Zapisywanie stanu gry w E-UAE

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
calmanani
Posty: 2
Rejestracja: 26 lis 2011, o 16:49
Lokalizacja: Śląsk

Zapisywanie stanu gry w E-UAE

Post autor: calmanani »

Witam,
mam problem z zapisem stanu gry w E-UAE, mianowicie, nie wiem jak to zrobić. :] Szukałem informacji na ten temat w internecie, lecz niewiele znalazłem. W samym interfejsie tego programu nie doszukałem się takiej opcji, więc podejrzewam, że rzecz dzieje się przez skrót klawiszowy, ale takowego także nie mogłem znaleźć. Co prawda funkcja zapisywania stanu gry istnieje w UAE, lecz na wiele prób tylko raz udało mi się zapisać stan w ten sposób, żeby można go było później wczytać, a nie zamknąć przez wczytywanie go cały program. Orientuje się ktoś w sposobie zapisywania stanu gry w E-UAE?
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Posty: 2016
Rejestracja: 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Kontakt:

Re: Zapisywanie stanu gry w E-UAE

Post autor: norbi »

ctrl [lshift] lalft F7-F10 to load/save savestates
Awatar użytkownika
calmanani
Posty: 2
Rejestracja: 26 lis 2011, o 16:49
Lokalizacja: Śląsk

Re: Zapisywanie stanu gry w E-UAE

Post autor: calmanani »

Ten skrót nie działa (być może dlatego, że korzystam z Linuksa), ale dokopałem się do plików dokumentacyjnych i znalazłem skrót klawiszowy odpowiadający zapisywaniu stanu gry, ale... on także nie działa. Dla wywołania okna dialogowego umożliwiającego wykonywanie tej czynności, wg pliku dokumetacyjnego, powinienem nacisnąć F12+F5, jednak po wciśnięciu tej kombinacji nie ma żadnego efektu. Natomiast gdy używam innych skrótów (typu otworzenie okna dialogowego dla załadowania obrazu dyskietki do DF0 - F12+F1) reakcja jest błyskawiczna.
Sprawdziłem plik konfiguracyjny, dopisałem ścieżkę dla zapisów, lecz dalej nic. Znalazłem w internecie informację, że plik do zapisu powinien się tworzyć automatycznie po pierwszym zapisie, tak się jednak nie stało. Dopisałem do pliku konfiguracyjnego linijkę "statefile=" (znalazłem o tym informację w archiwum starej listy mailngowej e-uae) z nazwą pliku i jego ścieżką i także nic. Utworzyłem nawet pusty plik w odpowiednim miejscu z dokładnie tą samą nazwą i rozszerzeniem, lecz to także nie pomogło.
Nie wiem w czym może tkwić problem.
ODPOWIEDZ