krew z nosa.
Mój wynik także niezbyt imponujący:
Etap: Magiczne Lasy
Data: 20.06.2007
Wynik: 325850
Poziom trudności: Normalny, 3 życia
Autor: Slesz

Checkpointy:
1-1 : 86950
1-2 : 169850
1-3 : 237900
1-4 : 325850

Linki:
1-1 : http://www.youtube.com/watch?v=Sv68OQDUF84
1-2 : http://www.youtube.com/watch?v=HoUzqsNQzVI
1-3 i 1-4: http://www.youtube.com/watch?v=g8R1sDoVHPA

Problem z filmikami jest taki, że po prostu widzimy na nich wszystkie secrety jakich używali konkurenci, co sprawia że łatwiej nam jest potem pobić ich rekord. Olesio dziwnym trafem nie użył kilku secretów, zapewne stąd ten niższy wynik. Ja miałem kilka wpadek (w tym jedna strata życia spowodowana błędem emulacji, niepotrzebnie ustawiłem przenikanie na sprites only w celu przyspieszenia).
Na moich widać dużo wpadek, trochę zapewne też nie zebrałem, generalnie da się przejść lepiej, więc pewno jest jeszcze po co próbować.
Najlepiej chyba nagrywać wszystko i bez dźwięku - 1) mniej zajmuje 2) widać jeżeli ktoś używał load state
Oczywiście nadal jest możliwość fotomontażu, liczę jednak na to że raczej byłoby to widoczne ;)
Tak czy inaczej - fajnie popatrzeć jak inni grają :)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 20 cze 2007, o 13:08

Ja nie grałem za wiele w Super Froga więc nie znam wszystkich sekretów, dlatego
chętnie zobacze jakim sposobem udało uzyskać wynk o ponad 50 tysięcy lepszy.
A co do oszukiwania, to opcje Load State dało by się zauważyć przeskokiem obrazu.
No tak obejrzałem na razie pierwszy etap jak przechodzis i widze ze mase sekertów
pominąłem i to nie tylko takie trudne do skapnięcia jak przy grzybkach, ale także te
oczywiste jak przy ścianach, które mogłem sprawdzić, ale niech już taki wynik będzie.
Ostatnio edytowano 20 cze 2007, o 13:15 przez olesio, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Szoszo » 20 cze 2007, o 13:13

@Slesz - spokojnie kazdemu zdazaja sie wpadki.

No skoro widze ze ustawienia output jakos dzialaja (testne u siebie :wink: ) to mozna uniknac wszelkich falszerstw. Bardzo dobrze :)
Rebeliant Nowej Ery - C.O.C - Owned For Life
Avatar użytkownika
Szoszo
 
Posty: 386
Dołączył(a): 26 cze 2005, o 11:00
Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez biegu » 20 cze 2007, o 15:42

@jedi
moim zdaniem to będzie sprawiedliwe. Co za różnica że ktos mial w we wcześniejszym świecie lepszy wynik skoro nie potrafi przejść drugiego? tzn ze w całej grze jest gorszy. Najlepiej zrobić takie tabele jakie są w grach, że liczy się ostateczny wynik. W żadnej grze nie widziałem albo nie pamiętam żebym widział żeby dzielili punkty w końcowej tabeli na światy. Nie zrozum mnie źle nie krytykuje tego co zrobiłeś bo ładnie to wygląda, ale tak poprostu mi się zdaje że będzie to lepsze i bardziej czytelne. No i właśnie światów jest więcej jak 5. Jak byłem młodszy i grałem na amidze to dochodziłem do księżyca i to bez żadnych trainerów ale była tam chyba ostatnia plansza na księżycu gdzie przed metą były takie kolce i za nic nie umiałem ich przeskoczyć.
Avatar użytkownika
biegu
 
Posty: 367
Dołączył(a): 16 lut 2004, o 15:14
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Szoszo » 22 cze 2007, o 15:00

ech prubuje u siebie ustawic ta nędzna zakladke i nie moge :x moze ktos powie co i jak ma tam byc ustawione zeby plynnie chodzilo i zeby dalo sie grac bo mnie krew zalewa juz :lol: prubowalem prubowalem ale nic z tego nie wyszlo :o
Rebeliant Nowej Ery - C.O.C - Owned For Life
Avatar użytkownika
Szoszo
 
Posty: 386
Dołączył(a): 26 cze 2005, o 11:00
Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rekordy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość