Flashback PL i Filemaster

Tu możesz pisać o grach, których nie możesz znaleźć (zanim napiszesz, przeczytaj regulamin działu)

Moderator: GTW

Postprzez norbi » 21 maja 2004, o 07:20

Ten blad wynika z uszkodzonej dyskietki, lub wirusa ktory uszkodzil plik na dyskietce.
Czy mozesz wszystkie pliki przekopiowac z tej dyskietki np. pod filemasterem, do RAM: ?
Drugi problem wyglada tak samo jak na A1200 jak odpala sie gierki OCS.
Przez uruchominiem nalezy wylaczyc AGA.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Wirus » 21 maja 2004, o 12:12

no tak, na 4 dyskietce sa jakies bledy. jush to poprawiłem, ściągnij jeszcze raz z tego samego linka co wcześniej. W razie problemów tutaj jest poprawnie zainstalowany flashback. Tylko tak jak napisal norbi musisz wylaczyc AGA. Ja to robie wchodzac do bootmenu i w display options zaznaczam chip type na oryginal. NA emulatorze tesh mozna wejsc do boot menu. Nie wiem dlaczego ty nie mozesz. Moze za puzno naciskasz klawisze. Ewentualnie pobaw sie konfiguracja.

powodzenia :wink:
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Workbench 3.1 PL HD Partition by DeathMieszko RC20
Avatar użytkownika
Wirus
Moderator
 
Posty: 1770
Dołączył(a): 24 gru 2003, o 14:23
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 21 maja 2004, o 15:35

Dziekuje :) A klawisze myszki trzymam oba od momentu wcisniecia
"OK" w WinUAE. Przez chwile jest czarny ekran, ale zaraz mam WB,
nie pojawia sie zadne bootmenu, dlatego chipset zmienie w WinUAE.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Łysy0800 » 26 maja 2004, o 09:38

A ja jak gram na emulowanej A500 to przed 6 planszą trzeba włożyć 4 dysk, chwile wgrywa i wywala GURU.. Wtedy zamiast PL wrzucam 4 dysk z org. FLASHA.. Czy to jest ten błąd o którym pisaliście?
Avatar użytkownika
Łysy0800
 
Posty: 505
Dołączył(a): 19 kwi 2004, o 12:03
Lokalizacja: Wrocław
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Wirus » 26 maja 2004, o 13:51

byc moze to teh jest to ale jezeli ściągnołeś wersje pl po 21 maja to na pewno nie to bo wtedy jush poprawiłem 4 dyskietke i nie ma z nią problemów. Pozostaje konfig
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Workbench 3.1 PL HD Partition by DeathMieszko RC20
Avatar użytkownika
Wirus
Moderator
 
Posty: 1770
Dołączył(a): 24 gru 2003, o 14:23
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Flashback HD

Postprzez wrona » 12 paź 2004, o 00:46

Z tego co wiem, to nie trzeba instalować flashbacka. Wystarczy skopiować pliki na twardziela przez COPY "ziemia" "powietrze" ALL a potem już wystarczy odpalić grę przez ENDRUN FLASHBACK. Pozdrawiam
Na biurku- Amiga, na torze Kimi
Amiga 1200 HD 28/30MHz 10MB RAM
wrona
 
Posty: 1
Dołączył(a): 12 paź 2004, o 00:36
Lokalizacja: Opole
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Flashback HD

Postprzez Wirus » 12 paź 2004, o 05:24

wrona napisał(a):Z tego co wiem, to nie trzeba instalować flashbacka. Wystarczy skopiować pliki na twardziela przez COPY "ziemia" "powietrze" ALL a potem już wystarczy odpalić grę przez ENDRUN FLASHBACK. Pozdrawiam

oczywiśie to też jest sposób, bardzo dużo gier da się w ten sposób zrobić. Ale po co jeżeli można ładnie przez instalator? Dla początkujących w sam raz
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Workbench 3.1 PL HD Partition by DeathMieszko RC20
Avatar użytkownika
Wirus
Moderator
 
Posty: 1770
Dołączył(a): 24 gru 2003, o 14:23
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Flashback PL i Filemaster

Postprzez Shoonay » 7 wrz 2011, o 13:37

Ma ktoś jeszcze Filemastera w wersji 2.1 i 2.2? I inne z wersji 2, bo nie pamiętam już jakie były i który miałem ani czym się różniły...
Bo gógiel, mój przyjaciel, coś znajduje ale link już nie działają :(
Wirus? ;)
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Flashback PL i Filemaster

Postprzez norbi » 9 wrz 2011, o 08:23

Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Flashback PL i Filemaster

Postprzez Shoonay » 9 wrz 2011, o 10:10

Tylko że to są niezarejestrowane wersje, w których nie ma zapisu konfigu, nie ma wsparcia dla FFS i pare innych pierdółek... :twisted:

Kiedyś miałem cracknęte i jak mniemam Wirus też taką wersję udostępnił chyba. Szczególnie mi chodzi o V2.2
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Flashback PL i Filemaster

Postprzez norbi » 9 wrz 2011, o 10:55

Shoonay napisał(a):Tylko że to są niezarejestrowane wersje, w których nie ma zapisu konfigu, nie ma wsparcia dla FFS i pare innych pierdółek... :twisted:
(...) Szczególnie mi chodzi o V2.2


a o tym nie wspomniales :)

http://www.free.of.pl/n/norbid/obrazki/adf.adz
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Flashback PL i Filemaster

Postprzez Shoonay » 9 wrz 2011, o 11:16

Oooooo, serdeczne dzięki!
Nawet miałem wersję na Ryśka zarejestrowanego! :D
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Flashback PL i Filemaster

Postprzez Wirus » 9 wrz 2011, o 12:15

Yanoosh ;) Zajrzyj do strefy zrzutu.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Workbench 3.1 PL HD Partition by DeathMieszko RC20
Avatar użytkownika
Wirus
Moderator
 
Posty: 1770
Dołączył(a): 24 gru 2003, o 14:23
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Flashback PL i Filemaster

Postprzez Shoonay » 9 wrz 2011, o 12:42

Tobie też dzięki, ale Norbi już tę wersję wrzucił :)
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Flashback PL i Filemaster

Postprzez Wirus » 10 wrz 2011, o 07:41

O ;) Nie zauważyłem jego postu. No trudno, spóźniłem się troszkę :)
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Workbench 3.1 PL HD Partition by DeathMieszko RC20
Avatar użytkownika
Wirus
Moderator
 
Posty: 1770
Dołączył(a): 24 gru 2003, o 14:23
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Poprzednia strona

Powrót do Szukam gry

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości