ROM2.05 37.300 w A500

Dyskusje i pytania o prawdziwą Amigę, a konkretnie o sprzęt.

Moderator: GTW

ROM2.05 37.300 w A500

Postprzez zeku » 23 sty 2009, o 11:55

Jak w tytule... Czy da radę??
A500 1.3/2.05, 1.8MB SLOW, 5,25 Drive, FG24,
A500+ 2.04, AmigaOS 2.1/1.3, GVP HD8+ Series II 153MB, 1GB, CDRW, 1.5MB CHIP, 8MB FAST,
A600 1.3/2.05/3.1/3.5, ClassicWB68K, 2MB CHIP, 4MB FAST, 1,5MB SLOW, CF 4GB,
CDTV 2MB FAST,
CD32 + EUREKA COMMUNICATOR,
Avatar użytkownika
zeku
 
Posty: 290
Dołączył(a): 16 sty 2006, o 10:53
Lokalizacja: Siedlce
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: ROM2.05 37.300 w A500

Postprzez Pyzio » 23 sty 2009, o 15:58

Bez problemu możesz zamienić rom i będzie on działał ale co to da?
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: ROM2.05 37.300 w A500

Postprzez zeku » 23 sty 2009, o 17:33

są gierki które wymagają przynajmniej romu 2.04..

no właśnie owy rom działa w cdtv ale w ami 500 widze tylko sieczkę a później fioletowy ekran i nic..
A500 1.3/2.05, 1.8MB SLOW, 5,25 Drive, FG24,
A500+ 2.04, AmigaOS 2.1/1.3, GVP HD8+ Series II 153MB, 1GB, CDRW, 1.5MB CHIP, 8MB FAST,
A600 1.3/2.05/3.1/3.5, ClassicWB68K, 2MB CHIP, 4MB FAST, 1,5MB SLOW, CF 4GB,
CDTV 2MB FAST,
CD32 + EUREKA COMMUNICATOR,
Avatar użytkownika
zeku
 
Posty: 290
Dołączył(a): 16 sty 2006, o 10:53
Lokalizacja: Siedlce
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: ROM2.05 37.300 w A500

Postprzez Pyzio » 23 sty 2009, o 20:16

Ja w Amidze 500 kiedys podmieniałem rom 37.299 i działał poprawnie,mam teraz trzy romy z przełącznikiem 1.3 - 2.04 i 3.0
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: ROM2.05 37.300 w A500

Postprzez VeloN » 7 kwi 2009, o 23:52

to w co ty za gry grasz? ja mam 500 i mi wszystkie gry co mają chodzić chodzą :D pod 1.3 najwięcej gier śmiga
A500 Kick13 1MB Ram :)
Avatar użytkownika
VeloN
 
Posty: 206
Dołączył(a): 26 mar 2005, o 17:42
Lokalizacja: Sosnowiec
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: ROM2.05 37.300 w A500

Postprzez norbi » 8 kwi 2009, o 15:34

Prawdopodobnie dyskietka nagrana jest w FFS a A500 jej nie odczyta mimo tego ze gra zadziala na tej Amidze.
Mialem kiedys podobna sytuacje.
Avatar użytkownika
norbi
Moderator
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość