Program Antiwirusowy na Amige jako Plik .adf

Tu możesz pisać o grach, których nie możesz znaleźć (zanim napiszesz, przeczytaj regulamin działu)

Moderator: GTW

Program Antiwirusowy na Amige jako Plik .adf

Postprzez olafmi » 9 lis 2011, o 21:02

Tutaj nie szukam gry tylko programu anitiwirusowego na amige jako plik adf. Wiem ze malem go w czasach 1997 i byl po polsku i wykrywal szystkie wirusy jak np. „Sadama“. Czy jest jakas lista tamtych polskich programuw antivirusowych w internecie bo szukalem i nic nie znalazlem.

Jak ma ktos jakies polskie programy antiwirusowe na amige lub jakies linki to bardzo prosze.

Pozdrawiam
olafmi
 
Posty: 34
Dołączył(a): 1 wrz 2011, o 16:50
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Program Antiwirusowy na Amige jako Plik .adf

Postprzez norbi » 10 lis 2011, o 18:41

Na pewno chodzilo Ci o Virus Expert 2

programy antywirusowe masz tu:
http://www.vht-dk.dk/amiga/amiga.htm
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Program Antiwirusowy na Amige jako Plik .adf

Postprzez olafmi » 10 lis 2011, o 20:50

Dzieki! Masz moze link do tego programu "Virus EXpert 2"?

Pozdrawiam
olafmi
 
Posty: 34
Dołączył(a): 1 wrz 2011, o 16:50
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Program Antiwirusowy na Amige jako Plik .adf

Postprzez norbi » 17 lis 2011, o 23:12

Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Program Antiwirusowy na Amige jako Plik .adf

Postprzez olafmi » 22 lis 2011, o 20:35

Wielkie dzięki to jet ten program który szukałem. Przemieniłem go tylko dzięki „File Master” z dms na adf żeby mi chodziło pod WinUAE 08.14.

Pozdrawiam
olafmi
 
Posty: 34
Dołączył(a): 1 wrz 2011, o 16:50
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Program Antiwirusowy na Amige jako Plik .adf

Postprzez norbi » 23 lis 2011, o 15:41

To 8.14 nie obsługuje dms?
Nie uzywasz emulowanego dysku pod wiuae zamiast dyskietek.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Program Antiwirusowy na Amige jako Plik .adf

Postprzez olafmi » 23 lis 2011, o 21:16

Tak WinUAE 0.8.14R1 nie obsługuje pliku DMS / DMZ tylko ADF. Ta wersja tego programu ma jeszcze inna wadę nie obsługuje Kickstartów powyżej 1.3 (Program lub gra sie zawiesza np. przy zapisywaniu Plików na dyskietkę). Ale dzięki Kickstartowi 2.0 z dyskietki problemy te sie nie pojawiają i chodzi tez twardy dysk. Uważam nadal ze to jest najlepszy WinUAE bo ma jeszcze ten stary „Layout” (te nowe WinUAE mają nowe „Layouty” i funkcje które nikt nie potrzebuje) i niema problemów z emulacja dźwięku i chodzi pod wszystkie Systemy od 98 do Win 7.

Pozdrawiam

PS:

Co chodzi o kompatybilność gier to na razie dwie gry mi nie chodzą Dynablaster i Terminator 2 a poza tym wszystko mi śmiga.
Ostatnio edytowano 24 lis 2011, o 13:10 przez olafmi, łącznie edytowano 1 raz
olafmi
 
Posty: 34
Dołączył(a): 1 wrz 2011, o 16:50
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Program Antiwirusowy na Amige jako Plik .adf

Postprzez norbi » 23 lis 2011, o 22:48

mozesz uzywac DMS , ale w katalogu z emulatorem musi byc program xdms.exe
wlasnie sprawdzilem . u mnie dziala kick3.1 i poprawnie.
podeslij mi przykladowe pliki ktore sie "zawieszaja".
Pamietaj zeby uzywac wlasciwy kick i odpowiedni procesor. Kick3.1 od A1200 wymaga 68020, za to kick dla A500 zadowoli sie 68000
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Program Antiwirusowy na Amige jako Plik .adf

Postprzez olafmi » 24 lis 2011, o 13:19

Tak na WinUAE 0.8.14R1 Kickstart 2.0 lub 3.0 i 3.1 działają jeżeli chcesz zapisać stan gry na twardy dysk. Jeżeli chcesz zapisać stan gry na na dyskietkę ADF to sie WinUAE zawiesza. Chodzi tyko poprawnie Kickstart 1.3 na tym Emulatorze lub Dyskietka z kickstartem 2.0.

Oto link tego Programu:

http://www.exotica.org.uk/mirrors/ami_s ... 0814R1.exe

Pozdrawiam

PS: Włącz WinUAE 0.8.14R1 np. z Kickstartem 3.0 lub 3.1. Włącz program „FileMaster” z dyskietki i spróbuj zmienić nazwę jakiegoś pliku na dyskietce. WinUAE zawiesi ci sie.
olafmi
 
Posty: 34
Dołączył(a): 1 wrz 2011, o 16:50
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Szukam gry

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości