OFFTOPIC

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

Re: OFFTOPIC

Postprzez Bebokus pospolitus » 10 sty 2010, o 00:59

Czemu nie, ale do Stanów jest wiza, nawet nie wiesz ilu ludzi by stąd wyjechało. Najlepiej gadać , jak się nie podoba to spadachron, ale gdzie ? Przecietny polak nie zna nawet jednego języka a i swój kaleczy.
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Avatar użytkownika
Bebokus pospolitus
 
Posty: 1410
Dołączył(a): 6 sty 2005, o 17:26
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez Slesz » 16 sty 2010, o 01:23

Swojego chomika reklamować nie będę, jak kto będzie chciał, to sam sleszyka znajdzie ;)
Ale na blogasku codziennie cosik nowego, póki co udaje się trzymać tempo. Wszelkie uwagi, komentarze, oceny, ocenianie na toplistach, propagowanie wśród znajomych mile widziane ;)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Avatar użytkownika
Slesz
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 5 lut 2005, o 02:29
Lokalizacja: Gdańsk
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez Kisztel82 » 21 lut 2010, o 03:18

o jak ja tu dawno nie byłem :)

Kupiłem dwie Amiśki na allegro to będę tu częściej zaglądał :wink:

Co do wizy to mam dojście, że mogę wyjechać w każdej chwili, ale poco mi wiza, jak ja od swojego miasta nie mogę się wyrwać dalej jak 100km :(
Avatar użytkownika
Kisztel82
 
Posty: 210
Dołączył(a): 1 lis 2005, o 21:07
Lokalizacja: woj. łódzkie
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez Bebokus pospolitus » 25 maja 2010, o 10:01

Piszę tutaj, żeby nie zaśmiecać Hydepark'a :)

Mam problem z audiacity, a ogólnie mówiąc z nagrywaniem czego kolwiek na kompie. Gdy daje guzik nagrywania wyskakuje ten o to miły komunikat:

"Błąd podczas otwarcia urządzenia audio.Proszę sprawdzić ustawienia urządzenia wejściowego audio i częstotliwość próbkowania projektu"

Gdy chciałem coś nagrać w Goldwave także wyskakiwał error. Próbowałem znaleźć przyczynę, ale nawet nie wiem od czego zacząć. Używam win7, wcześniej na XP nie było takich jaj.
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Avatar użytkownika
Bebokus pospolitus
 
Posty: 1410
Dołączył(a): 6 sty 2005, o 17:26
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez Shoonay » 25 maja 2010, o 15:37

Jaką masz dźwiękówkę?
Przez "nagranie czegokolwiek" masz na myśli przykładowo zapuszczenie materiału audio w winampie czy youtube czy gdzieś i nagrywanie jednocześnie w programie?

Na GoldWave się też męczyłem, ale już działa, przestaw urządzenie z którego chcesz nagrywać na domyślne i powyłączaj w zakładce "zaawansowane" ekskluzywny dostęp do niego, jak i do urządzenia odtwarzającego, to tylko przeszkadza z moich doświadczeń.

Problem jest, jesli nie ma u Ciebie żadnego urządzenia które nagrywało by "to co teraz słychać", tak właśnie było na mojej poprzedniej karcie od Realteka i jedynym sposóbem nagrania tego było fizyczne podłączenie wyjścia audio do wejścia audio line-in.
Avatar użytkownika
Shoonay
 
Posty: 824
Dołączył(a): 1 mar 2004, o 03:29
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez Bebokus pospolitus » 26 maja 2010, o 22:59

Tak, chodzi mi nagranie czegokolwiek np. puszczam utwór w foobar i nagrywam. Dźwiękówka, nie wiem jaka jest, gdyż pisze tylko urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio.

Czemu na XP wszysatko działało a na Win 7 są wiecznie jakieś problemy ;/

Nie wiem jak to przestawić w goldwave, poróbowałem rózne kombinacje i nic, czyli musze to podpiąć, ale nie wiem jak ech.
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Avatar użytkownika
Bebokus pospolitus
 
Posty: 1410
Dołączył(a): 6 sty 2005, o 17:26
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez Bebokus pospolitus » 27 maja 2010, o 10:53

Bebokus pospolitus napisał(a):Tak, chodzi mi nagranie czegokolwiek np. puszczam utwór w foobar i nagrywam. Dźwiękówka, nie wiem jaka jest, gdyż pisze tylko urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio.

Czemu na XP wszysatko działało a na Win 7 są wiecznie jakieś problemy ;/

Nie wiem jak to przestawić w goldwave, poróbowałem rózne kombinacje i nic, czyli musze to podpiąć, ale nie wiem jak ech.


It's alive! Wystarczyło odinstalować kartę, zainstalować orginał i wsio.
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Avatar użytkownika
Bebokus pospolitus
 
Posty: 1410
Dołączył(a): 6 sty 2005, o 17:26
Lokalizacja: Tychy
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez Kisztel82 » 1 lis 2012, o 02:19

aj tam aj tam...

tak patrze jakie ja tu głupoty nastolatka wypisywałem na forum ehhh...
Avatar użytkownika
Kisztel82
 
Posty: 210
Dołączył(a): 1 lis 2005, o 21:07
Lokalizacja: woj. łódzkie
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez Kisztel82 » 4 lis 2012, o 00:57

Widzę, że post umarł 10 lat temu, tak jak całe forum.
Avatar użytkownika
Kisztel82
 
Posty: 210
Dołączył(a): 1 lis 2005, o 21:07
Lokalizacja: woj. łódzkie
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez Borias » 4 lis 2012, o 23:44

Dużo osób siedzi aktualnie na The Company, na emulacji rzadko ktoś się pokazuje - a żeby uświadczyć posta nowego to z miesiąc trzeba czekać albo i dłużej. Szkoda trochę, bo na tym forum trolluję już szmat czasu - od kiedy dostałem pierwszą Neostradę i, buszując po necie, trafiłem na WinUAE, dla którego porzuciłem wtedy gry na PC. A nie tak dawno Anthrox nas rozpieścił wydając .exe i np. teraz miałem problem z konfigiem, żeby Orka odpalić :P Swoją drogą - dobrze wiedzieć, że ktoś tu zagląda (gdyby nie mailowe powiadomienie o odpowiedzi, pewnie też bym tu nie zajrzał). Ech, smutno jakoś się zrobiło...
ASUS M4A77TD PRO, PhenomII X4 955, ASUS 285 1GB 512bit, 4GB RAM DDR3 Kingston 1,6GHz, HDD's 1TB/320GB, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, Tagan BZ 700W, w: NZXT Apollo.
A1200 Tower, Kick 3.1, Apollo 1240, 16 MB RAM, HDD 500 MB
Avatar użytkownika
Borias
 
Posty: 321
Dołączył(a): 16 lut 2004, o 15:14
Lokalizacja: From Hell
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez olesio » 5 lis 2012, o 15:04

Ja również się cieszę z istnienia TheCompany i smucę z zastoju na tym forum. Ale coż, tak widocznie być musiało, takie życie i czasy. A swoją drogą Antek zgarnął - pewnie ku swojej uciesze - wszystkie creditsy za wydawanie exeków ;) A to bestia z Niego :)
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez PH306 » 9 lis 2012, o 22:41

emulacja.net upadła :(
Avatar użytkownika
PH306
 
Posty: 86
Dołączył(a): 20 paź 2007, o 10:31
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez zeku » 10 lis 2012, o 17:42

no tak jest już niewypłacalna, sprywatyzujmy ją.. :lol: :lol:
A500 1.3/2.05, 1.8MB SLOW, 5,25 Drive, FG24,
A500+ 2.04, AmigaOS 2.1/1.3, GVP HD8+ Series II 153MB, 1GB, CDRW, 1.5MB CHIP, 8MB FAST,
A600 1.3/2.05/3.1/3.5, ClassicWB68K, 2MB CHIP, 4MB FAST, 1,5MB SLOW, CF 4GB,
CDTV 2MB FAST,
CD32 + EUREKA COMMUNICATOR,
Avatar użytkownika
zeku
 
Posty: 290
Dołączył(a): 16 sty 2006, o 10:53
Lokalizacja: Siedlce
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez Anthrox » 19 lis 2012, o 19:51

Cieszę się, że zauważacie różnicę między emulacja.net a The Company, bo ja nigdy nie zamierzałem i nie zamierzam konkurować z Bloodem.
Ba, sam go zachęcałem do współpracy promowania emulacji w postaci linkowania na "TCowej plandece" np. do recenzji na emulacji, a w zamian Blod dodawałby link do exeków (nie musiałby ich nawet trzymać na serwerze).
Na początku rozmowy nie wypaliły, bo pierwsze exeki mimo, że solidnie zabezpieczone przed grzebaczami zawierały w sobie dyskusyjne rozwiązania i Blod nie chciał wchodzić w "szemrane exeki", ale teraz nie ma się do czego przyczepić.
Jednak tak jakoś wyszło.
Zresztą Blod nie potrzebuje "The Company" do promowania emulacji, więc nie zamierzam się już narzucać 8)
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Punkty reputacji: 1
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: OFFTOPIC

Postprzez Łysy0800 » 19 lis 2012, o 20:48

Jako, że to temat offtopowy, to czekam na "łamacza serc i szczęk" ;)
Avatar użytkownika
Łysy0800
 
Posty: 505
Dołączył(a): 19 kwi 2004, o 12:03
Lokalizacja: Wrocław
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość