eFunzine

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BadMojo

eFunzine

Post autor: BadMojo »

Zakładam ten temat bo dawno sobie nie zakładałem (i wciąż mam na myśli tylko temat ;) ), a przy okazji chciałem dać upust emocjom pisząc wielkie KURVVA!!!*, które metaforycznie wyraża stan moich nerwów po zakupach w tym "sklepie".
Nie dość żę kupę czasu czekałem na moją AMI to po podłączeniu okazała sie "nawpół żywa" :(. Zdenerwowany pojechałem po zwrot kasy, bo nie wytrzymałbym już kolejnych dni oczekiwań. Z tym na szczęście nie było problemu, ale z miną jaką miałem to każdy po drodze by mi swój portfel oddał :P.
A zastanawiałem się czy nie wylicytować na allegro...akurat wczoraj kończyła się aukcja :P w ten sposób nie mam Ami a do tego zszarpałem sobie nerwy :[. Kategorycznie odradzam zakupów w tym "sklepie".

* to hydepark więc chyba mogę sobie czasem bluzgnąć ;).
Ostatnio zmieniony 7 cze 2005, o 17:22 przez BadMojo, łącznie zmieniany 1 raz.
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Nie masz Amigi :?:
Awatar użytkownika
Slesz

Re: eFunzine

Post autor: Slesz »

BadMojo pisze:* to hydepark więc chyba mogę sobie czasem bluzgnąć ;).
Chyba lepiej zedytować, mimo wszystko nieletni także czytają forum ;) (chociaż trzeba rację przyznać, że powód do przekleństwa miałeś ;) )
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
BadMojo

Heh jako Amigowiec, Amigę mieć muszę ;). Od lat 15 posiadam 500+ z rozszerzeniem do 2MB CHIP. Nabyć chciałem CD32 - już od dłuższego czasu próbuję i ciąglę coś mi w tym przeszkadza :(. Może ktoś ma sprawną na zbyciu ;)?

ps. bluzg zedytowałem ;).
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Przyznam się, że nigdy nie byłem w tym sklepie. Dużo oni mają tam sprzętu :?: Są tam joystiki, dyskietki z workbenchem, myszki :?: :P
Ostatnio zmieniony 7 cze 2005, o 17:25 przez Aliens, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

A co chciales zanabyc w rzeczonym sklepie? Ja ez jakos nie mam zaufania do firm internetowych, a zwlaszcza Amigowych, bo strasznie sa rozpuszczone (brak konkurencji na tym rynku niestety).
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
BadMojo

Hmm nie wiem czy można to w ogóle nazwać sklepem...stąd cudzysłów. Jest to poprostu klitka 2x2 będąca tak naprawdę magazynem firmy ślusarskiej.
Najbardziej bawi fakt że na stronie wiekszość przedmiotów jest oznaczona jako "dostępna" (czyli możliwa do odbioru w każdej chwili) - natomiast ja na CD32 czekałem prawie 2 tygodnie...i jak tu się nie wqrwić, skoro okazuję się padnięta :(. Może poleci ktoś inne źródło gdzie zakupię ww sprzęt? Na allegro bywają czasem ale też nie można mieć pewności co do ich działania...może ktoś chce się pozbyć?? proszeeeeee

ps. Myślałem jeszcze o Matay'u, bywam czasem w wawie i mógłbym sprzęt odebrać osobiście. Nie wiem jednak czy ten sklep posiada jakąś 'naziemną' siedzibę, gdzie mógłbym sprawdzić sprzęt przed zakupem. Zamawiał ktoś sprzęt stamtąd?
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

czasami się trafiają dobre okazje w AmiPro na przybyszewskiego. Bywasz tam czasami? To chyba jedyny sklep amigowy w Łodzi, który regularnie odwiedzam od prawie 10 lat i który do tej pory sie trzyma na jakimś przyzwoitym poziomie. Praktycznie większość mojego amigowego staffu mam właśnie stamtąd. Polecam

Pare lat temu był jeszcze all in 1 na piotrkowskiej, ale jakoś nie przypadł mi do gustu.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
phl22

Post autor: phl22 »

Heh!!!!
Ja też mam niemiłe przejścia z EFUNZINE ;(
miałem płytę od nich 1200 rom 3.1
póżniej kupiłem blizarda 30/40
i parę innych rzeczy i wszystko było spoko do czasu gdy zachciało mi się
Apollo 40/40....
I tu zaczeły się schody które trwały z rok ;))))
K...A ile ja przez ten rok nerwów zjadłem :evil: :evil: :evil:
Mianowicie płyta główna gryzła się z apollem a ci wymieniali co chwilę mi
kartę apollo(w sumie miałem ich 4 od nich) hehe.
Po roku wysyłania i latania po pocztach miałem dość załatwiłem inną płytę główną i od tego czasu spoko.......... :D :D :D :D
A co najlepsze panowie z w/w firmy nonstop twierdzili że u mnie coś z prądem jest ach jak mnie brało.... :evil:
Pozdrówka :D :D :D
P.S.teraz Grzybek chodzi za siebie Amigę i parę innych rzeczy(a wszystko na miejscu się kupi) :D :D
Awatar użytkownika
BadMojo

Ja dla odmiany AmiPro odwiedzam od jakiś 15 lat ;)...było to pierwsze miejsce do którego udałem się w ramach poszukiwań aCD32 ;). Niestety "mniej miły pan" (Ci co często tam bywali wiedzą o którego chodzi ;) ) stwierdził że z amigowego sprzętu to został im sam gruz i odesłał mnie na allegro :(. Wirus - istnieje jeszcze ten all in one? Jeśli tak to przy jakim nr. ? A może znasz jeszcze jakieś inne skupy, komisy etc. gdzie jeszcze mogą trzymać taki sprzęt ?

Phl22 - ja mam o tyle szczęścia że mieszkam w ŁDZ i gdyby miły Pan miał jakieś wonty (czego na poczatku się obawiałem) przy zwrocie sprzętu, to już następnego dnia kupił bym sobie za jego telefon 4 CD32 w matayu i którąś bym dobrą trafił ;) JOKE ;) Podobnie jak atalante boję się kupowania, tym bardziej tak starego sprzętu, wysyłkowo, toteż próbuję zebrać jak najwięcej informacji ;). Będę wdzięczny jeśli ktoś wypowie się o Matayu...a może ktoś bywa na giełdzie elektronicznej w wawie? Jest tam sporo sprzętu, także wiekowego, niestety ostatni raz byłem tam z 1.5 roku temu...
Ostatnio zmieniony 7 cze 2005, o 19:29 przez BadMojo, łącznie zmieniany 2 razy.
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
phl22

Post autor: phl22 »

BadMojo zobacz teleporty z PPA-Firmy Polskie.
Coś się pewnie znajdzie.
Awatar użytkownika
BadMojo

Patrzyłem już wszędzie...część stron nie działa...na reszcie śmieszne ceny (600 zł za promodule w Animarcie :lol: ). Jedynie matay i funzine mają cd32 w swojej ofercie. I cóż tu zrobić :/ napisałem maila do mataya, czy można jakoś umówić się by stestować sprzęt...najwyżej odwiedzę siostrę w wwa ;).
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

niestety all in one już nie istnieje od kilku lat. Pozostał tylko amipro :( Ale czasami ludzie wstawiaja tam w komis ciekawe rzeczy w tym może się trafić cd32. Trza byc czujnym
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
BadMojo

Matay się odezwał :D Sprzęt będzie można sprawdzić przed zakupem, tak więc w weekend uderzam do wwa ;) zobaczymy co z tego będzie :D
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Powodzenia :wink:
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
ODPOWIEDZ