Minimalne wymagania Mediatora

Dyskusje i pytania o prawdziwą Amigę, a konkretnie o sprzęt.

Moderator: GTW

Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez Pyzio » 11 lis 2008, o 17:20

Zastanawiam się nad dokupieniem Płyty Amigi 1200 do tego jakiś fast lub turbo tylko nie wiem jak to jest z podłaczeniem karty graficznej,czy muszę mieć co najmniej procesor 030 i 8mb fast ram żeby używać karty graficznej w mediatorze?Szkoda żeby leżało to wszystko w szafce dyski fastAta i Mediator z kartami
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez PH306 » 11 lis 2008, o 18:13

4 mb fastu to minimum.
Avatar użytkownika
PH306
 
Posty: 86
Dołączył(a): 20 paź 2007, o 10:31
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 11 lis 2008, o 18:44

Karta graficzna w Medku nie zadziala przy 4MB fastu.
Poczytaj ten WĄTEK.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 15 gru 2008, o 22:29

Jestem posiadaczem karty Apollo 040 i teraz mam pytanie na Amidze z kickiem 3.0 odpalenie OS 3.9 jest bardzo trudne,kiedys słyszałem że można programowo zmieniać kick,z Apollo będe używał Mediatora Voodoo SB128 kartę sieciową i TV
Jescze tak z ciekawości czy na karcie Apollo1240/33mhz można podmienić procesor na 060
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 16 gru 2008, o 09:35

Wystarczy uzyc programu RemApollo do podmiany kick. To tylko dodatkowy reset, ale oprocz podmiany kick mozna dodac kilka ciekawych poprawek kickstartu.
Mozna na Apollo podmienic procek na 060.

Ja dosc dlugo uzywalem podobnego zestawu i bylem z niego zadowolony.
Workbench w 1600x1200x16 robi wrazenie. A ile miejsca.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Pyzio » 20 gru 2008, o 09:00

Jak użyje programu RemApollo to przyspieszy to też działanie systemu?
Wiem że jest to podobny program jak BlizKick
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 20 gru 2008, o 17:32

RemApollo jest dedykowany dla kart Apollo. System troche przyspieszy
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez Pyzio » 23 gru 2008, o 21:07

Prosiłbym o pomoc w konfiguracji RemApollo
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez norbi » 25 gru 2008, o 23:16

Cała instrukcja jest po polsku. Autorem jest Polak.

Jak nadal bedziesz mial klopoty to pisz na forum
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez Pyzio » 20 lut 2009, o 19:04

Czytałem instrukcję RemApollo to polega tylko zaktualizowaniu 040 library dograniu programu DRAP do katalogu c i zmianie s-s to wszystko,mogę instalować po takich zmianach OS 3.9 na mojej Amidze z kickiem 3.0?
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez norbi » 20 lut 2009, o 19:26

a dlaczego nie ?
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez Pyzio » 22 lut 2009, o 01:09

Co mam robić dalej
czy mam coś wpisać w s.s
Obrazek
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez norbi » 22 lut 2009, o 10:49

Z tego wynika ze juz masz remapowany kick do RAM.
Jesli chcesz ponowne zremapowac uzyj parametru FORCE.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez Pyzio » 24 lut 2009, o 10:34

Proszę napisz co mam zrobić,nie wiem jak sie do tego zabrać
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez norbi » 27 lut 2009, o 22:26

Podeslij na maila s-s i u-s oraz to co masz w WBstartup.
Sprawdze co masz uruchamiane i wtedyna forum dam odpowiedz
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Następna strona

Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości