biały ekran w A500

Dyskusje i pytania o prawdziwą Amigę, a konkretnie o sprzęt.

Moderator: GTW

biały ekran w A500

Postprzez zeku » 24 lis 2008, o 15:12

Mam problem ze swoją(może) Amigą 500.
Mianowicie , włączam ją i widzę:

ciemnoszary
jasnoszary
biały
i stop.

Brak widoku obrazu Rom-u, stacja odzywa się przez jakiś czas, po włożeniu dyskietki coś się ładuję(na ekranie w tym czasie sieczka) słychać przez chwilę jakąś muzykę. a potem zwis.

Co to może być? ram wbudowany jest walnięty?
A500 1.3/2.05, 1.8MB SLOW, 5,25 Drive, FG24,
A500+ 2.04, AmigaOS 2.1/1.3, GVP HD8+ Series II 153MB, 1GB, CDRW, 1.5MB CHIP, 8MB FAST,
A600 1.3/2.05/3.1/3.5, ClassicWB68K, 2MB CHIP, 4MB FAST, 1,5MB SLOW, CF 4GB,
CDTV 2MB FAST,
CD32 + EUREKA COMMUNICATOR,
Avatar użytkownika
zeku
 
Posty: 290
Dołączył(a): 16 sty 2006, o 10:53
Lokalizacja: Siedlce
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez norbi » 24 lis 2008, o 15:20

Jak podlaczasz Amige do TV/monitora?
Podciskaj wszystkie scalaki
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez zeku » 24 lis 2008, o 16:41

do TV.

dociskałem już te scalaczki. hehe przez moment już to prawie widziałem ale. mhh. zobaczymy znalazłem na ppa.pl tabelkę możliwych uszkodzeń. kupuję drugą niepewną ami i zobaczymy co z tego uda mi sie poskładać. pozdr. napisze jakby co się udało:)
A500 1.3/2.05, 1.8MB SLOW, 5,25 Drive, FG24,
A500+ 2.04, AmigaOS 2.1/1.3, GVP HD8+ Series II 153MB, 1GB, CDRW, 1.5MB CHIP, 8MB FAST,
A600 1.3/2.05/3.1/3.5, ClassicWB68K, 2MB CHIP, 4MB FAST, 1,5MB SLOW, CF 4GB,
CDTV 2MB FAST,
CD32 + EUREKA COMMUNICATOR,
Avatar użytkownika
zeku
 
Posty: 290
Dołączył(a): 16 sty 2006, o 10:53
Lokalizacja: Siedlce
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez amigafan » 24 lis 2008, o 18:09

norbi napisał(a):Jak podlaczasz Amige do TV/monitora?

zeku napisał(a):do TV.

Sądzę, że norbiemu chodziło o to z którego wyjścia obrazu w Ami korzystasz - RGB czy Composite i przy okazji za pomocą jakiego kabla i przez jakie wejście w TV, a nie do czego podłączasz. ;)
Robię za darmowy amigowy help-line. Mam nadzieję, że zostanę doceniony. ;)
Avatar użytkownika
amigafan
 
Posty: 694
Dołączył(a): 1 cze 2004, o 15:07
Lokalizacja: Warszawa
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez zeku » 30 lis 2008, o 02:32

he. no tak :D

oj do tv za pomocą wszytskiego:)

Kabel RGB pod euro tv.
CV również taki sam efekt.

nic według mojej Tabelkowatej wyroczni mogły paść 4 układy. czekam na płytę główną, he również nie pewną i zobacze co uda się poskładać.
aha ma może ktoś zaślepki do obudowy a500 na zbyciu?, tak przy okazji pytam :lol:
A500 1.3/2.05, 1.8MB SLOW, 5,25 Drive, FG24,
A500+ 2.04, AmigaOS 2.1/1.3, GVP HD8+ Series II 153MB, 1GB, CDRW, 1.5MB CHIP, 8MB FAST,
A600 1.3/2.05/3.1/3.5, ClassicWB68K, 2MB CHIP, 4MB FAST, 1,5MB SLOW, CF 4GB,
CDTV 2MB FAST,
CD32 + EUREKA COMMUNICATOR,
Avatar użytkownika
zeku
 
Posty: 290
Dołączył(a): 16 sty 2006, o 10:53
Lokalizacja: Siedlce
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość