Simm Kingston 128 MB

Dyskusje i pytania o prawdziwą Amigę, a konkretnie o sprzęt.

Moderator: GTW

Simm Kingston 128 MB

Postprzez Pyzio » 30 gru 2008, o 23:04

Kupiłem pamięć simm jednostronną kingstona 2 kości po 64 mb 128 mb,będą poprawnie działać na PPC.
Jeszcze tej pamięci nie mam i tak z ciekawości pytam.
Obrazek
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Simm Kingston 128 MB

Postprzez norbi » 31 gru 2008, o 19:29

Pamietam ze mialem problemy z "lezaca" pamiecia. Byla troche wygieta, a mialem pamiec standardowej wielkosci. A widze ze twoje sa wieksze.

Jak nie wlozysz pamieci to nie bedziesz wiedzial czy dzialaja.
Komputer po wlozeniu pamieci dluzej "wstaje"
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Simm Kingston 128 MB

Postprzez Pyzio » 31 gru 2008, o 21:58

Wydawało mi się że jak pamięć jest jednostronna to nie będzie problemów nawet z leżącą podstawką,patrzyłem teraz na zdjęcie karty PPC i tam nic nie powinno przeszkadzać chyba że wentylatorek ale jeśli nie przeszkadzał przy innej pamięci to i tu nie będzie,pamięć płaską stroną będzie od strony płytki karty PPC?
http://www.amiga-hardware.com/download_ ... _4_big.jpg
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Simm Kingston 128 MB

Postprzez Pyzio » 22 sty 2009, o 18:00

Dopiero dziś przyszła mi pamięc koleś z allegro bardzo się postarał ale najważniejsze że jest sprawna i nie było problemów z wykryciem obu simów,pamięć o nic nie zaczepia.
Podczas montowania pamięci uszkodziłem interfejs klawiatury,przy wsówaniu Amigi do biurka przerwała mi się częsciowo taśma,interfejs mam Micronika a obudowę Elboxu dlatego był luzem na zewnątrz,delikatnie odrapałem warstwę osłony chyba widać miedzianą scieżkę zastanawiam się czy da sie to jakoś naprawić zlutować a może wymienić całą taśmę?
Obrazek
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Simm Kingston 128 MB

Postprzez !Gregor! » 22 sty 2009, o 18:17

jak by mieć delikatną lutownicę, tak zwaną bazę lutowniczą, na której ustawia się temperaturę, to można by tą taśmę skrócić o ok. 1cm od strony interfejsu i polutować na nowo, zwykła lutownica ją stopi.
S.E.G.A RULES Obrazek
Avatar użytkownika
!Gregor!
 
Posty: 720
Dołączył(a): 3 maja 2003, o 17:13
Lokalizacja: Kraków
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Simm Kingston 128 MB

Postprzez Pyzio » 23 sty 2009, o 15:57

Zdrapałem warctwe ochronną i zlutowałem,narazie jest dobrze klawiatura działa
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość