Dysk twardy 3,5" w A1200

Dyskusje i pytania o prawdziwą Amigę, a konkretnie o sprzęt.

Moderator: GTW

Postprzez norbi » 26 lip 2008, o 15:51

A czy masz w katalogu L: plik CrossDOSFileSystem a w DEVS: plik mfm.device?

W przypadku CDTV nalezy skorzystas z pakietu MultiDOS (Aminet) do obslugi dyskietek 720kb

Tu masz sterowniki http://amiga.resource.cx/install/Squirrel_SCSI-112.dms
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 29 lip 2008, o 11:23

Szkoda, że CDTV jakimś cudem mi obsłużyła 720, ale to raczej dlatego, że mam kick 3.0. Dzięki za sterowniki.

Teraz będe musiał piłować przejściówkę, bo w Animarcie sprzedali tak jak mówił Kwazimodo. Trzeba piłować, tylko boje się, że przypiłuje ścieżkę. No trudno.

Dysk działa, jednak nie wiem jak partycjonować, żeby nie było partycji 8mb i 4gb. Macie jakieś porządne sterowniki do obsługi FAT? Fat95 coś nie chce się instalować, a cfd nie chce działać.

Ale miałem stracha, jak mi Amiga dziś wywaliła czerwony ekran. Ale odłączyłem dysk, działało, teraz jeszcze wymieniłem zasilacz na starszy ale mocniejszy (A500).
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Dysk twardy 3,5" w A1200

Postprzez Kwazimodo » 17 cze 2009, o 21:20

Przepiłowałeś te przelotkę? Mi w ręce wpadło kilka sztuk wyprofilowanych.
Kwazimodo
 
Posty: 42
Dołączył(a): 18 mar 2007, o 00:27
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Poprzednia strona

Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość