A 600/020 4X EIDE OS 3.9

Dyskusje i pytania o prawdziwą Amigę, a konkretnie o sprzęt.

Moderator: GTW

A 600/020 4X EIDE OS 3.9

Postprzez Pyzio » 1 paź 2007, o 20:32

Mam problem z Apollo 020 w 600 po zainstalowaniu OS 3.9 i 4Xeide nie widzi fastramu,raz widzi i jest ok po restarcie lipa
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 1 paź 2007, o 23:10

Slabo docisnieta karta turbo lub OS3.9 zle wspolpracuje z A600 020.
Czy jak odpalisz Amige bez s-s to widac fastram za kazdym razem?
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 5 paź 2007, o 18:42

Nie wiem co jest grane zobaczcie fotki,na jednej wyjełem chip
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tutaj wyjełem 1 mb chip
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez phl22 » 5 paź 2007, o 19:53

może masz simma walniętego? to 8mb chip. :?
Avatar użytkownika
phl22
 
Posty: 296
Dołączył(a): 29 sty 2005, o 08:39
Lokalizacja: Newark UK (Zabrze)
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 6 paź 2007, o 14:16

Na tych screenach nie ma nic nadzwyczajnego.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 6 paź 2007, o 16:41

Ale dlaczego mi ten fast znika? Karta jest dociśnieta bardzo dobrze

Obrazek

teraz pokazuje mi fast zrobiłem 5 resetów Ctrl-A-A i fast był,wyłaczyłem zasilacz i fastu nie ma.
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Benedykt » 7 paź 2007, o 20:08

Pisało o tym na sieci i w dokumentacji(chyba) tej karty.

Apollo 620 szaleje po restarcie i objawia się to właśnie brakiem pamięci fast przez co bez kombinowania nie da się używać emulatora maca na tym komputerze.



Benedykt
Benedykt
 
Posty: 45
Dołączył(a): 21 lis 2005, o 12:07
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 8 paź 2007, o 11:12

Cdrom mi juz działa z OS 3.9 i 4x eide ale jak mi wykryje cdrom to nie ma fastu i odwrotnie?
Nie mogę też zainstalować BoingBag 3.9-1
Przykro mi.Wystąpił błąd!
Interpreter:Exeuting non-function w linii 3.
Co mam zrobić albo co robię nie tak?
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 14 paź 2007, o 21:26

Nie wiem jaki masz OS3.9, ale wersja z Amithlona ma w sobie BB3.9-1
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 15 paź 2007, o 14:09

Napisz jak mam to sprawdzić to zobaczę ,być mozę ze już mam te dodatki dlatego nie mogę ich zainstalować.
Da sie jakoś poprawić działanie tej mojej karty Apollo 620,płyte mam rev 2D,rom 3.1 V 40.63,4 x eide.
Wszystko łączy,dociskanie nic nie daje moge robić 100 resetów CTRL,A,A i będzie ok raz wyłacze zasilacz i du.
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 3 lis 2007, o 13:38

Moze macie jakieś pomysły co zrobić z tym fastem w mojej amidze ,sysinfo pokazał mi fast lecz czasem mi znika i nie wiem dlaczego?Moze coś koliduje ze sobą?
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 3 lis 2007, o 13:58

- kiepska pamiec
- slaby kontakt karty turbo z plyta A600
- popsuta karta turbo
- za slaby zasilacz.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 3 lis 2007, o 19:29

Fast mi znika tylko wtedy kiedy mam kick 3.1 i zaindstalowany OS 3.9 tak na 2.x jest wszystko ok.Turbo nie wyskakuje,karta była wypinana moze 10 razy,zasilacz mam mocny od pc.Moze jest coś co zrobi że karta będzie stabilniejsza z OS-em 3.9
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 3 lis 2007, o 20:13

A wszystko chodzi poprawnie na WB3.1 na kick3.1?
Kick3.1 masz w kosci czy mapujesz programowo?
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 3 lis 2007, o 20:13

Kick mam w kości,na wb 3.1 jak sprawdząłem było niby dobrze,ale jak miałem kick 2.0 i wb 2.1 to było wszystko OK i dosyć długo sprawdząłem
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Następna strona

Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość