Big Burak

Tutaj można zostawiać swoje uwagi na temat działania forum, strony oraz wszelkie propozycje zmian.

Moderator: GTW

Big Burak

Postprzez Slesz » 6 gru 2005, o 18:23

Używam Firefoxa.
Od dzisiaj nie mogę: napisać nic na Shoutboxie. Shoutbox nie przewija się automatycznie na sam koniec (na sam dół), nie jest widoczny przed zalogowaniem.
W trakcie pisania posta nie działa możliwość kliknięcia w emotikona (klik i nic), podobnie jest ze znakami u góry (pogrubienie czcionki, cyowanie itd.). Klikanie w te znaczki nie powoduje wpisywania się czegokolwiek.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Kubal » 6 gru 2005, o 18:47

może to brzmi głupio ale,włącz przyjmowanie ciasteczek i wyskakujące okna :D
Kubal
 
Posty: 692
Dołączył(a): 21 wrz 2005, o 14:28
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Blod » 6 gru 2005, o 18:49

Nie wiem co mają do tego ciasteczka, ale na Firefoxie 1.5 strona działa bez zarzutu.
|||||||||||||||||>--- [90%]
Avatar użytkownika
Blod
Administrator
 
Posty: 1075
Dołączył(a): 24 kwi 2003, o 13:49
Lokalizacja: Stolica
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Kubal » 6 gru 2005, o 19:26

Jak ja miałem ciastka wyłączone to mi shoutbox nie działał ;)
Kubal
 
Posty: 692
Dołączył(a): 21 wrz 2005, o 14:28
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Anthrox » 6 gru 2005, o 22:03

Na Avant Browser tez wszystko działa - może spróbuj przeinstalować Fire Foxa ?
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1247
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 6 gru 2005, o 22:08

No tak, ja ciągle korzystam z wersji 1.0.7.0 przy czym nie wykrywało mi że jest jakaś nowa przy próbie aktualizacji. Do niedawna wszystko działało poprawnie. Spróbuję najnowszego Firefoxa, ale gdyby nie Blod to pewno bym nawet nie zajrzał na stronę i nie wiedziałbym o nowym Firefoxie :|

EDIT: Firefox 1.5 --> problem występuje nadal :|
Myślę, że to problem tego, że emotki korzystają teraz z javy, kóra nie chodzi mi poprawnie ze względu na brak sterowników ATI (których nie mogę instalować, bo komputer się nie odpala, taki hardware mam dowcipny).

Wcześniej nie były w javie ? Bo dziwnym trafem działały :?
(próbuję dociec co, jak i dlaczego)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Blod » 6 gru 2005, o 23:07

Slesz napisał(a):Myślę, że to problem tego, że emotki korzystają teraz z javy, kóra nie chodzi mi poprawnie ze względu na brak sterowników ATI (których nie mogę instalować, bo komputer się nie odpala, taki hardware mam dowcipny).

Jeśli już to JavaScript. I nie ma to nic wspólnego ze sterownikami do niczego. Może po prostu przejdziesz na normalną przeglądarkę (hint) ;-)
|||||||||||||||||>--- [90%]
Avatar użytkownika
Blod
Administrator
 
Posty: 1075
Dołączył(a): 24 kwi 2003, o 13:49
Lokalizacja: Stolica
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 7 gru 2005, o 00:23

No tak, zajrzałem do opcji i okazało się, że najciemniej pod latarnią.
Obsługę JavaScript miałem wyłączoną :oops: (nie wiem jakim cudem).

Neimniej jednak nadal przed zalogowaniem Shoutboxa nie widać, a w Operze nawet po zalogowaniu go nie widzę.

BTW: może i lamerskie pytanie, ale czym różni się JavaScript od Java (jeśli można to wytłumaczyć łopatologicznie) ?
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Blod » 7 gru 2005, o 13:59

Slesz napisał(a):No tak, zajrzałem do opcji i okazało się, że najciemniej pod latarnią.
Obsługę JavaScript miałem wyłączoną :oops: (nie wiem jakim cudem).

Problem rozwiązany -> temat klozet.

Slesz napisał(a):Neimniej jednak nadal przed zalogowaniem Shoutboxa nie widać, a w Operze nawet po zalogowaniu go nie widzę.

Shoutbox został wyłączony dla gości. Po zalogowaniu widzę go bez problemów (Opera 8.5)
|||||||||||||||||>--- [90%]
Avatar użytkownika
Blod
Administrator
 
Posty: 1075
Dołączył(a): 24 kwi 2003, o 13:49
Lokalizacja: Stolica
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Propozycje i sugestie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości