Jak wyjśc z gry do Workbencha ?

Tu można pisać na tematy, które nie mieszczą się w ramach innych for, aczkolwiek muszą być w jakikolwiek sposób związane z Amigą.

Moderator: GTW

Jak wyjśc z gry do Workbencha ?

Postprzez Nebdar » 1 lip 2009, o 08:20

Jak wyjść z gry do Workbencha ? Jeżeli dana gra nie ma czegoś takiego jak przycisk Exit albo Quit?

Czy są może jakieś skróty klawiszowe, czy po prostu muszę nacisnąć F12 i zrobić restart...
Avatar użytkownika
Nebdar
 
Posty: 66
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 23:20
Lokalizacja: Piernikowo/Rydzykowo
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyjśc z gry do Workbencha ?

Postprzez Shoonay » 1 lip 2009, o 08:46

Jakaś konkretna gra? ;)

Nie ma jednego definitywnego sposobu na wszystkie gry.
Jak gra na to pozwala to jest opcja w menu, lub naciskasz ESC itp.
Powinno pisać w dokumentacji.

Wszystki gry odpalane przez WHDLoad mają taką możliwość, możesz zdefiniować odpowiedni klawisz w konfigu.
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyjśc z gry do Workbencha ?

Postprzez Nebdar » 1 lip 2009, o 08:53

Chodzi o tę grę Federation, co ostatnio jej szukałem

viewtopic.php?f=12&t=7464

Niestety w pliku readme nie znalazłem, żeby coś takiego było...

po prostu myślałem że jest jakiś skrót klawiszowy np minimalizuj okno....

W konfiguracji jak gdzie i co...?
Avatar użytkownika
Nebdar
 
Posty: 66
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 23:20
Lokalizacja: Piernikowo/Rydzykowo
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyjśc z gry do Workbencha ?

Postprzez Shoonay » 1 lip 2009, o 09:26

Nebdar napisał(a):Chodzi o tę grę Federation, co ostatnio jej szukałem

http://www.forum.emulacja.net/viewtopic.php?f=12&t=7464

Niestety w pliku readme nie znalazłem, żeby coś takiego było...

po prostu myślałem że jest jakiś skrót klawiszowy np minimalizuj okno....
Federation jest AMOSowa, więc zdaje się że prawy Amiga + A przechodzi do WB czy jakoś tak... popróbuj trzymając prawy Amiga z innymi klawiszami ;)

Nebdar napisał(a):W konfiguracji jak gdzie i co...?

Zdaje się że w S, plik WHDLoad.config
Ustawiasz QuitKey na co chcesz, w dokumentacji WHDLoad masz opisane który kod odpowiada któremu klawiszowi.
Polecam ustawić któryś klawisz na numerycznej, najlepiej chyba gwiazdka.
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyjśc z gry do Workbencha ?

Postprzez Nebdar » 1 lip 2009, o 09:36

Lewy Amiga + A :D przechodzi między okienkami.... yo już coś

No i to nie jest WHDLoad...

Tylko jak ja jeszcze wyłączyć, teoretycznie to głupie pytanie bo gra z założenia jest na dyskietce i sama powinna się uruchamiać, a wyłączanie przez restart, ale.... może ktoś wie
Avatar użytkownika
Nebdar
 
Posty: 66
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 23:20
Lokalizacja: Piernikowo/Rydzykowo
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyjśc z gry do Workbencha ?

Postprzez RoniWorlds » 1 lip 2009, o 12:33

Dla mnie jezeli gra niema wyjscia do Workbencha to wciskam magiczne 3 klawisze na Amidze to CRTL + Amiga+Amiga a na PC pod Emulatorkiem CRTL+ Windows+Windows

ale dla twojej informacji przed resetem mozna wciskac kilka szybkich kombincji

Amiga + Q
ESC
F10
Amiga + F10
-----------------------------------------------------------
A1200 Infinitiv Apollo 40/40 32 MB Zorro 2 / Picollo SD64

Amiga CDTV 3.0 SCSI

Moja baza Gier PL i Inne
http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Ami4ever
Avatar użytkownika
RoniWorlds
 
Posty: 72
Dołączył(a): 30 lis 2008, o 22:29
Lokalizacja: Warszawa
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyjśc z gry do Workbencha ?

Postprzez Nebdar » 1 lip 2009, o 14:11

Nie Nie Nie żadny z tych klawiszy nie działa no moze poza tres amigos
Avatar użytkownika
Nebdar
 
Posty: 66
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 23:20
Lokalizacja: Piernikowo/Rydzykowo
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyjśc z gry do Workbencha ?

Postprzez norbi » 1 lip 2009, o 18:00

A po co chcesz powrocic do Workbencha?

Do tej gry jest instalka WHDLOAD, wiec nie ma problemu z wyjsciem do WB.
Jednak nie ma instalki - sa dwie gry o takiej samej nazwie

Aby wyjsc do WB w tej grze nalezy w menu SAVE POSITION wpisac dowolny tekst i dac OK lub w glownym menu wcisnac QUIT, albo wcisnac CTRL+C w dowolnym momencie
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Jak wyjśc z gry do Workbencha ?

Postprzez Nebdar » 1 lip 2009, o 22:24

CTRL+c to genialne ;)
Działa dzięki...
Avatar użytkownika
Nebdar
 
Posty: 66
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 23:20
Lokalizacja: Piernikowo/Rydzykowo
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość