Workbench 3.1 PL HD

Tu można pisać na tematy, które nie mieszczą się w ramach innych for, aczkolwiek muszą być w jakikolwiek sposób związane z Amigą.

Moderator: GTW

Postprzez Xerwer » 15 maja 2006, o 16:41

Witam, ten system jest jak mniemam jest dla posiadaczy emulatorów - wiec powinien być dobrze zoptymalizowany pod najmocniejszy konfig UAE czyli 040/ 3.1 - (szkoda że uae nie emuluje 060 a opisywany system to nie 3,9 ;))- ale i tak na w miarę dobrym sprzęcie to i ta 40 jest niezła (np można pograć w 1024x768 w Quaka) a dodatkowo przemyślana budowa systemu czyni go jeszcze szybszym wszechstronniejszym i stabilniejszym na RC 18 uruchomiłem Glooma w oknie co na moim starym syst. nie działało - Dobra robota Mr. DeathMieszko

Fotki
Avatar użytkownika
Xerwer
 
Posty: 149
Dołączył(a): 19 paź 2005, o 21:55
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Wirus » 19 maja 2006, o 05:48

Release 19 ujrzaj światło dzienne ;) Na razie dostępny tylko z mojej sygnaturki. Lada dzień pojawi się na również SEGA.

Zasysać ;)

-=Update=-

Plik jest do ściągnięcia ze Strefy Zrzutu.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Workbench 3.1 PL HD Partition by DeathMieszko RC20
Avatar użytkownika
Wirus
Moderator
 
Posty: 1770
Dołączył(a): 24 gru 2003, o 14:23
Lokalizacja: Łódź
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Xerwer » 21 maja 2006, o 19:57

Zauważyłem, że jest problem z dźwiękiem tzn. AHI działa super ale np. dźwięki systemowe są zniekształcone i urywane a taki np. Hip odtwarza z moduły nie dość że z rwącym się dźwiękiem i do tego ze znacznie wyższą prędkością - w grach podobnie - czy u was jest inaczej?
Avatar użytkownika
Xerwer
 
Posty: 149
Dołączył(a): 19 paź 2005, o 21:55
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez AlaN » 28 maja 2006, o 13:52

Cześć po przerwie.

Zassałem tą partycję, na nowo zainstalowany WinUAE (najnowszy), ale szybkość działania WB zwala z nóg - niestety na niekorzysć :( Zasnąć można przy tak szybko działającym systemie. Co z tego że śliczny jak nic zrobić się na nim nie da? Kolorowe pingwinki na desktopie zobaczyłem po ponad minucie ładowania! Załamka. A mój komp do słabych nie należy.

U Was też to tak się muli?
Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Avatar użytkownika
AlaN
 
Posty: 524
Dołączył(a): 21 wrz 2004, o 20:51
Lokalizacja: 52°30'N-17°00'E
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez DeathMieszko » 28 maja 2006, o 15:11

AlaN napisał(a):Cześć po przerwie.

Zassałem tą partycję, na nowo zainstalowany WinUAE (najnowszy), ale szybkość działania WB zwala z nóg - niestety na niekorzysć :( Zasnąć można przy tak szybko działającym systemie. Co z tego że śliczny jak nic zrobić się na nim nie da? Kolorowe pingwinki na desktopie zobaczyłem po ponad minucie ładowania! Załamka. A mój komp do słabych nie należy.

U Was też to tak się muli?


witam,
u mnie odpala sie w ok. 8 sekund, wiec moze to cos z ustawieniami nie tak (ja uzywam zawsze JIT + max speed)
kope lat minęło..
DeathMieszko
V.I.P.
 
Posty: 232
Dołączył(a): 14 kwi 2004, o 00:36
Lokalizacja: Małopolska
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Borias » 28 maja 2006, o 15:17

Zassałem nowego RC19, u mnie śmiga, aż miło, właśnie odpalałem trochę gierek i u mnie chodzi bez zarzutu, może coś w configu macie nie tak? Przeczytajcie dokładnie co i jak ma być ustawione i jeszcze zaznaczam, że WinUAE ma być w wer. 1.2.0 Przy okazji: wielkie dzięki @DeathMieszko, chyba już nie miałbym tyle czasu, żeby od podstaw instalować Workbench i dodawać wszystkie bajerki. Niestey, więcej obowiązków, niż wtedy, kiedy byłem młody :twisted: i mogłem cały dzień siedzieć przy Ami i "dopieszczać" mój system.
ASUS M4A77TD PRO, PhenomII X4 955, ASUS 285 1GB 512bit, 4GB RAM DDR3 Kingston 1,6GHz, HDD's 1TB/320GB, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, Tagan BZ 700W, w: NZXT Apollo.
A1200 Tower, Kick 3.1, Apollo 1240, 16 MB RAM, HDD 500 MB
Avatar użytkownika
Borias
 
Posty: 321
Dołączył(a): 16 lut 2004, o 15:14
Lokalizacja: From Hell
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 29 maja 2006, o 15:07

Huhu!
Mi się system włącza po 5 sekundach :)
Na pełnych ustawieniach :D
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez AlaN » 29 maja 2006, o 16:07

Kurcze, to musze jeszcze raz spróbować :/
Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Avatar użytkownika
AlaN
 
Posty: 524
Dołączył(a): 21 wrz 2004, o 20:51
Lokalizacja: 52°30'N-17°00'E
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez AlaN » 29 maja 2006, o 21:44

Ok, działa. Wywaliłem stary konfig i ustawiłem wszystko od nowa. WB odpala się jak burza; niecałe 8 sekund :D . I ładnie wszystko smiga. Dzięki.
Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Avatar użytkownika
AlaN
 
Posty: 524
Dołączył(a): 21 wrz 2004, o 20:51
Lokalizacja: 52°30'N-17°00'E
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Xerwer » 29 maja 2006, o 21:53

No, ja aż tak ciemny nie jestem i mam UAE 1.2.0 + ustawienia zalecane (co do szybkości działania zastrzeżeń nie mam) ale nic na temat ustawień audio tam nie napisano - gdybym miał coś nie tak to chyba i AHI by źle działało poza tym na mojej starej (oryginalnej z Amigi) partycji dźwięk jest ok.

Jakieś sugestie?
Avatar użytkownika
Xerwer
 
Posty: 149
Dołączył(a): 19 paź 2005, o 21:55
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez DeathMieszko » 29 maja 2006, o 22:27

nie wiem co z tym dzwiekiem bede musial dopiero sprawdzic jak do tej pory innych poza mp3 formatow nie sluchalem (na tej partycji) wiec wydalalo mi sie wszystko ok

sprawdze te modulki jak znajde chwile
kope lat minęło..
DeathMieszko
V.I.P.
 
Posty: 232
Dołączył(a): 14 kwi 2004, o 00:36
Lokalizacja: Małopolska
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez DeathMieszko » 2 cze 2006, o 18:53

gotowe kolejne wydanie partycji z oprogramowaniem okolosystemowym ;-) - RC20 (przedostatnie juz niestety :( )
zmiany w pierwszym poscie
pliki ukaza sie niedlugo (zostaniecie prawdopodobnie poinformowani)
no to nara

EDIT-20060602-22:11:
Mala zmiana z changelogu, postanowilem to wydanie dac jeszcze po staremu (tzn. w postaci katalogu a nie plikopartycji)
kope lat minęło..
DeathMieszko
V.I.P.
 
Posty: 232
Dołączył(a): 14 kwi 2004, o 00:36
Lokalizacja: Małopolska
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez DeathMieszko » 3 cze 2006, o 17:06

Postanowilem zejsc ze zlej drogi przynajmniej w kwestii mojego projektu. Niektorzy pewnie juz sie usmiechaja ;-) Tak, chodzi o piractwo, ostatecznie wiec wydanie RC21 lub Final (jak kto woli) zostanie "okrojone" z oryginalnych plikow wchodzacych w sklad systemu AOS3.1 - czyli pochodzacych z dyskietek systemowych. Pliki te jednak nadal beda wymagane do dzialania oprogramowania na partycji, lecz w moim interesie bedzie lezec jedynie napisanie odpowiedniego skryptu instalacyjnego. Dyskietki z OS3.1 trzeba bedzie kupic sobie samemu (napewno "Workbench 3.1" bedzie wymagany, zas reszta to sie juz okaze po wyczyszczeniu partycji ze zbednego / nieprzydatnego softu).

@Blod - bedziesz mogl wrescie spac spokojnie zamieszczajac finalne wydanie na stronie ;-)
kope lat minęło..
DeathMieszko
V.I.P.
 
Posty: 232
Dołączył(a): 14 kwi 2004, o 00:36
Lokalizacja: Małopolska
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez amigafan » 3 cze 2006, o 17:31

WOW :!:
Jestem pod wrażeniem. 8)
To w takim razie chętnie pomogę w stworzeniu skryptu instalacyjnego.
Co prawda nie używam Twojego systemu (bo nie mam peceta i nie używam winuae) więc nie wiem czy już tam to jest ale jeżeli nie to proponuję też dodać "upiększacz" o nazwie PointerX, który dodaje animację zajętości wskaźnika myszy (jest to dobre uzupełnienie Caboom)
Robię za darmowy amigowy help-line. Mam nadzieję, że zostanę doceniony. ;)
Avatar użytkownika
amigafan
 
Posty: 694
Dołączył(a): 1 cze 2004, o 15:07
Lokalizacja: Warszawa
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez DeathMieszko » 3 cze 2006, o 17:54

amigafan napisał(a):chętnie pomogę w stworzeniu skryptu instalacyjnego


z tym sobie pewnie poradze ew. podpatrze jak to jest zrobione u innych: AIAB, AmigaSYS, AmiKit - a propo tych dwoch ostatnich, szczerze mowiac, to do tej pory ich nie widzialem w dzialaniu ;-) dobre to to jest?

amigafan napisał(a):proponuję też dodać "upiększacz" o nazwie PointerX, który dodaje animację zajętości wskaźnika myszy (jest to dobre uzupełnienie Caboom)


myslisz? no to juz go mam. Czy ta wersja na aminecie 4.17 (tam pisze, ze finalna) to rzeczywiscie najnowsza?
kope lat minęło..
DeathMieszko
V.I.P.
 
Posty: 232
Dołączył(a): 14 kwi 2004, o 00:36
Lokalizacja: Małopolska
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość