Bijemy rekordy - Superfrog

Tutaj możecie się pochwalić swoimi rekordami osiągniętymi w różnych grach.

Moderator: GTW

Postprzez Jedi » 22 cze 2007, o 16:02

@Slesz - dokładnie to samo chciałem powiedzieć wcześniej. Oglądając filmik z przejścia danego etapu można zauważyć wszystkie sekrety jakie odkrył gracz (powiem szczerze, że i ja nie wiedziałem o kilku sekretach zaprezentowanych na filmiku). Dlatego też osobiście nie podoba mi się ten pomysł, bo to raczej nie ma sensu. Zgadza się, że wtedy mamy stu procentową pewność, że rekord jest prawdziwy, ale jak dla mnie zbyt dużym kosztem. Tutaj musimy liczyć po prostu na uczciwość i mieć zaufanie do graczy. Myślę, że umieszczanie samego zrzutu ekranu wystarczy (bo mam wrażenie, że olesio ma rację jeśli chodzi o save state).

Sam olesio powiedział, że osiągnął by lepszy wynik gdyby po obejrzeniu filmiku przeszedłby poziom jeszcze raz.

@biegu - tyle że jeśli chodzi o bicie rekordów z całej gry to ciężko będzie pobić jakiś rekord jeszcze raz, bo trzeba by było przechodzić całą grę od nowa. Więc jeśli gralibyśmy na takiej zasadzie, to rekordy były by bite znacznie wolniej i każdy gracz publikowałby raczej po jednym rekordzie (chyba że ktoś jest tak cierpliwy i wytrwały, że jest w stanie przejść grę po raz kolejny).

Wyniki opublikowane, wybaczcie, że taka jakość, ale inaczej nie dało rady. Próbowałem dać do tabelki, ale atrybut COLSPAN nie działał tak jak powinien, dawno nie bawiłem się w HTMLu i niektóre rzeczy jednak pozapomninałem i nie mogę teraz wykminić dlaczego stało się tak a nie inaczej. Jeszcze trochę poeksperymentuję, ale nie wiem czy do czegoś dojdę. Zobaczymy.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Avatar użytkownika
Jedi
 
Posty: 1572
Dołączył(a): 9 lip 2004, o 17:47
Lokalizacja: Wałbrzych
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 22 cze 2007, o 18:58

Szoszo napisał(a):ech prubuje u siebie ustawic ta nędzna zakladke i nie moge :x moze ktos powie co i jak ma tam byc ustawione zeby plynnie chodzilo i zeby dalo sie grac bo mnie krew zalewa juz :lol: prubowalem prubowalem ale nic z tego nie wyszlo

Odpal WinUAE, załaduj żądaną konfiguracje, przejdź na zakładkę 'Display" ustaw
rozdzielczośc 320x240, zaznacz obie opcję LowRes, przejdź na zakładkę Output
tam wybierz video codec którym ma być zgrany film, codeca dla dźwięku nie ustawiaj.
Polecam Ci użyć codeca XviD (minuta filmu to ~4 MB) zaznacz Avi Output Enabled
I klikasz start, jak się nadal będzie cieło to może sprobuj pod starszą wersją WinUAE.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 22 cze 2007, o 19:07

Dodam, że zmniejszenie jakości xvida (quantization) także może dać lepsze rezultaty jeśli chodzi o prędkość. No i w Display zamiast Line Mode Double zmień na Normal i zaznacz Correct Aspect Ratio. Osobiście wolałem grać w okienku, choć realnych różnic w prędkości między full screenem a grą w okienku nie testowałem.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Master_Of_Disaster » 7 lip 2007, o 21:21

Etap: Magiczne Lasy
Data: 7 Lipca 2007
Wynik: 210 400
Poziom trudności: Normalny
Autor: Master Of Disaster
5 żyć

http://img467.imageshack.us/my.php?imag ... rogpk4.png

Cienko ale zawsze coś.
Spróbuje bardziej się postarać.
Avatar użytkownika
Master_Of_Disaster
 
Posty: 1
Dołączył(a): 7 lip 2007, o 10:32
Lokalizacja: Polska Oczywiście
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Poprzednia strona

Powrót do Rekordy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość