Ips na Adf

Tu można pisać na tematy, które nie mieszczą się w ramach innych for, aczkolwiek muszą być w jakikolwiek sposób związane z Amigą.

Moderator: GTW

Ips na Adf

Postprzez mirek » 14 paź 2008, o 23:15

Witam wszystkich. Moje pytanie to w jaki sposób przerobić plik formatu Ips na Format Adf?

pozdrawiam
mirek
 

Postprzez norbi » 15 paź 2008, o 07:15

Chyba chodzilo Ci o format IPF.
TPoczytaj ten watek:
http://forum.emulacja.net/viewtopic.php ... hlight=ipf
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Blod » 15 paź 2008, o 16:49

w odpowiedzi mirek napisał(a):no dobra a jak nie mam takiej amigi aby to na niej zrobić? da się jakoś na PC?


uwaga do mirka: jeśli chcesz pisać kolejne wiadomości w tym wątku, powinieneś się zarejestrować
|||||||||||||||||>--- [90%]
Avatar użytkownika
Blod
Administrator
 
Posty: 1075
Dołączył(a): 24 kwi 2003, o 13:49
Lokalizacja: Stolica
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez zeku » 7 lis 2008, o 13:12

może ktoś zamieścić opis jak użyć tego pakietu?
A500 1.3/2.05, 1.8MB SLOW, 5,25 Drive, FG24,
A500+ 2.04, AmigaOS 2.1/1.3, GVP HD8+ Series II 153MB, 1GB, CDRW, 1.5MB CHIP, 8MB FAST,
A600 1.3/2.05/3.1/3.5, ClassicWB68K, 2MB CHIP, 4MB FAST, 1,5MB SLOW, CF 4GB,
CDTV 2MB FAST,
CD32 + EUREKA COMMUNICATOR,
Avatar użytkownika
zeku
 
Posty: 290
Dołączył(a): 16 sty 2006, o 10:53
Lokalizacja: Siedlce
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Anthrox » 9 lis 2008, o 17:05

Wystarczy przegrac plik dll do folderu emulatora - nie ma sensu zmieniac format IPS -> ADF - a to dlatego, że w ten sposób usuniemy zakodowaną "strukturę fizyczną dyskietki z grą" i wtedy automatycznie gra będzie skopana - np. wyrzucać się będą teksty: Bay Bay Piracie.

Oczywiście jeśli przygotowujemy obrazy ADF dla WHDLoad to wtedy jest to zrozumiałe :wink:
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez zeku » 13 lis 2008, o 23:57

To jak zagrać w te gry to wiem, chciałem się dowiedzieć jak używać tego pakietu, aby zmienić typ plików.
A500 1.3/2.05, 1.8MB SLOW, 5,25 Drive, FG24,
A500+ 2.04, AmigaOS 2.1/1.3, GVP HD8+ Series II 153MB, 1GB, CDRW, 1.5MB CHIP, 8MB FAST,
A600 1.3/2.05/3.1/3.5, ClassicWB68K, 2MB CHIP, 4MB FAST, 1,5MB SLOW, CF 4GB,
CDTV 2MB FAST,
CD32 + EUREKA COMMUNICATOR,
Avatar użytkownika
zeku
 
Posty: 290
Dołączył(a): 16 sty 2006, o 10:53
Lokalizacja: Siedlce
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Shoonay » 14 lis 2008, o 08:12

Anthrox napisał(a):[ciach] wtedy automatycznie gra będzie skopana - np. wyrzucać się będą teksty: Bay Bay Piracie.

Ekhem. ;)
Rozumiem ze w pewnym sensie to ma sens ("Zatoka Zatoka Piracie"? ;)), ale ani to po angielskowatniemu ani polskawemu ;)
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość