Naprawa Amigi 600

Dyskusje i pytania o prawdziwą Amigę, a konkretnie o sprzęt.

Moderator: GTW

Naprawa Amigi 600

Postprzez !Gregor! » 7 maja 2007, o 16:56

Witam. Czy ma ktoś pomysł, jak zregenerować taśmę łączącą płytę główną Amigi 600 z klawiaturą? Przez częste wyciąganie taśmy ścierają się ścieżki na jej końcu i taśma przestaje łączyć. Myślałem , żeby je odmalować jakąś farbką przewodzącą prąd, ale żadnej nie znam.
S.E.G.A RULES Obrazek
Avatar użytkownika
!Gregor!
 
Posty: 720
Dołączył(a): 3 maja 2003, o 17:13
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 7 maja 2007, o 22:56

Obetnij taśme tak ok. 1mm ,która zacznie juz stykac wlasciwie.
A najlepiej to juz jej nie wyciagaj.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2003
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 13 maja 2007, o 20:51

A co do napraw. Czy kickstart 3.1 od Amigi CDTV pasuje do 600-tki? Myśle, bo chce kiedyś w końcu cokolwiek i byle małe. Dla zabawy.
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Roszak » 13 maja 2007, o 21:12

Arekis napisał(a):Czy kickstart 3.1 od Amigi CDTV pasuje do 600-tki? Myśle, bo chce kiedyś w końcu cokolwiek i byle małe. Dla zabawy.

Oj chyba nie :!: :!: :!:
Do A 500,A 2000,A 600 był kickstart 3.1 na jednej kość
http://www.amiga-hardware.com/display_p ... ms31_2.jpg
który nie pasował już do CDTV więc kick z CDTV raczej działać w A 600 nie będzie.
PS.To tak jak byś 3.1 z CD32 wsadził do innej amigi komputer sie uruchomi ale prawidłowo działać nie będzie gdzieś na forum było coś o kicku 3.1 z CD32
Avatar użytkownika
Roszak
 
Posty: 192
Dołączył(a): 12 sie 2006, o 19:53
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 14 maja 2007, o 08:41

Ee, będzie działało. Zapomniałem, że A500 i CDTV to budową niewiele zmian.
Szczególnie jak ma się przełącznik KS
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 3 cze 2007, o 16:21

Raczej będzie pasował jak ma 40 nóżek to bedzie pasował
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron