Genetic Species

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
jester
Posty: 33
Rejestracja: 5 lip 2008, o 10:10

Genetic Species

Post autor: jester »

Witam, za cholerę nie mogę tego odpalić, czy jest szansa na wersję portable, najlepiej z działającą myszą?
olesio
Posty: 757
Rejestracja: 26 gru 2003, o 20:57
Lokalizacja: Szczecin

Re: Genetic Species

Post autor: olesio »

Nie wiem skąd to pobrać, bo FTP EasyJohna leży albo zmienił się adres lub port do logowania na niego - o ile w ogółe ta gra tam była. Ale tak czy inaczej - z danych gry na HOL widzę, że gra chyba posiada instalator HD, więc może napiszesz w czym jest problem. Powinno dać radę zainstalować to pod jakimś Workbenchem nawet na WinUAE, jeżeli na prawdziwej Amidze są problemy. Napisz konkrety w czym konkretnie jest problem, może ktoś wtedy będzie mógł Tobie bardziej konkretnie pomóc.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Posty: 2016
Rejestracja: 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Kontakt:

Re: Genetic Species

Post autor: norbi »

jester
Posty: 33
Rejestracja: 5 lip 2008, o 10:10

Re: Genetic Species

Post autor: jester »

Chodzi o to że mam wersję CD gry i nie wiem jak ją włączyć w Winuae, w ogóle nie widzę opcji związanych z czytnikiem kompaktów.
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Posty: 2016
Rejestracja: 2 lip 2003, o 15:36
Lokalizacja: Dolny Slask
Kontakt:

Re: Genetic Species

Post autor: norbi »

winuae ma "szybki" konfig dla CD32.
Gdybys napisal na poczatku ze masz wersje cd odpowiedz dostalbys wczesniej :)
jester
Posty: 33
Rejestracja: 5 lip 2008, o 10:10

Re: Genetic Species

Post autor: jester »

Chciałem na gotowe przyjść i od razu mieć portable 8)
Czyli co mam teraz zrobić? Nawet jak znajdę ten konfig o widzę że w mojej wersji są tylko ustawienia na fullscreeny itp. a nie cd-rom.
Awatar użytkownika
Blod
Administrator
Posty: 1084
Rejestracja: 24 kwie 2003, o 13:49
Lokalizacja: Stolica

Re: Genetic Species

Post autor: Blod »

W sekcji "Hard drives" masz na dole miejsce do wskazania pliku .cue, .ccd, .mds lub .iso
|||||||||||||||||>--- [90%]
jester
Posty: 33
Rejestracja: 5 lip 2008, o 10:10

Re: Genetic Species

Post autor: jester »

Ładuję grę i mi wyskakuje czerwonymi literami na czarnym tle - 'Software Faoilure cośtam Task Cośtam".

edit: zaznaczenie opcji CPU internal pomogło odpalić grę ale tylko sam początek tzn napisy i intro po którym gra wyłącza się do Workbencha i pojawia się komunikat:

"not enugh chip memory to play module
not enough memory"
Awatar użytkownika
zeku
Posty: 290
Rejestracja: 16 sty 2006, o 10:53
Lokalizacja: Siedlce

Re: Genetic Species

Post autor: zeku »

trzeba rozszerzenie kupić od A500 i włożyć do CD-Romu.. wtedy pójdzie bez problemu..
A500 1.3/2.05, 1.8MB SLOW, 5,25 Drive, FG24,
A500+ 2.04, AmigaOS 2.1/1.3, GVP HD8+ Series II 153MB, 1GB, CDRW, 1.5MB CHIP, 8MB FAST,
A600 1.3/2.05/3.1/3.5, ClassicWB68K, 2MB CHIP, 4MB FAST, 1,5MB SLOW, CF 4GB,
CDTV 2MB FAST,
CD32 + EUREKA COMMUNICATOR,
jester
Posty: 33
Rejestracja: 5 lip 2008, o 10:10

Re: Genetic Species

Post autor: jester »

Bardzo zabawne :roll:

Po grzebaniu w chipach i fastach udało mi się to odpalić tyle że bez dźwięku i obsługi myszy -> kiedy wskazuję w zakładce "game ports" myszkę jako jeden z portów to kursor nie działa w workbenchu i nie idzie wtedy w ogóle włączyć gry. Da się coś z tym zrobić?
Awatar użytkownika
zeku
Posty: 290
Rejestracja: 16 sty 2006, o 10:53
Lokalizacja: Siedlce

Re: Genetic Species

Post autor: zeku »

Stary,

uruchomienie tego 15 min z zassaniem z neta na nowo obrazu..


zamontowanie w Power ISO
ustawienia..

rom 3.0
fast dałem na 8MB
HDF z WBCllasic68K (miałem wcześniej)
później "ADD Directory..." wskazałem u mnie dysk J:\ (virtual z grą)
LABEL na "GENETICS"


Start

później tylko dwukliki i Gram


pozdr
A500 1.3/2.05, 1.8MB SLOW, 5,25 Drive, FG24,
A500+ 2.04, AmigaOS 2.1/1.3, GVP HD8+ Series II 153MB, 1GB, CDRW, 1.5MB CHIP, 8MB FAST,
A600 1.3/2.05/3.1/3.5, ClassicWB68K, 2MB CHIP, 4MB FAST, 1,5MB SLOW, CF 4GB,
CDTV 2MB FAST,
CD32 + EUREKA COMMUNICATOR,
jester
Posty: 33
Rejestracja: 5 lip 2008, o 10:10

Re: Genetic Species

Post autor: jester »

Ale masz dźwięk (w trakcie gameplayu, bo u mnie jest tylko w czasie intro) i sterowanie myszą?
Awatar użytkownika
zeku
Posty: 290
Rejestracja: 16 sty 2006, o 10:53
Lokalizacja: Siedlce

Re: Genetic Species

Post autor: zeku »

co do sfx nie pamiętam, a obraz jush spusciłem z kosza.. natomiast mysz?, nie zapominaj że to Ami, i tu fps steruje się z kontrolera(joystick).. chyba, że się mylę..
A500 1.3/2.05, 1.8MB SLOW, 5,25 Drive, FG24,
A500+ 2.04, AmigaOS 2.1/1.3, GVP HD8+ Series II 153MB, 1GB, CDRW, 1.5MB CHIP, 8MB FAST,
A600 1.3/2.05/3.1/3.5, ClassicWB68K, 2MB CHIP, 4MB FAST, 1,5MB SLOW, CF 4GB,
CDTV 2MB FAST,
CD32 + EUREKA COMMUNICATOR,
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
Posty: 1247
Rejestracja: 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Kontakt:

Re: Genetic Species

Post autor: Anthrox »

z muzą może być kłopot, jeżeli gra czerpie ją z tracków płyty ;)
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
Posty: 1247
Rejestracja: 19 sie 2005, o 17:14
Lokalizacja: woj. wielkopolskie ;)
Kontakt:

Re: Genetic Species

Post autor: Anthrox »

Po 2 latach pozycja wreszcie znalazła się w zbiorze TheCompany.
Zapraszam do pobierania i grania w Genetic Species!

Warto zwrócić uwagę na:
+ wsparcie dla RTG (gra uruchamia się w rozdzielczości 640x400)
+ obsługę ścieżek audio (w internecie dostępna jest wersja z uszkodzonymi trackami audio - TC zawiera wersję nieuszkodzoną)
+ trainer (tylko u nas!)
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
ODPOWIEDZ