TRAP'EM

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

TRAP'EM

Postprzez jester » 6 lip 2008, o 08:47

Mam jeszcze problem z tą gierką - TRAP'EM. Program niby uruchamia się, niestety, wyświetla się tylko tytuł i reklamy, nie udało mi się przejść do właściwej gry, nie wiem, czy ten obraz to jakaś zwała czy jak.
1) czy mogłby ktoś przetestować:
http://rapidshare.com/files/127529293/T ... a.adf.html
2) czy ewentualnie ma ktoś link do właściwego roma bez żadnych infocracków itp?
jester
 
Posty: 33
Dołączył(a): 5 lip 2008, o 10:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 6 lip 2008, o 17:55

Ad 1. Testowałem i gra uruchamia się z adfa bez problemów na konfiguracji Aga30.
Ad 2. Cracktro mozna wyłączyć edytując plik S:startup-sequence i usuwając bądź
poprzedzając średnikiem pierwszą linijkę. Ale cracktro z tego co testowałem tutaj w
niczym nie przeszkadza. A jakbyś chciał pograć w tę grę wygodniej i szybciej to ze
"Strefy Zrzutu" lub z http://www.speedyshare.com/893584304.html możesz ściągnąć
przygotowaną przezemnie wersję działającą z twardego dysku. Rara wysraeczy tylko
rozpakować do katalogu z WinUAE. Następnie uruchomić WinUAE i załadować plik
konfiguracji o nazwie "trap_em_hd". Do gry dołączyłem odpowiedni kickstart Amigi.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 6 lip 2008, o 18:42

Jeśli klikanie klawiaturą i myszką nie pomaga, to "odwróć" ustawienie. Czyli w Game & I/O ports port 0 ustaw klawiature, a w port 1 ustaw mysz. W ustawieniu klawiatury B jako fire masz control. W samej grze powinno działać zwykłe ustawienie, czyli port 0 jako mysz i port 1 jako klawiatura. Mi np. dlatego nie chciał się Superfrog włączyć (ale to było ze 4 lata temu, nie no, nie mogę, byłem wtedy w 4 kl. podstawówki :D )
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez jester » 6 lip 2008, o 19:52

I tak:
Arekis: zamiana portów klawiatury i myszy powoduje tyle, że mysza wógle nie działa w workbenchu:/

Oleś: wyskakuje mi błąd przy rozpakowaniu pliku, czy mógłbyś wrzucić te pliki już rozpakowane?

Proszę o cierpliwość dla amigowego beginnera;)
jester
 
Posty: 33
Dołączył(a): 5 lip 2008, o 10:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez Arekis » 6 lip 2008, o 21:16

Ale zamiana portów dopiero po włączeniu gry, jak jesteś już w tych reklamach itp. W momencie gdy przejdzie dalej ustawiasz jak było.
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Avatar użytkownika
Arekis
 
Posty: 1785
Dołączył(a): 20 mar 2005, o 16:45
Lokalizacja: Gdynia
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez olesio » 6 lip 2008, o 22:56

@jester: ściągnąłem teraz ze Strefy Zrzutu i sprawdziłem wypakowuje się bez żadnego
problemu i komunikatu o błędzie. Jesteś pewien, że używasz WinRAR'a powyżej 3.x?
Dla pewności w Strefie Zrzutu masz jeszcze te same pliki, ale spakowane Zip'em.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Postprzez jester » 7 lip 2008, o 06:04

Arekis - DZIAŁA! Zrobiłem tak jak mówisz, przełączyłem porty już w trakcie gry i poszło.
Oleś: faktycznie miałem archiver Winrar v 2.80, ale już ściągnąłem najnowszą wersję i wrzucone przez Ciebie pliki działają, więc ok. Dzięki Wam obu za pomoc!
jester
 
Posty: 33
Dołączył(a): 5 lip 2008, o 10:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re:

Postprzez jester » 15 cze 2009, o 09:13

olesio napisał(a):http://www.speedyshare.com/893584304.html


Czy mógłbyś re-uploadować ten plik?
jester
 
Posty: 33
Dołączył(a): 5 lip 2008, o 10:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: TRAP'EM

Postprzez olesio » 15 cze 2009, o 16:23

Wrzuciłem na odsiebie, tam powinien plik dłużej zostać, bo jest mały. Jest też w Strefie Zrzutu.
Kod: Zaznacz cały
http://odsiebie.com/pokaz/3563014---8991.html
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: TRAP'EM

Postprzez jester » 15 cze 2009, o 18:25

Dzięki 8)
jester
 
Posty: 33
Dołączył(a): 5 lip 2008, o 10:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: TRAP'EM

Postprzez jester » 6 cze 2012, o 10:38

Można (ostatni raz) prosić o re-up :wink:
jester
 
Posty: 33
Dołączył(a): 5 lip 2008, o 10:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: TRAP'EM

Postprzez olesio » 6 cze 2012, o 19:02

Wrzuciłem na: http://olesio.eu/trap_em_hd.rar - link nie wygaśnie dopóki nie usunę pliku. Polecam też na przyszłośc robić sobie backup ważnych dla Ciebie plików na jakimś pewnym zewnętrznym dysku slbo na odpowiednio dużym pendrive lub wypalić na płytę CD/DVD aby w razie utraty danych lub konieczności reinstalacji systemu móc korzystac z ulubionych plików.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
olesio
 
Posty: 757
Dołączył(a): 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin
Punkty reputacji: 2
Dobra reputacjaZła reputacja

Re: TRAP'EM

Postprzez jester » 6 cze 2012, o 19:18

OK dzięki za upload już nie zgubię pliku, thx
jester
 
Posty: 33
Dołączył(a): 5 lip 2008, o 10:10
Punkty reputacji: 0
Dobra reputacjaZła reputacja


Powrót do Emulacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości