Kapryśne Apollo 040

Dyskusje i pytania o prawdziwą Amigę, a konkretnie o sprzęt.

Moderator: GTW

Kapryśne Apollo 040

Postprzez Pyzio » 30 sty 2009, o 23:10

Dlaczego Apollo jest kapryśne?
Słyszałem różne opinie słabego zasilania złej płyty głównej mapowania kickstartu?
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Kapryśne Apollo 040

Postprzez Pyzio » 9 lut 2009, o 03:19

Dziś podłączyłem Apollo bo przyszła płyta,ojej Apollo nie widziało fastu....sprawdzałem na trzech simmach i nic czyściłem spirytusem i nic...Amiga nie startowała juz wcale jak w Amidze było Apollo :(
Przypomniałem sobie o zworce wcześniej miałem PPC a zworka config powinna być inaczej dla Apollo fast jest ale Amiga nie zawsze się uruchamia....Zmieniłem zasilacz i pomogło fast jest Apollo działa ale bałagan mam niesamowity....Jak podłączyć reset w przycisku do Amigi z Mediatorem.
W Amidze z PPC mam mozliwośc podłączenia do Fastaty i interfejsu klawiatury w drugiej nie mam pojęcia jak to zrobić.
Whdload działa zainstalowałem tylko sam system 3.1 bez grafiki sprawdziłem gry i wszystko działa,jest problem z Alladynem może ktoś ma ta grę która działa poprawnie.
Fajne te Apollo myslałem że bedzie gorzej zobaczymy jak będzie z mapowaniem kicku i systemem 3.9.
Mam też nową fast ate i były problemy jak cd-rom miałem na secondary mówią że aty są kaprysne i teraz jak zmieniłem płytę sprawdę czy bedzie działać tym bardziej że mam gwarancję jeszcze rok
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Z ogłoszeń na PPA za płytę głóną do 1200 chcieli od 100 do 200 zł skusiłem się na kupno w Efunzine dostałęm taką jaką chciałem rev 2B Escom 79zł bez romu z romem 3.0 chcieli 89 w sumie nie tak drogo jak porównać z ogłoszeń
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Kapryśne Apollo 040

Postprzez aMifan_t13 » 17 lut 2009, o 17:24

Także miałem Apollo. Wiem co przeżywasz i łączę się w bólu :)
"Ci, którzy się boją, umierają codziennie. Ci, którzy się nie boją, umierają tylko raz."

Giovanni Falcone, włoski sędzia śledczy, poległy w walce z mafią.
Avatar użytkownika
aMifan_t13
 
Posty: 116
Dołączył(a): 3 sty 2006, o 19:55
Lokalizacja: z kątowni
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: Kapryśne Apollo 040

Postprzez Pyzio » 17 lut 2009, o 20:15

Jak narazie Apollo działa świetnie obraz mam juz z Voodoo,problem jest z zainstalowaniem karty TV do tego interfejs klawiatury załatwiłęm na amen,wtyczka z zasilaniem dysku w tym całym bałąganie wpadła na jeden z pinów interfejsu klawiatury i niestety juz wcale nie działa.
Kupię drugi interfejs Gift-u nie będę go przekładał z drugiej Amigi i wtedy napiszę co pokazuje Snoopdos.
Apollo jak nie było tak nie ma
Avatar użytkownika
Pyzio
 
Posty: 490
Dołączył(a): 26 gru 2004, o 11:00
Lokalizacja: Biłgoraj
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość