Mistrz Gier czyli konkurs (badanie wstępne)

Tutaj można zostawiać swoje uwagi na temat działania forum, strony oraz wszelkie propozycje zmian.

Moderator: GTW

Czy jesteś zainteresowany/a wzięciem udziału w takich rozgrywkach?

Ankieta wygasła 30 sty 2007, o 02:39

Tak
11
55%
Nie, ale pomysł wydaje mi się ciekawy
5
25%
Nie jestem zainteresowany/a
3
15%
Nie mam zdania
1
5%
 
Liczba głosów : 20

Postprzez biegu » 4 sty 2007, o 23:25

ja niestety nie wiem jak uzywac tej kaillery i nawet jakos nie chce mi sie wiedziec, moze jak mi sie zachce to cos o tym poczytam. Ja bym bardziej wolal sie skupiac na jakichs rekordach, bo zawsze wolalem grac w "single player" na dwoch gralem jak bylem mały to kolegów sie na zapraszało i gralem w amige, pozniej w psx.
Avatar użytkownika
biegu
 
Posty: 367
Dołączył(a): 16 lut 2004, o 15:14
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Anthrox » 5 sty 2007, o 18:56

Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez biegu » 5 sty 2007, o 22:51

tak jak juz mowilem :D nie chce mi sie grac online, a pozatym zamiesciles poradnik do MAME a mnie by bardziej amiga winuae interesowalo jak juz by cos.
Avatar użytkownika
biegu
 
Posty: 367
Dołączył(a): 16 lut 2004, o 15:14
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Anthrox » 5 sty 2007, o 23:24

Sleszak wymeczyl mnie za to ze hey :wink:

Co ja moge ze nigdy kaillery z winuae nie uzywalem
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez NoOne » 8 sty 2007, o 11:13

Ja byłbym jak najbardziej zainteresowany grą przez kaillere w Mortal Kombat 1 nie koniecznie w turnieju ale moge sie dostosowac. Muszę tylko poszukać i zobaczyć czy jest WHDload do tej gry bo gra z dyskietek była by troche uciążliwa ze względu na długie ładowanie sie pojedynków. Musiałbym też zobaczyc na forum, poczytac jak sie przygotowuje plik do gry z kaillerą no i taki plik przygotować. Zaznaczam ze najbardziej zalezało by mi na MORTAL KOMBAT.
Odpalajta swe motóry, zakładajta ala skóry
Avatar użytkownika
NoOne
 
Posty: 431
Dołączył(a): 15 cze 2003, o 14:29
Lokalizacja: Częstochowa
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Bebokus pospolitus » 8 sty 2007, o 22:03

Ja nei umiem obsługiwać więcej niż jednej dyskietki w kaillerze więc daje sobie spokój :P
Polecam z gier za to:Battle Chess :wink:
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Avatar użytkownika
Bebokus pospolitus
 
Posty: 1410
Dołączył(a): 6 sty 2005, o 17:26
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez phl22 » 8 sty 2007, o 22:55

Bebokus pospolitus a HDF to tez dysk(ietka) :D
Avatar użytkownika
phl22
 
Posty: 296
Dołączył(a): 29 sty 2005, o 08:39
Lokalizacja: Newark UK (Zabrze)
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Anthrox » 12 sty 2007, o 16:57

NoOne napisał(a):Ja byłbym jak najbardziej zainteresowany grą przez kaillere w Mortal Kombat 1 nie koniecznie w turnieju ale moge sie dostosowac. Muszę tylko poszukać i zobaczyć czy jest WHDload do tej gry bo gra z dyskietek była by troche uciążliwa ze względu na długie ładowanie sie pojedynków. Musiałbym też zobaczyc na forum, poczytac jak sie przygotowuje plik do gry z kaillerą no i taki plik przygotować. Zaznaczam ze najbardziej zalezało by mi na MORTAL KOMBAT.


Na mame jest ta wersja - poczytaj moj poradnik - tez chetnie bym z Tobą zagrał :wink:

HDF - jak najbardziej - zmontowalem nawet pare gier WHDLoad, ale nie wiem jak na kaillerce by dzialaly :roll:
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Bebokus pospolitus » 13 sty 2007, o 15:38

Tyle że ja się nie znam na żadnym WHDLoad :?
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Avatar użytkownika
Bebokus pospolitus
 
Posty: 1410
Dołączył(a): 6 sty 2005, o 17:26
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez NoOne » 14 sty 2007, o 18:33

niemam teraz za bardzo czasu ale zobacze co sie da zrobic z tym MK
Odpalajta swe motóry, zakładajta ala skóry
Avatar użytkownika
NoOne
 
Posty: 431
Dołączył(a): 15 cze 2003, o 14:29
Lokalizacja: Częstochowa
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 14 sty 2007, o 19:17

Pierwsze testy polowe przeprowadzone, w MK2 da się spokojnie grać przez WinUAE Kaillera z czterech dyskietek. Obecnie pracujemy z Anthroxem nad przyspieszeniem działania gry.

UWAGA!
W strefie zrzutu pojawiła się WinUAE Kaillera z grą Mortal Kombat 2 od razu ustawiony pod grę.
Należy tylko wypakować archiwum, uruchomić pliczkiem WinUAEXP-Kaillera.exe , przejść do zakładki Kaillera, kliknąć Launch Kaillera i czekać na doładowanie listy serwerów. Potem wejść na dany serwer - jedna osoba zakłada grę, a druga się dołącza i można grać.
Czasami bywa, że lista serwerów nie chce się dograć, wówczas należy skorzystać z Recent lub można wyłączyć program, wlączyć jeszcze raz i spróbować.
Życzę miłego testowania.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Bebokus pospolitus » 14 sty 2007, o 23:56

Sciągnięte,jak dacie tak inne gry to możemy grać :)
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Avatar użytkownika
Bebokus pospolitus
 
Posty: 1410
Dołączył(a): 6 sty 2005, o 17:26
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 15 sty 2007, o 20:13

W strefie zrzutu pojawiła się wersja whdload WinUAE Kaillera z grą Mortal Kombat 2 w wersji AGA.

Dziękuję za pomoc przy konstrukcji pliczku .hdf norbiemu (który napisał mi praktycznie startup-sequence) oraz Anthroxowi za pomoc przy testach polowych.

Wystarczy rozpakować, wejść w zakładkę Kaillera, Launch Kaillera i grać.

Znane problemy:
:arrow: Wyszukiwanie serwerów Kaillery
:arrow: Miganie ekranu przy doładowaniach
:arrow: Po dłuższym czasie gry gra potrafi się kaszanić w miejscu "Continue" i może się w tym miejscu zawiesić
:arrow: Kiepska czułość na sterowanie w grze na dwóch (choć lepsza niż w wersji adf)

P.S. W trakcie gry można rozmawiać przy użyciu klawisza F11
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez ZB » 15 sty 2007, o 23:16

Slesz napisał(a):W strefie zrzutu pojawiła się wersja whdload WinUAE Kaillera z grą Mortal Kombat 2 w wersji AGA.


"Nie masz dostępu do strefy zrzutu."


Zreszta gra na jakichs serwerach czesto mija sie z celem, gralem dosc duzo na serwerach przy uzyciu kaillery (mame kawaks) i dosc czesto dochodzi do desynchronizacji miedzy graczami gdzie na emulatorach graczy odtwarzane jest co innego. No chyba ze ktos z zew. ip zalozy serwer albo gramy po lanie wtedy mozna pograc.

dopisałem Cię do grupy Strefa Zrzutu - Blod
"IT doesn´t born yet, because when IT born, it will be end of all what we know. IT is God, IT is Devil, IT is Unborn. It isn´t here yet, but seas become dry, newborns dying and land is controled by wave of hysteria and madness."
Avatar użytkownika
ZB
 
Posty: 481
Dołączył(a): 11 maja 2005, o 02:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Slesz » 16 sty 2007, o 04:10

Wersja adf
http://rapidshare.com/files/11906953/ka ... 2.rar.html

Wersja AGA (hdf whdload)
http://rapidshare.com/files/11907350/ka ... 1.rar.html

Paczki zawierają od razu wszystko co jest do gry potrzebne (łącznie z configiem), więc dwie osoby grające korzystające z tych paczuszek nie powinny doświadczyć zagrożenia dyssynchronizacji.

Mieliśmy z Anthroxem taki przypadek podczas niezgodności ustawień/wersji emulatora na MAME i muszę powiedzieć, że dzięki chatowi i GG można łatwo zjawisko dyssynchronizacji zauważyć. W przypadku testowania podanych tutaj paczuszek żadnych znacznych problemów z tym nie było.
Podobnie można ustawić niemal każdą grę - w tym te ponad czterodyskietkowe multiplayer (są takie?) można ustawić pod whdload.

Serwery kaillera - wiadomo - nie są niezawodne. Można jednak znaleźć jakiś w miarę dobry i na nim z przyjemnością trochę pograć.

Problemy z paczuszką z MK2 whdload wynikają zapewne z niedopracowanego configu. Może jeszcze uda się sklecić coś lepszego.
Chętnych do testowania zapraszam.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Propozycje i sugestie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość