Minimalne wymagania Mediatora

Dyskusje i pytania o prawdziwą Amigę, a konkretnie o sprzęt.

Moderator: GTW

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez norbi » 2 mar 2009, o 20:46

Jesli chcesz mapowac kick3.1 to musisz posiadac plik z jego obrazem.
Jesli w s-s masz :
RemAPollo MAC QUIET
to zmapuje sie tylko kickstart z ROM do RAM, wiec nadal bedziesz mial kick3.0 i OS3.9 nie uruchomisz.
Przeczytaj dokladnie instrukcje do RemApollo.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez Pyzio » 8 mar 2009, o 08:08

Obraz kicku będzie to taki sam obraz jakiego używamy do WHDLoad?
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez norbi » 8 mar 2009, o 12:16

RemApollo mozna remapowac nie tylko kick3.x ale i kick1.x i 2.x.
Obrazy mozna wziasc z whdload
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez Pyzio » 15 mar 2009, o 21:12

Moje s-s wygląda tak początek gdzie wpisałęm zmiany:

; $VER: Startup-Sequence_HardDrive 40.2 (25.2.93)
; Startup-Sequence for hard drive systems

;BootControl INSTALL
RemApollo DEVS:Kick3.1 MAC QUIET USE
DRAP
if WARN
;RemApollo MAC QUEIT
Endif

C:SetPatch QUIET

Po zmainach s-s i resecie system staje i mam:

wrong numberof arguments
cd fajled return code 20

W devs mam kickstarts obrazy ,czytałęm instrukcję ale ja juz nic nie wymyślę więcej
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez norbi » 15 mar 2009, o 22:05

;BootControl INSTALL
DRAP
if WARN
RemApollo DEVS:Kick3.1 MAC QUIET USE
Endi

w DEVS:Kick3.1 jest obraz kick3.1 dla A1200 wielkosci 512kb
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez Pyzio » 20 mar 2009, o 19:06

Dziękuję udało się zainstalowałem Workbench 3.9 ale jak mam wpis w s-s to mi powoduje błąd,jednak jak uruchamiam bez s-s i wpisuję: RemApollo Devs:kick3.1 FORCE oczywiście mam odpowiednie pliki w Workbenchu system mogę zainstalować i uruchomić tylko muszę ciągle wpisywać to ręznie po restarcie,co mogęm namieszać?
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez norbi » 20 mar 2009, o 22:10

Ja mialem to tak zrobione .
Systemy byly na osobnych partycjach.
Amiga uruchamiala sie na pod wb3.1. W s-s mialem dopisany program ktory sprawdzal czy wcisniety jest klawisz (u mnie F1) jesli tak to nastepowalo wgranie kick3.1, nastepowal reset i amiga uruchamiala sie z partycji z wb3.9
Jesli klawiasz nie byl wcisniety uruchamial sie wb3.1

Mozna tez zrobic aby jako pierwszy bootowal sie wb3.9 , a wb3.1 dopiero po wcisnieciu klawisza.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez Pyzio » 23 kwi 2009, o 15:51

Jakoś nie radzę sobie z podmianą kicku,dzięki Norbiemu udało się uruchomić OS 3.9 ale jednak to nie tak jak sobie myślałem.
Kupiłem kick 3.1 w Efunzine teraz nie mają tak drogo,porównać giełdę lub allegro.....
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez Pyzio » 11 cze 2009, o 16:41

Mediatorze TX mam obsadzonych pięć slotów wolny jest jeszcze jeden jakiej karty mogę używać w szóstym slocie?
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez norbi » 11 cze 2009, o 16:47

Pyzio napisał(a):Mediatorze TX mam obsadzonych pięć slotów wolny jest jeszcze jeden jakiej karty mogę używać w szóstym slocie?

uzyj takiej karty jakiej potrzebujesz
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Minimalne wymagania Mediatora

Postprzez Pyzio » 11 cze 2009, o 16:55

Tak naprawde nie wiem jakiej karty użyć,mam Voodoo,Terrateca,Pixelview,Realtek,Spider
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Poprzednia strona

Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości